Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1319 hozzászólás a témában

NyilasMisi

NyilasMisi

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Leírtam a felszereltséget, meg, hogy mennyit költöttem rá, de nem is neked szólt. Ilyen közösségbe nem is nagyon kívánok beilleszkedni, maradok a saját társaságomnál. Rengeteg szemét keletkezik, de lehet ezt csökkenteni, szelektív hulladékgyûjtéssel és azzal, hogy nem dobálunk bicikliket, amúgy sem menõ, inkább abnormális dolog.
zeezoltano: Nem is hasonlít rá, ez U alakú, kívül vastag fém borítással, belül nagyon vékony és sok acél szál szorosan összetekerve. biztos át lehet váni, de nem annyi idõ alatt mint egy olcsó zárat. Ha biciklitárolóban tartom az mindig forgalmas helyen van, szóval ha próbálkozna is valaki a lopással úgyis feladná.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nem akarok belekötni, de egy sima fûrészlappal 30-60mp lehet ha nem siet 120mp. Persze ez csak akkor igaz ha gerinc lakatod van ami gyakorlatilag egy sima sodronyzár ami körül lemezhengerek vannak amire rá van öntve a mûanyag ház-burkolat. Aki nem próbált még ilyet elvágni annak még brutálisnak is tûnhet azonban ez csak optikailag igaz. Íme egy kép hogy mirõl is beszélek.
Feltöltött kép
ha ilyesmid van nyugodtan kérdezz rá az eladódnál mit jelent nála "mechanikus szerszámmal nem lehet elvágni."
ill kicsit részletesebben és látványosabban
http://forum.bikemag...229/#post880815
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

NyilasMisi

NyilasMisi

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Nem hiszem el, de biztos sokkal több idõ átvágni és az már lebukásveszélyes.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

valamint 1900Ft-ért zárat amit állítólag mechanikus szerszámmal nem lehet elvágni.

ne érezd úgy, hogy mi csak kötekedünk, de te ezt komolyan elhiszed?
gondolom gerinclakat (legjobb a vásárlók megtévesztésére)

NyilasMisi

NyilasMisi

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Átlag embereknek nem jön be. A divatot lehet követni, de a stílust birtokolni kell és azt hiszem ez a bicikli bele tartozik a stílusomba.
Akciósan 30 ezer Ft-ért vettem, eredetileg nem tudom mennyi lehetett, szerintem pár ezer forinttal több. Semmi extra, alufelni, V-fék, gyári hajtókar nem volt jó minõségû ezért lecseréltem egy 3200Ft-osra (képen még az eredeti van) , vettem rá egy olcsóbb sárhányót, extra erõs csengõt 1750Ft-ért (az egész utcát bezengi), valamint 1900Ft-ért árat amit állítólag mechanikus szerszámmal nem lehet elvágni. Biciklon üzletben a gyári guminak darabja 2700Ft. Lassan 1000km-ert futott. Szólj ha kell még valami információ.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Izom: Nem akarok kontrázni, de mi (ketten felváltva) több mint egy éve használjuk pont ezt a lakatot. Tartóval együtt. Néha akad a zár, de nekünk teljesen jól üzemel.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
Sziasztok!

bikefun U-lakat

A konzolja 2 hét alatt tönkrement, így csak hátizsákban lehetett hordani. 3-4 hónapra rá a zár felmondta a szolgálatot. Le kellett flexelni nem kis kellemetlenséget okozva. A bringaboltban késõbb mondták, hogy nem ez volt az elsõ.
Szóval én nem ajánlom.

Ami nekem bevált, az a Kryptonite Keeper 12 (STD és LS is), de etz más használja.

Ma vettem egy Citadel Brooklyn-t, kíváncsi vagyok rá hogy beválik-e

Üdv

Uyuarasy

Uyuarasy

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Hello!
Én a Kryptonite Evolution Minimet Debrecenben találtam meg, egy tag nem ment el érte és megmaradt...a beszállítóknak sem volt.
Sok sikert! :)

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
Sziasztok!

krypronite keeper ls 12 lakatot most nem lehet itthon kapni, de ha valaki látott belõle valahol még, jelezze;)

köszi

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Zavar? :) Ha elvinnek a bicajokat biztosan nem hagynak ott csak ugy. En inkabb orulok, hogy van a vilagnak ilyen resze is. :)

(Mellesleg nem mindegy, hogy a nagyi libakergetoje all kint, vagy egy penzben ertekesebb gep. :))

Max. annyi zavar a dologból, hogy talán én vagyok paranoiás, amikor félek õrizetlenül otthagyni a gépem egy-egy útbaesõ falucska élelmiszerboltjának a bejáratánál?
Nem, nem csak a nagyi teszkóbájkja parkol így. Láttam olyat is, ami boltban sacc/kb. 150-200e körüli összegbe kerülhetett újonan.
Mindenesetre érdekes volt. :)

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
Zavar? :) Ha elvinnek a bicajokat biztosan nem hagynak ott csak ugy. En inkabb orulok, hogy van a vilagnak ilyen resze is. :)

(Mellesleg nem mindegy, hogy a nagyi libakergetoje all kint, vagy egy penzben ertekesebb gep. :))

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
Ki vagyok akadva... Zebegényben voltunk kirándulni, körbejártuk az egész települést. Mindenütt biciklik, zár nélkül, tárolóba, falhoz, kerítéshez támasztva stb. Nem értem: ennyire biztonságos a környék, ennyire felelõtlenek az ott lakók vagymivan?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Azért arra gondolj, hogy egy U-lakat 12-14mm vastag, speciálisan edzett acél. Egy láncnak szerintem bátrabban nekimennek.
Marci

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
a lánccal szerintem az a baj, hogy könnyû hozzáférni és ilyen méter hosszú nyelû erõvágóval el lehet vágni viszonylag egyszerûen, ahogy az egy korábbi ide linkelt videón látható is. motorláncokat teszteltek ha jól rémlik.

lestyanrobi

lestyanrobi

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Értem, akkor alszok rá néhányat. De a célom az, hogy legyen egy láncom ami legalább két bringát átér és még hozzáláncol valamihez és hogy ne nagyon essenek neki a zárnak ha látják hogy milyen, vagy ha igen, akkor is iszonyat nehéz legyen átvágni. Ezért akarok olyan láncot keresni ami baromi edzett, a boltban azt mondták hogy az jó de én nem vagyok biztos benne. Még érdeklõdni fogok sokfelé. Az egyébként nem érdekel, hogy nehéz lesz, szerintem megéri, inkább cipelem, minthogy az járjon a fejemben, hogy na most egy csapszegvágóvel elpattintják vagy nem. Köszi egyébként a segítséget!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Hali! Véleményt szeretnék kérni arról, hogy érdemes-e lakatboltban összeállítani egy zárat (lánc és lakat), gondoltam úgy olcsóbban kijön egy nagyon ellenálló zár, mintha egy 20e forint körüli abus, kryptonite, stb. Mire érdemes figyelni amikor magát a láncot veszem? Van bent egy lakatboltban egy nagyon vastag és nagyszemû lánc de maga az anyag nem keltett olyan "edzett" benyomást vagy csak én láttam rosszul? Mit érdemes venni? Köszönöm elõre is a válaszokat!

Szerintem azért ezzel óvatosan.

Egyrészt nem biztos, hogy vágás ellen fel van edzve, másrészt a jó lakat is sokezer Ft. És iszonyú nehéz lesz a cuccos, plusz nem külön kell varni hozzá védõborítást.

Szerintem vegyél egy jó u lakatot. A citadel láncai között is érdemes lehet szétnézned, azok olcsóbbak, mint az abus.

lestyanrobi

lestyanrobi

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hali! Véleményt szeretnék kérni arról, hogy érdemes-e lakatboltban összeállítani egy zárat (lánc és lakat), gondoltam úgy olcsóbban kijön egy nagyon ellenálló zár, mintha egy 20e forint körüli abus, kryptonite, stb. Mire érdemes figyelni amikor magát a láncot veszem? Van bent egy lakatboltban egy nagyon vastag és nagyszemû lánc de maga az anyag nem keltett olyan "edzett" benyomást vagy csak én láttam rosszul? Mit érdemes venni? Köszönöm elõre is a válaszokat!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Meg egy másik õrt, aki figyel az elsõre...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Sõt nekem bizalomgerjesztõbb az I mint az egyetem többi része.

Tudom, ez másokon múlik de foglalkoztassanak egy õrt aki ezekre figyel,
ha már ennyire sokan járnak ilyen környezetbarát módon,
amit egyébként is mindenhol hirdenek és ajánlanak.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

adamsss

adamsss

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Szerintetek így két lakattal mennyire biztonságos I elõtt hagyni a gépet?

Sztem simán jó egy sima U amíg sodronyosok vannak mellette. Kettõ biztos. Sõt nekem bizalomgerjesztõbb az I mint az egyetem többi része.