Jelentkezz be Regisztrálj
Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...
Posted 2010. August 15. - 09:43
Ezzel együtt magam részérõl csak azt a bringát hagyom magára lezárva is aminek
már egyszer váztörése volt és látványosan, folttal javították utána lefújták szüke kalapács lakkal.
Az elrettentés kedvéért még egy nyeregcsõ csomagtartót is felszereltem rá és azzal járok vásárolni.
Erre elég a gerinclakat mert van benne riasztó.
Neem, nem szólal meg amikor hozzá nyúlnak, akkor hat amikor ránéznek!
Ennél jobb bringát nem hagynék ott lezárva mert ha nem tudják kinyitni akkor esetleg úgy jár mint
a flórián téri bevásárló központ elõtt éjszakára kint lekötött bringa. Derékszögbe taposták a kerekeit.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2010. August 15. - 04:06
sötétben, gagyi szerszámokkal 8 perc.
szóval továbbra se vegyetek sodronyt, se gerinclakatot!
Posted 2010. August 13. - 15:50
Posted 2010. August 11. - 08:03
Sziasztok!
Mint sokan mások is énis lakatot vennék. Terv vagy U lakat vagy Abus Bordo (igaz ez eléggé drága).
U-ból ezt néztem ki, amivel összelehetnek kötni az elsõ kerékkel is, ha ér annyit mint a boro, nem szívesen adnék azért majdnem 2x annyit:
Webáruház - Biker Kft. › Kerékpárzárak - U-lakat › U-lakatok › KRYPTOLOK-2 STD U-lakat hurokkábellel
Arról nem sok infot láttam hogy a Bordo-k mennyi állnak ellen csavarásnak? Elég erõsek az összekapcsoló szegecsek?
Köszi
Dani
Csavarást az u lakat sem szereti, de szerencsére, a lekötött lakatot elég ritkán van mód csavargatni.
Én nem próbáltam egyiket sem feltörni, de az u lakat, mint megoldás, elég biztonságosnak tartott, a bordo is hozza állítólag (találsz errõl pár videót is) a szintet, csak az praktikusabb.
Posted 2010. August 10. - 23:05
Mint sokan mások is énis lakatot vennék. Terv vagy U lakat vagy Abus Bordo (igaz ez eléggé drága).
U-ból ezt néztem ki, amivel összelehetnek kötni az elsõ kerékkel is, ha ér annyit mint a boro, nem szívesen adnék azért majdnem 2x annyit:
Webáruház - Biker Kft. › Kerékpárzárak - U-lakat › U-lakatok › KRYPTOLOK-2 STD U-lakat hurokkábellel
Arról nem sok infot láttam hogy a Bordo-k mennyi állnak ellen csavarásnak? Elég erõsek az összekapcsoló szegecsek?
Köszi
Dani
Posted 2010. July 29. - 18:49
a legnagyobb baj a tuning lakatokkal, igaz nem tudja kinyitni de addigra annyira ideges, hogy a két kerék minimum kuka lesz....
ezért jó a két lakat, annak jó eséllyel már neki sem állnak
Posted 2010. July 29. - 16:01
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2010. July 29. - 15:46
Azt tudom, hogy a BME környéke elég lopáasveszélyes terület, de konkrétan az I épület elõtt érdekelne, onnan mennyire viszik a gépeket?
Egyelõre egy Kryptonite Keeper 12 U lakatom van, gondoltam veszek hozzá egy ilyen bordo-t, arról elég jókat olvasok
Szerintetek így két lakattal mennyire biztonságos I elõtt hagyni a gépet?
Üdv
Posted 2010. July 28. - 09:11
Posted 2010. July 28. - 09:09
mondjuk egy u lakatot már 4500 Ft környékén megkapsz, ez meg 16 körül van.
Posted 2010. July 28. - 01:25
A bordót nem is nagyon lehet máshogyan vinni, csak a tokjában. Azonnal szétcsuklik nélküle. A tépõzáras rögzítõ is borzasztóan erõs, fordulásos ugrásoknál is ott marad.Ami nekem bejön nagyon a bordo esetén, hogy parktikusnak tûnik, mint egy lánc, és ami a lényeg, hogy az alakjánál fogva rendesen fel lehet szerelni a vázra, így nem kell külön hátitatyó hozzá. Futároknál is láttam, hogy a gyári váztokjában viszik.
Csak az ára.....
Az ára? Hát, olcsóbb volt mint a négy ellopott biciklimé.
Szívesen kommentelnék oda, de ott mindig flémelnek autós-vs-biciklis témában ezért nincs értelme.pff Új piszkos biciklitolvajtrükk a belvárosban - Kerékagy
Az ötletem: Gyorsan kölcsönkérnék vagy öt havertõl zárakat, a plusz öt zárral már csak nem szarozna a leendõ félkezû. Egyébként simán megvárnám/levágnám a zárat(kezét) senkit nem érdekel mit csinálsz az utcán. Pl. itt is láthatod, vagy egy elõbbi kommentben a magyar változatot.
Ride everywhere.
.
Posted 2010. July 27. - 19:29
milyen lancod van?
hany kg?
miert gaz vinni?
120cm-s gorgos sodronyom van siman viszem derekamon vagy vallon
igaz van seggem hozza szoval nem gond
Nekem egy 8 mm-es citadel láncom van, ez még a könnyebbik. Egyrészt így is bazi nehéz, asúlya minimum a duplája a 12 mm-es u lakatomnak, másrészt a hátizsákban nagyon hülyén elhelyezhetõ, és általában nyomja a hátamat. Vázon, háton, derékon vinni meg nem nagy móka, esni vele pedig különosen nem az.
A megfelelõ méretû u lakat is jól használható, tán még biztonságosabb is, de mindenképpen sokkal barátibb a cipelése.
Posted 2010. July 27. - 18:38
Posted 2010. July 27. - 13:49
Posted 2010. July 27. - 11:55
hany kg?
miert gaz vinni?
120cm-s gorgos sodronyom van siman viszem derekamon vagy vallon
igaz van seggem hozza szoval nem gond
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2010. July 27. - 08:08
Ami nekem bejön nagyon a bordo esetén, hogy parktikusnak tûnik, mint egy lánc, és ami a lényeg, hogy az alakjánál fogva rendesen fel lehet szerelni a vázra, így nem kell külön hátitatyó hozzá. Futároknál is láttam, hogy a gyári váztokjában viszik.
Csak az ára.....
Posted 2010. July 27. - 00:49
Posted 2010. July 27. - 00:45
Ride everywhere.
.
Posted 2010. July 27. - 00:42
Posted 2010. July 27. - 00:40
De nekem sosem volt szimpatikus a Bordo. Lehet, hogy jó, de fura.