Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1319 hozzászólás a témában

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Esetleg Abus Bordo ? Könnyebb jóval, jól kezelhetõ, kisebb helyen viheted. Én is láncost akartam de a boltban fogdosva õket a Bordo-t választottam.

Könnyebb??? Az enyém 1,7 kg.

Ride everywhere.

.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Esetleg Abus Bordo ? Könnyebb jóval, jól kezelhetõ, kisebb helyen viheted. Én is láncost akartam de a boltban fogdosva õket a Bordo-t választottam.
Marci

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ki mit mond hol vegyek kryptonite new yorkot?
lancos verzio szimpibb.
mennyiert?
es miert ne?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

és milyen kerékpárod van?

monti, meg túra

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
és milyen kerékpárod van?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ezért kérdeztem, hogy melyik az, amivel értelmesen le lehet kötni egy MTB-ot mondjuk egy jelzõtáblához vagy bringatárolóba.

a Evolution 4 (10,2 cm x 22,9 cm), az jól használható méret, nekem is ekkora van és jól elboldogulok vele, és nem is érzem túl nagynak

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

de ha nem tudod lekötni vele, akkor nem sokat ér

ezért kérdeztem, hogy melyik az, amivel értelmesen le lehet kötni egy MTB-ot mondjuk egy jelzõtáblához vagy bringatárolóba.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Krpytonite U-lakat vételét tervezem, de nem tudom, melyik méret lenne a megfelelõ. (1 MTB-om van és egy városi SS-em, MTB vázra építve)...akinek már van tapasztalata, az kisegítene, hogy:

Evolution 4 (10,2 cm x 22,9 cm),
Evolution 4 LS (10,2 cm x 29,2 cm)
Evolution Mini (8,3 cm x 14 cm)
Evolution Mini LS (8,3 cm x 24,1 cm),

közül melyik lenne a nyerõ?

minél nagyobb, annál jobban használható

a kissebb elvileg biztonságosabb, de ha nem tudod lekötni vele, akkor nem sokat ér

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Krpytonite U-lakat vételét tervezem, de nem tudom, melyik méret lenne a megfelelõ. (1 MTB-om van és egy városi SS-em, MTB vázra építve)...akinek már van tapasztalata, az kisegítene, hogy:

Evolution 4 (10,2 cm x 22,9 cm),
Evolution 4 LS (10,2 cm x 29,2 cm)
Evolution Mini (8,3 cm x 14 cm)
Evolution Mini LS (8,3 cm x 24,1 cm),

közül melyik lenne a nyerõ?

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Én arra gondolta, hogy valaki beragasztózza a zárat. Hallottam már én is ilyet, de azért nem ez a jellemzõ, meg csinálták már kapukulcsal is, de akár autóval is megtehetõ. Ezen kár parázni.

Javagyúgy... OK, ebben tképp igazad van.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

azért ennyire ne legyél paranoid....

Haverhoz mentem a bringámmal a belvárosba, gipszkarton lapokat kellett hordani. Felcsöngetek, még nem ért haza, én értem oda elõbb. A szállítók bármelyik percben jöhettek. A bringát a kapunak döntöttem és kimentem az úttestig (5-6m) és néztem, jön-e már a teherautó. Odalép egy cigógyerek és megkérdi, merre van itt a trolimegálló. (15mp telt el a bringától való ellépéstõl) Mondom, nem tudom és visszanézek a bringámra - amin már ült rajta egy másik cigó és próbált ellépni vele. Csak az spd-rõl lecsúszó cipõje mentett meg, nem tudott vele haladni.
És még ne legyen az ember paranoid ?
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sajnos muszáj. :(

offtopic, de... amikor a Margitszigeten tõlem 10m-re áll a rendõrjárõr, kis szöszi szépfiú meg nyugodtan próbál turkálni a derekamon lógó övtáskában... vagy amikor aluljáróból felfelé menet látom, hogy az elõttem fél méterre sétáló párom táskájába egy idegen kéz próbál benyúlni... Ilyen körülmények közt kénytelen vagyok "paranoiásnak" lenni. :(
(ezek sok éves esetek, de azóta csak romlott a közbiztonság)

Én arra gondolta, hogy valaki beragasztózza a zárat. Hallottam már én is ilyet, de azért nem ez a jellemzõ, meg csinálták már kapukulcsal is, de akár autóval is megtehetõ. Ezen kár parázni.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Sajnos muszáj. :(

offtopic, de... amikor a Margitszigeten tõlem 10m-re áll a rendõrjárõr, kis szöszi szépfiú meg nyugodtan próbál turkálni a derekamon lógó övtáskában... vagy amikor aluljáróból felfelé menet látom, hogy az elõttem fél méterre sétáló párom táskájába egy idegen kéz próbál benyúlni... Ilyen körülmények közt kénytelen vagyok "paranoiásnak" lenni. :(
(ezek sok éves esetek, de azóta csak romlott a közbiztonság)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Na ez az... mondjuk én nem sörfesztiválra járok, de amikor hosszabb túrára indulok, folyton azon nyûglõdök, hogy enni-innivalót hogyan tudnám pótolni. És hát az enyém se vótt óccó... Most kezdtem el gondolkodni rajta, hogy mégiscsak beszerzek egy lakatot, tán arra az 5-10 percre, amíg egy boltba bemegyek, elég lesz. Akkor már csak azon kell aggódni, nehogy valami vicces kedvû kretén tönkretegye rajta a zárat.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Osztom itt az észt ezerrel de a sörfesztiválra az sok százezres montimmal megyek. Sajnos csak 1 bringám van, nincs helyem városi csatabringára.:-(( De legalább egy drága Abus-t vettem neki.

Na ez az... mondjuk én nem sörfesztiválra járok, de amikor hosszabb túrára indulok, folyton azon nyûglõdök, hogy enni-innivalót hogyan tudnám pótolni. És hát az enyém se vótt óccó... Most kezdtem el gondolkodni rajta, hogy mégiscsak beszerzek egy lakatot, tán arra az 5-10 percre, amíg egy boltba bemegyek, elég lesz. Akkor már csak azon kell aggódni, nehogy valami vicces kedvû kretén tönkretegye rajta a zárat.

Iszapszemû

Iszapszemû

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Hát igen bukta a dolog olyan mint ha az új barátnõmmel nem mennék ki az utcára mert lecsapják a kezemrõl :D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Osztom itt az észt ezerrel de a sörfesztiválra az sok százezres montimmal megyek. Sajnos csak 1 bringám van, nincs helyem városi csatabringára.:-(( De legalább egy drága Abus-t vettem neki.
Marci

Iszapszemû

Iszapszemû

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
kedves Márton,

Köszönöm, minden kérdésre választ kaptam.

Üdv.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Friss husi ! Olvass vissza néhány oldalt, vannak nagyon hasznos tanácsok. Abus Bordo nagyon jó cucc, nyugodtan veheted. De a fõ csapásirányod az legyen a dologhoz, hogy a Kellys-t NEM nagyon kötöd ki sehova ha már rendelkezel egy "csatakerékpárral is. Ez gondolom egy olcsóbb, rondább gép. Na, EZT kötöd ki, ha már nagyon muszáj.
O.K. ?
Marci

Iszapszemû

Iszapszemû

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Friss húsként, és elsõ hozzászólásommal ide írnék.

De elõször is üdv mindenkinek.

Lakat ügyben a kérdésem.
Friss gazdája vagyok egy Kellys trekking biriglinek. (100k értékû). Van ezenkívül egy csatakerékpárom amit tudok használni ha olyan helyre megyek, de alapvetõen ez nem jelenti hogy nem kellene normális védelem a Kellizre.
Van egy Kryptonite U lakatom mellé szeretnék egy másikat.

Amire gondoltam az azonos gyártótól lánc vagy egy Abus Bordo 6000/90. E-bay en 15-18 körül lehetne venni bordo-t.
Nem igazán tudom mit vegyek mellé, de nem szeretném ha a krumplibogarak elvinnék a brinyót.
Szeretném ha valaki tudna segíteni döntésben.

Köszönettel

ISZ