Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1319 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Van sok jó és jó nehéz lakat amit könnyebb és hehezebb leszedni.
Ezzel együtt magam részérõl csak azt a bringát hagyom magára lezárva is aminek
már egyszer váztörése volt és látványosan, folttal javították utána lefújták szüke kalapács lakkal.
Az elrettentés kedvéért még egy nyeregcsõ csomagtartót is felszereltem rá és azzal járok vásárolni.
Erre elég a gerinclakat mert van benne riasztó.

Neem, nem szólal meg amikor hozzá nyúlnak, akkor hat amikor ránéznek!

Ennél jobb bringát nem hagynék ott lezárva mert ha nem tudják kinyitni akkor esetleg úgy jár mint
a flórián téri bevásárló központ elõtt éjszakára kint lekötött bringa. Derékszögbe taposták a kerekeit.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
haver bringájáról bontottam le.
sötétben, gagyi szerszámokkal 8 perc.
Feltöltött kép

szóval továbbra se vegyetek sodronyt, se gerinclakatot! :)

Daani

Daani

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Igen, köszi! A vidiket láttam, csak pont olyat nem ahol bordo-t csavargatni próbálnák. Mert ha simán szétpattan 1 csavarástól és biztonságban annyira nem, csak praktikusságban különbözik 1 10k-s U lakattól, akkor lehet nem venném meg dupla annyiért.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Mint sokan mások is énis lakatot vennék. Terv vagy U lakat vagy Abus Bordo (igaz ez eléggé drága).
U-ból ezt néztem ki, amivel összelehetnek kötni az elsõ kerékkel is, ha ér annyit mint a boro, nem szívesen adnék azért majdnem 2x annyit:
Webáruház - Biker Kft. › Kerékpárzárak - U-lakat › U-lakatok › KRYPTOLOK-2 STD U-lakat hurokkábellel
Arról nem sok infot láttam hogy a Bordo-k mennyi állnak ellen csavarásnak? Elég erõsek az összekapcsoló szegecsek?

Köszi

Dani

Csavarást az u lakat sem szereti, de szerencsére, a lekötött lakatot elég ritkán van mód csavargatni.

Én nem próbáltam egyiket sem feltörni, de az u lakat, mint megoldás, elég biztonságosnak tartott, a bordo is hozza állítólag (találsz errõl pár videót is) a szintet, csak az praktikusabb.

Daani

Daani

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Mint sokan mások is énis lakatot vennék. Terv vagy U lakat vagy Abus Bordo (igaz ez eléggé drága).
U-ból ezt néztem ki, amivel összelehetnek kötni az elsõ kerékkel is, ha ér annyit mint a boro, nem szívesen adnék azért majdnem 2x annyit:
Webáruház - Biker Kft. › Kerékpárzárak - U-lakat › U-lakatok › KRYPTOLOK-2 STD U-lakat hurokkábellel
Arról nem sok infot láttam hogy a Bordo-k mennyi állnak ellen csavarásnak? Elég erõsek az összekapcsoló szegecsek?

Köszi

Dani

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

a legnagyobb baj a tuning lakatokkal, igaz nem tudja kinyitni de addigra annyira ideges, hogy a két kerék minimum kuka lesz....

ezért jó a két lakat, annak jó eséllyel már neki sem állnak

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
a legnagyobb baj a tuning lakatokkal, igaz nem tudja kinyitni de addigra annyira ideges, hogy a két kerék minimum kuka lesz....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Sziasztok!

Azt tudom, hogy a BME környéke elég lopáasveszélyes terület, de konkrétan az I épület elõtt érdekelne, onnan mennyire viszik a gépeket?
Egyelõre egy Kryptonite Keeper 12 U lakatom van, gondoltam veszek hozzá egy ilyen bordo-t, arról elég jókat olvasok :)
Szerintetek így két lakattal mennyire biztonságos I elõtt hagyni a gépet?

Üdv

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Egyik évfolyam használ Abus Bordot a bringáján, Hát van pár 'Failed' vágás próba rajta. Nem lopták el a bicóját amióta az van neki, elõtte meg levagdosták a sodronyt, láncot neki. Ezen is van egykét ilyen erõvágó nyom már neki, de levágni még nem tudták. Flex meg nincs minden tolvajnál. ^^

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
"Az ára? Hát, olcsóbb volt mint a négy ellopott biciklimé."

mondjuk egy u lakatot már 4500 Ft környékén megkapsz, ez meg 16 körül van.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Ami nekem bejön nagyon a bordo esetén, hogy parktikusnak tûnik, mint egy lánc, és ami a lényeg, hogy az alakjánál fogva rendesen fel lehet szerelni a vázra, így nem kell külön hátitatyó hozzá. Futároknál is láttam, hogy a gyári váztokjában viszik.

Csak az ára..... :(

A bordót nem is nagyon lehet máshogyan vinni, csak a tokjában. Azonnal szétcsuklik nélküle. A tépõzáras rögzítõ is borzasztóan erõs, fordulásos ugrásoknál is ott marad.

Az ára? Hát, olcsóbb volt mint a négy ellopott biciklimé.

pff Új piszkos biciklitolvajtrükk a belvárosban - Kerékagy

Szívesen kommentelnék oda, de ott mindig flémelnek autós-vs-biciklis témában ezért nincs értelme.
Az ötletem: Gyorsan kölcsönkérnék vagy öt havertõl zárakat, a plusz öt zárral már csak nem szarozna a leendõ félkezû. Egyébként simán megvárnám/levágnám a zárat(kezét) senkit nem érdekel mit csinálsz az utcán. Pl. itt is láthatod, vagy egy elõbbi kommentben a magyar változatot.

Ride everywhere.

.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

milyen lancod van?
hany kg?
miert gaz vinni?

120cm-s gorgos sodronyom van siman viszem derekamon vagy vallon
igaz van seggem hozza szoval nem gond

Nekem egy 8 mm-es citadel láncom van, ez még a könnyebbik. Egyrészt így is bazi nehéz, asúlya minimum a duplája a 12 mm-es u lakatomnak, másrészt a hátizsákban nagyon hülyén elhelyezhetõ, és általában nyomja a hátamat. Vázon, háton, derékon vinni meg nem nagy móka, esni vele pedig különosen nem az.

A megfelelõ méretû u lakat is jól használható, tán még biztonságosabb is, de mindenképpen sokkal barátibb a cipelése.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
pff Új piszkos biciklitolvajtrükk a belvárosban - Kerékagy

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
csak aztán egy esésnél sanszos a medence törés, vállon átvetve meg kulcs-, szegycsont, bordatörés.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
milyen lancod van?
hany kg?
miert gaz vinni?

120cm-s gorgos sodronyom van siman viszem derekamon vagy vallon
igaz van seggem hozza szoval nem gond

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Nekem van láncom és u lakatom is. A láncot csak akkor viszem magammal, ha tudom, hogy kelleni fog ez is, mert dögnehéz és hátizsák is kell hozzá. Mondjuk az az u lakathoz is, mert a vázra rögzítés jól hangzik, csak nem életképes a gyakorlatban.

Ami nekem bejön nagyon a bordo esetén, hogy parktikusnak tûnik, mint egy lánc, és ami a lényeg, hogy az alakjánál fogva rendesen fel lehet szerelni a vázra, így nem kell külön hátitatyó hozzá. Futároknál is láttam, hogy a gyári váztokjában viszik.

Csak az ára..... :(

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Majd a kérdezõ, Ior eldönti, neki tetszik-e.
Marci

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Igen ez a granit x plus. Van azért hátránya. pl a fej lezárva nem hajlik, és sokszor kellett volna az a plusz pár centi.. Láncnál biztos jobb.

Ride everywhere.

.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Én nem mértem. Lehet, hogy a tiéd a nagyobbik Bordo, több méret van. De akkor is jobban tetszett a láncnál. És tök jó az összehajthatósága. Tõlem lehet fura is csak védje meg a gépet.
Marci

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Könnyebb. Az a krypto lánc van vagy 3kiló.
De nekem sosem volt szimpatikus a Bordo. Lehet, hogy jó, de fura.