Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Please log in to reply
1319 replies to this topic

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
egy alternatíva :D
Feltöltött kép

zor19

zor19

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
ajjaj, végülis egy kryptonite u-lakatot vettem, de úgy néz ki, hogy mégsem fogom otthagyni sehol 1-2 percnél tovább a bicóm :( Néztem a lopott bringák topikot és elszomorító a helyzet, milyen pofátlan módokon lovasítják meg a bringákat... Eddig úgy terveztem, hogy a házunk lépcsõházi tárolójában fog pihenni a biciklim, mert van kamera felszerelve, de úgy döntöttem az ágyam mellett jobb helyen lesz.
Nyáron ha többen ráérnénk, lehetne szervezni a BME területén "horgászást" és jól megruházni, ha valaki horogra akad.

A másik egysebességes bringa vétele nem játszik, mert nem (csak) azért szeretnék bringával járni, mert gyorsabb, kiszámíthatóbb, hanem mert imádok bringázni és jó bringával szeretek tekerni :(

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Abus Bordo nyitás "mintakulccsal" úgy hogy ez is kilõve... szerencsére a Wedlocknál hengeres kulcs van, nem ez a fajta... ami a durva, hogy a többi Abus lakatot is simán nyitják ezzel a kulccsal... :o

tesóm, meg azt mondja, hogy a körkulcsot meg egy tollkupakkal is ki lehet nyitni... ehh...
Don't try this at home!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

berakom ide is hátha valakinek kellene:

Krypto New York Chain elad
20pezeta

Mai árfolyamon átszámolva megvenném :D

zar19, mindent visznek. u-lakatnál néha vékonykerekessel is ügyeskedni kell, nemhogy montinál. az a citadel lánc vékonyka. max pár perc és elcsípik. BME fokozottan veszélyes területnek számít lopás szempontjából.
vegyél valami egyszerû egysebességes bringát 20ér, hozzá lakatot 5-10ért és nem fogsz aggódni.
másik bringát meg hagyd meg sportolni.

mlaca

mlaca

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Szia,
nem akarlak elszomorítani, de sztem nincs hatékony védelem.lehet bármilyen lakatod, patronos hidraulikus vágóval nemhogy fél nap, hanem egy pill.alatt elviszik.Ez most a legprofibb módszer. A kamera utólag már semmit nem segít.Sajnos nem egy ismerõsöm járt így az utóbbi idõben.Ha nem látsz rá, ne hagyd ott sehol.Különben csak gyomorgörcs....

zor19

zor19

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Sziasztok,

tanácsra lenne szükségem, mivel lakatvásárlás elõtt állok. Egyedileg épített Mali Mambám van, 2.125-ös kerekekkel, 2002-es vázzal. Egyelõre két típus között vacilálok:

- KRYPTONITE KEEPER 12 STD
- CITADEL CCH 40.120

Az U-lakatnál attól félek leginkább, hogy nehezen találok helyet, ahova lerakhatnám vele és a belsõ átmérõje nem tudom, hogy elég-e egy ilyen (viszonylag) vastag kerékhez, ha a vázat is be szeretném fogni (tudom, hogy elég csak a kereket is, de a látszat kedvéért). A láncnál pedig a súlya aggaszt és az, hogy a lánc+lakat találkozása nem gyenge pont-e a konstrukcióban (ezt a modelt tekintve).

Nem szeretnék teszem azt 7000-nél többet költeni lakatra, mert max. 2 órára hagynám magára a gépem (azt is kamerák alatt, BME I épület elõtt) plusz befutok ide-oda 2 percre intézni a dolgomat, tehát félnapokra nem lenne egyedül.

ui.: a vázat nyáron lecsiszoltam és lefújtam egyszínûre, tehát semmi márkajelzés nincs rajta, merevvillás, v-fékes. Mennyire lopják az ilyeneket? Mivel lehetne még "elcsúfítani" a tolvajok szemében?

Üdv,
Peti

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
berakom ide is hátha valakinek kellene:

Krypto New York Chain elad
20pezeta

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
keeper 12 jó, 11-est sose!

a láncok jóságok, cm-esek között viszont most felütötte a fejét, hogy az integrált zártestesek (pl a linkelt citadel) magánál a zárnál támadható, mivel az nem edzett acél mint a láncszemek.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
A fentebb említett csoporttársamnak ezt a két lakatot ajánlottam azok közül, amiket felsorolt. U-lakatból csak egyet nézett ki, láncból négyet.
KRYPTONITE KEEPER 12 LS U-LAKAT (ZKU16) - Bringa Butik Web
KRYPTONITE KEEPER 880 L

A többi versenyzõ:
ABUS CATENA 685 SHADOW LAKAT - Bringa Butik Web
CITADEL CCH 40.120 LAKAT (ZC13) - Bringa Butik Web
ABUS EXPEDITION-CHAIN 70/45/6 KS LAKAT (65 cm) - FEKETE - Bringa Butik Web

Szerintem nem fogtam mellé, de erõsítsétek/cáfoljátok meg.

Izomtéridõninja-geológus!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

YouTube - Kryptonite Lock Mayhem
ezen a videón nem éppen a kryptonite lakatok könnyû feltörhetõségét mu8tatják be?

ez egy régi hibás széria ami a zártest beszállító hibája volt. régóta kijavították, maga a körkulcsos rendszer biztonságos.

csak az a 6mm vastag lánc kicsit vékonyka...

igaz, nem is vettem észre.
minimum 8, de inkább 10mm-s szem a biztonságos.
bár itt U lakat mellé az is elég, önmagában kevés. volt már, hogy a vékonyabb láncoknak nekiestek erõvágóval.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

ezen a videón nem éppen a kryptonite lakatok könnyû feltörhetõségét mu8tatják be?
nem vagyok teljesen pro angolból, szóval lehet, hogy mellé néztem...
meg a kryptonit U-lakatokról idáig csak jót halottam...

ezek már nincsenek forgalomban. a mostaniak más kulcsot használnak nem ilyen köralakút.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
A srácnak már van egy u-lakata (nem ismerem a márkát), így azt ajánlottam neki, hogy a kettõt együtt használja majd.
Az csak ér már valamit...Sztem nem lesz kedve venni egy tizen-huszon ezer forintos lakatot.
(Magellan Corvus amúgy a bringa)

Én meg nem veszek lakatot, hogy eszembe se jusson lerakni valahol a bringát.

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
nem vagyok teljesen pro angolból, szóval lehet, hogy mellé néztem...
meg a kryptonit U-lakatokról idáig csak jót halottam...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
csak az a 6mm vastag lánc kicsit vékonyka...

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
az ugye megvan, hogy azt a 8000ft-os spirált a papírvágó ollóm is átviszi? ezeket a szutykokat ki kéne tiltani mindenhonnan. ráadásul valaki tényleg elhiszi, hogy jó mivel u lakat árban van.

a linkelt lánc jóság, sok helyhez oda lehet férni vele. és a külön lakat jobb megoldás mint az integrált zártest.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
kettõ közül inkább a lánc, de ha jót akar ennyiért akkor Kryptonite keeper u-lakat. Az a szürke. Ilyen árban van kb.

hopsz mégse. a keeper az olcsó 4-5ezer ft.
a szürke az a kryptolok 9ezer körül. elnéztem.

5ezer körül a citadel u-lakat is elég masszív.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Abus Expedition-Chain 70/45/6 KS (l
Abus Catama 870 (Kieg

Egy csoporttársam szeretne a bringájához lakatot, ezt a kettõt nézte ki.

A kérdésem: vélemények, tapasztalatok vannak ezekrõl?
Esetleg valami jobb ilyesmi árban?

Én az Abus Expedition-Chain-t választanám.

Elõre is köszi.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Na, végül ilyen optikai futár lakatot vettem

Feltöltött kép

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A szövegbõl nem derül ki, de ha azt írják, hogy csak a collstock zárat hagyják ott, abból nálam az következik, hogy az u-lakatot nem hagyják ott. Ha a 190 azt jelenti, hogy 190 cm a vágó, akkor az elég nagy. Ezért érdemes magasra lakatolni, hogy ne bírjanak nagy erõt kifejteni.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Az a 190es vágó vajon az U-lakathoz mit szól ?
Marci