Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1319 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ilyesmi?
http://motobox.hu/sh...6&cikk=60240002

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

láncból legalább 10mm-es szemût, arra szinte bármelyik (Kryptonite, Citadel, Abus) gyártó _edzett_ lánca megfelelõ.
kerék összefûzése jó ötlet, de lánccal a hátsót alapból meg lehet oldani, az elsõre meg akár egy spirál is elég (nem valószínû, hogy csak egy kerékért nekiállnának dolgozni, habár a kivétel majd mellézárás a legbiztonságosabb).

ugy gondoltam, hogy nyolcasban fuzom at a lancot a kerek-vaz-kerek vonalon (vhol meg kozbeiktatom a kampot).

edzett acelbol mar semelyiket nem lehet elvagni? ill... nincs vmi olyan bevalt lanc, ami jo (vagasbiztos), de nem akasztanak le az emberrol sok lovet? nagyon utalom, hogy ha vmi "bringas" cucc, kapasbol 2x annyit kernek erte, mint egy hetkoznapiert. mittomen motoros lanc, vagy ilyesmi.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

egy helyen tarolom a bringat, es ott szeretnem "lebetonozni". probaltam utanaolvasgatni a lezarasi modszereknek, es odajutottam, hogy nekem kell:
* egy "elvaghatatlan" lanc
* egy nagyon nehezen nyithato lakat (pl abloy 655 vagy ilyesmi)
* egy lefurt kampo, vagy csinaltatok egy 50 kilos betontombot kampoval, es ahhoz zarom

1. ugy gondoltam, hogy osszefuzom az elso es hatsokereket a vazon es kampon keresztul keresztul. ez mennyire jo strategia?
2. vannak olyan biztonsagos bringalakatok, mint a fent emlitett abloy? akarmit neztem, szinte mindent kinyitottak egy percen belul a youtubeon.
3. milyen lancot? suly nem akadaly...

tudom, hogy amit el akarnak vinni, azt elviszik, de legalabb a kevesbe kepzett tolvajok kedvet szeretnem elvenni, hogy probalkozzanak.

láncból legalább 10mm-es szemût, arra szinte bármelyik (Kryptonite, Citadel, Abus) gyártó _edzett_ lánca megfelelõ.
kerék összefûzése jó ötlet, de lánccal a hátsót alapból meg lehet oldani, az elsõre meg akár egy spirál is elég (nem valószínû, hogy csak egy kerékért nekiállnának dolgozni, habár a kivétel majd mellézárás a legbiztonságosabb).

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Van. Nem gumi hanem ilyen mûanyag inkább. De szerintem ez jobb is, nem tapad oda mindenhez.

ludovikusz

ludovikusz

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Sziasztok! A Kryptonite U lakatokon van gumiborítás? Én ezt: http://www.bringabut...4/11319-big.jpg szerezném be, de a kép alapján úgy tûnik, mintha a felülete feketére fújt fém lenne.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
egy helyen tarolom a bringat, es ott szeretnem "lebetonozni". probaltam utanaolvasgatni a lezarasi modszereknek, es odajutottam, hogy nekem kell:
* egy "elvaghatatlan" lanc
* egy nagyon nehezen nyithato lakat (pl abloy 655 vagy ilyesmi)
* egy lefurt kampo, vagy csinaltatok egy 50 kilos betontombot kampoval, es ahhoz zarom

1. ugy gondoltam, hogy osszefuzom az elso es hatsokereket a vazon es kampon keresztul keresztul. ez mennyire jo strategia?
2. vannak olyan biztonsagos bringalakatok, mint a fent emlitett abloy? akarmit neztem, szinte mindent kinyitottak egy percen belul a youtubeon.
3. milyen lancot? suly nem akadaly...

tudom, hogy amit el akarnak vinni, azt elviszik, de legalabb a kevesbe kepzett tolvajok kedvet szeretnem elvenni, hogy probalkozzanak.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

A Kryptonite-ról máshol beraktak egy elég visszariasztó videót, bár azóta már biztos fejlõdött.

Ezt a "körkulcsos"(?) rendszert már hanyagolták, már nem ilyen van. U-lakatból nekem ez van, én szeretem. Ez a leghosszabb, montinál is átéri a 2 kereket, vázat, korlátot.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

(A másodok kérdésre továbbra is várom a válaszokat)

google-be:
bme lakatolás (meg a hasonlók) site:criticalmass.hu
rengeteg komment van, én másodkézbõl nem mondanék semmit a témáról, csak kicsit: leginkább használhatatlanok a zárt tárolók (mintha olyat olvastam volna, hogy hiába építették ki, rossz ez a rendszer), mindenki oda lakatol ahova épp jut neki hely.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Szerintem a Kryptonite U-lakatok megérik a pénzüket, meg ugyanebbõl a láncos lakatok is.

A Kryptonite-ról máshol beraktak egy elég visszariasztó videót, bár azóta már biztos fejlõdött.http://www.youtube.com/watch?v=_2vLtpVPqhI

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Ok, rendben, felfogtam, csak reménykedtem :D. Féltem tõle hogy ezt a választ fogom kapni.
Én még csak õsszel kezdtem el BMEre járni és nem igazán ismerem a pesti állapotokat, bíztam benne hogy van értelme azoknak a ketreceknek, de alapból nem igazán voltak szimpatikusak. Most már tudom, hogy ha azt akarom hogy biztonságban legyen a bicó akkor hagyjam otthon és így megspórolom a lakat és az új bringa árát is.
Bár lehet veszekpestre valami olcsó (és még olcsóbbnak kinézõ) bringát és ahhoz valami megfelelõ lakatot
Mindenkinek köszönöm aki hozzájárult ahhoz hogy megmaradjon a bringám.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

Bocs, lehet, hogy nagyon hülye kérdés, de melyik a Mo.-n kapható legjobb ár/érték arányú lakat?

Szerintem a Kryptonite U-lakatok megérik a pénzüket, meg ugyanebbõl a láncos lakatok is.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Bocs, lehet, hogy nagyon hülye kérdés, de melyik a Mo.-n kapható legjobb ár/érték arányú lakat?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

(kicsit off, de talán még elmegy: mi a véleményetek a BME területén található bringatároló ketrecekrõl? Volt velük valakinek negatív tapasztalata? Egy komolyabb gépet hagynék ott ami (sajnos) látszik is rajta.)
Elõre is köszönöm a segítséget.

Kedvesem !
Laaassssaaaaan mondooooom, hogy megéééééértsd: NEEEEEM hagyunk drága bringát sehol, még a legjobb lakattal sem. Veszel egy olcsó, városi csótányt és azt kötöd ki a DRÁGA lakatoddal. Lakásodon meg valahogy megoldod az elhelyezést, pl. falra szerelhetõ tartó, stb.....
BME-n sem hagyod a drága bringád, még abban a tárolóban sem. Vagy akarsz írogatni a "Bringalopás" topicba ? 12 éve a BME-n dolgozom, fanatikus bringás vagyok, hallottam már elég story-t, mennyi bringát vittek már el a BME területérõl.
Lakatból a legmagasabb védelmi szintût vedd, a pénzt ne sajnáld rá. Egy jobb hátsó kerék drágább, mint a legjobb lakat.
Ezt meg olvasgasd, van szó a végén BMErõl is: http://www.bringalakat.hu/
Marci

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Viszont az nagyon igaz amit stp1 irt... ipar a bringalopás...pl : akkus flex és társai

"just chillin killin"

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Köszi a segítséget. Akkor valószínûleg New York lesz.
Az a baj, hogy albérletben lakok és 2 bringa nem fér el a szobámban, egy is alig. Közös pincében meg nincs sokkal nagyobb biztonságban mint az utcán :S.
Nem akarom akárhol lezárni, csak egyetemre járnék vele meg hétvégén a hegyekbe, ahol ugye nem kell lezárni. Gyõrben sem nagyon mertem kinnt hagyni az utcán, ott a suliban biztonságban volt ( volt aki lakat nélkül is otthagyta a bringát), máshová meg max pár percre raktam le.
Hát lehet az lesz hogy marad a csak hétvégi bicajozás :S.
(A másodok kérdésre továbbra is várom a válaszokat)

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Már meg is oldottad magad... kryptonite vagy abus U-lakat... a new york ezebõl a legjobb ha van rá kereted

"just chillin killin"

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
elsõre annyit mondanék, hogy kb. 60eFt feletti gépet ne használj városban, és sehova ne kösd le. (idõ kérdése és tuti ellopják zártól függetlenül)
inkább keress egy olcsó használt országútit piactéren vagy máshol, azt megfelelõ védelem mellett remélhetõleg nem akarják ellopnia majd. a fent felsorolt lakatok bármelyike megfelelõ védelmet nyújt az utóbbi felállás mellett.
olcsó lakat-olcsó bringa ellopják
olcsó lakat-drága bringa ellopják
drága lakat-drága bringa ellopják
drága lakat-olcsó bringa nem lopják el
nagy vonalakban... :)

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Sziasztok!
Most, hogy közeledik a jó idõ úgy döntöttem felhozom Pestre a bringámat és ha már itt van akkor ezzel járnék egyetemre is. Ehhez azonban szükségem lenne egy jó minõségû lakatra, amivel kicsi az esélye hogy pont az én gépemet tulajdonítják el.
Legfontosabb a biztonság, második helyen a praktikusság (átmérõ, hossz, mihez lehet lekötni...) áll. Ár és súly (ésszerû keretek között) nem számít, inkább kiadok érte egy kicsit többet, mint hogy új bringát kelljen vennem.
Az elmúlt napokban elég sokat nézelõdtem, de nem tudok dönteni a következõ jelöltek között:
ABUS Granit X-Plus 54 U lakat
ABUS Bordo széria (ez tûnik a leghasználhatóbbnak)
Kryptonite New York
Kryptonite Evo mini
Vagy bármilyen más ötlet is jöhet.

(kicsit off, de talán még elmegy: mi a véleményetek a BME területén található bringatároló ketrecekrõl? Volt velük valakinek negatív tapasztalata? Egy komolyabb gépet hagynék ott ami (sajnos) látszik is rajta.)
Elõre is köszönöm a segítséget.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

szerintem nem a nyereg miatt fognak ellopni egy bringát, vagy otthagyni. azt viszik, amit a legkönnyebb mozdítani.

jaja, de a nyerget azért vihetik. Általában viszik is.

max az a megoldás, hogy gyorszáras nyeregcsõ, és viszed a nyerget mindenhová magaddal. Ezzel véded a nyerget, és csökkented a bringa lopásának esélyét is.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
szerintem nem a nyereg miatt fognak ellopni egy bringát, vagy otthagyni. azt viszik, amit a legkönnyebb mozdítani.