Oldal 1 / 17 12311 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1-20 / 327

Téma: Kerékpárlopás megelőzési ötletek

AGA
    AGA offline
    fórumfüggő AGA avatarja
    Regisztrált
    2005-02-18
    Lakhely
    mAGAmon kívül =)
    Üzenet
    2.350

Alapbeállítás Kerékpárlopás megelőzési ötletek

Most, hogy kikerült ez a sajnos népszerű kategória (ha régóta itt van bocsi, valójában nem vettem észre) és én is hozzászóltam a dologhoz, leírom ide az általunk történt előrelépéseket Kedvesem lopott bringájával kapcsolatban:

A történet elejét itt már néhányan ismerik, Kedvesem 2008. 02. 20.-án 10:17 -kor beugrott ÖT (azaz 5 ) percre az ELTE TTk (Lágymányos) épületébe, (10:22-kor hívott) mivel a benti tárolóba vitel több idő lett volna mint amennyitt bent töltött, kint zárta le... elvitték, de ez itt most lényegtelen.

Pár hónappal rá még nyár eleje körül hazafele tekerve megláttam a Margitszigeten. Át volt festve, de felismertem a hegesztési "hibák"-ról, na jó a varratokról. (Igen mániákus vagyok...)

A gyerek után mentem, eléálltam és mondtam neki, hogy most azonnal hívom a rendőrséget, mert ez a bicikli a kedvesemé...
    Szegény megijedt, mert nem ő vette, hanem az apja, azonnal hívta a bátyját aki miután megérkezett, kiderült egy régebbi ismerős.

Másfél óráig együtt vártuk a rendőröket, és közben beszélgettünk, majd elmondtuk, hogy nekünk nem kell már a bicikli, mert van új, Kedvesem örült, hogy legalább valaki használja és nem beolvasztották fémként, és megbeszéltük, hogy közösen elmegyünk az "eladóhoz" "megnézni" ki az, és készíteni egy róla, fotót amit elhelyeznénk minden létező biciklis honlapon, ahol csak lehet.

Azóta áll a dolog, ami viszont érdekes lehet, hogy amit leírt, az "eladóról" hogy néz ki stb, több ször láttuk hazafelé menet mindig más drága bicikliken. Ami feltűnő volt, hogy egy szakadtabb, lyukascipős borostás, 50-60 körüli őszes "félroma" ember gyakorlatlanul csalinkázik egy egy kb egymillás dh gépen, máskor egy endurón, utoljára egy középkategóriás gianton, amin a zár a kerék melletti elsővillán és a vázon keresztül volt kötve. De asszem volt egy cannondale-en is. Általában a Margit híd környékén láttam.

Nem tudtam utána menni, mert arrafele ritkán megyek lassan, vagy a híd másik oldalán ment, és mire eljutottam a felismerésig már eltűnt.. Sajna.

Javaslatokat észrevételeket kérnék ide.

Ami miatt nem foglalkoztam vele, hogy mostanában kevés az időm, ezt is két nap alatt írtam le részletekben, így csak keveset tudok vele foglalkozni, a verseny utcai piac előtti "eladótalálkára" (mert ott volt annó a vásárlás) esetleg csak hétvégén érnék rá, de legtöbbször arra sem (vidéken vagyok..) és nem csak tőlem függ, hanem havertől is akinél most van a gép. egyébként tőlük is akkoriban loptak több gépet el, így nekik is érdekük...

Anyázást egyebet nem kérnék Köszi.
    AGA
    Unfixedgears stereocyclist, with brakes

ex-gépész zOrg avatarja
    Regisztrált
    2000-11-11
    Üzenet
    5.737

Alapbeállítás

Tabula rasa:
    Ha ésszel reagáltok AGA sztorijára a topiknak lesz haszna.
    Ha nem, akkor automatice megy a figyelmeztetés/ban az illetőnek.

Hajrá.
    2010. október 1. óta semmi közöm a Bikemaghoz - ez ügyben semmilyen formában ne zavarjatok!
    Privát üzenetet, mailt ezen a fórumon keresztül többé nem tudsz nekem küldeni.
    zOrg @ zorganisation.com |
    twitter | facebook

KeX
    KeX offline
    törzsvendég KeX avatarja
    Regisztrált
    2001-11-20
    Lakhely
    karnyújtáson belül
    Üzenet
    1.292

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: AGA Üzenet megjelenítése
    Azóta áll a dolog, ami viszont érdekes lehet, hogy amit leírt, az "eladóról" hogy néz ki stb, több ször láttuk hazafelé menet mindig más drága bicikliken. Ami feltűnő volt, hogy egy szakadtabb, lyukascipős borostás, 50-60 körüli őszes "félroma" ember gyakorlatlanul csalinkázik egy egy kb egymillás dh gépen, máskor egy endurón, utoljára egy középkategóriás gianton, amin a zár a kerék melletti elsővillán és a vázon keresztül volt kötve. De asszem volt egy cannondale-en is. Általában a Margit híd környékén láttam.
    AGA
    érdekelne ez a bizonyos "leírás" a gyanúsítottról, sokszor járok arra fele..
    "The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

Nem regisztrált
    nézelődő

Alapbeállítás Z

Hali! A mult héten én is láttam egy öreget DH bringán. Még néztem is, hogy minek kell neki ilyen. Legközelebb lefotózom bicóval együtt. Mindenesetre elég gyanus volt. Tolvajt lehetne fogni csali bicajjal is.

bentlakó lensver avatarja
    Regisztrált
    2002-11-25
    Lakhely
    A bringámon
    Üzenet
    5.944

Alapbeállítás

Ha jól értettem, te ezt az embert akkor szeretnéd elkapni valahogyan, amikor épp egy lopott bringán teker valahova? Szerintem ezt illegál módszer nélkül nem tudod megcsinálni, mert ugyan mit is tudnál bizonyítani?

De a leírásra én is kíváncsi vagyok, figyelni fogom, gyakran megfordulok a Margit-hídon és környékén. Máshol is láttad már őt?
    Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebből csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Regisztrált
    2002-11-25
    Lakhely
    A bringámon
    Üzenet
    5.944

Alapbeállítás

Tolvaj fogása csali bringával:

Megtörtént, ismerőseink megcsinálták, miután elloptak tőlük egy értékes bringát. Nos, a tolvaj a csali bringával is meglógott, hiába álltak a közelben beépített, hirdetéseket olvasgató emberek, hiába volt autós segítség. A tolvaj bringaháton meglógott a lakótelepen. Viszont bringás üldözőt nem építettek be, talán ez volt a hiba!
    Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebből csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Nem regisztrált
    nézelődő

Alapbeállítás Z

Erre gondoltam én is, így leette a hal a csalit a horogról. Kicsit ügyesebben meglehetne csinálni. De mi van miután elkaptuk a tolvajt? A duna-plazzánál ismertem egy srácot(futólag) aki még el is mondta, hogy bringát szednek szét( persze afromagyar volt). Sajna a tel számát nem kértem el pedíg odaadta volna. Valamit kéne már csinálni a tolvajokkal szemben. Nekem 2 bicajom lopták már el. Egyszer meg is lett az illető, de még pénzt nem láttam belőle. Olyan hosszú volt a lajstroma, és én csak a végére fértem fel. Így várnom kell még.

Regisztrált
    2002-11-25
    Lakhely
    A bringámon
    Üzenet
    5.944

Alapbeállítás

Hogy lehetne ennek az embernek a telefonszámát megszerezni? Szerintem többen is szívesen visszavásárolnák tőle saját bicajukat! Azt mondod, a Duna Pláza előtt ismerted meg? De hogyan, milyen körülmények között?

Nem regisztrált
    nézelődő

Alapbeállítás Z

Rég nem találkoztam vele(hál isten) Látta, hogy elég ügyesen bicajozom(egykeréken) odajött hozzám. A tesssója mondta, hogy lesz egy meridája, mire kérdeztem, hogy bugázott ő meg csak röhögött rajta. Egyébként ott lakik a Duna Plázzával szemben valahol. Fiatal csoró cigánygyerek jó bicón nem jelenthet jót, vagy az újságvisszahordásból keresett rá pénzt.

maximus thez avatarja
    Regisztrált
    2002-08-06
    Lakhely
    Bp
    Üzenet
    26.347

Alapbeállítás

engem is állítottak meg már a budai oldalon, a margithídnál, hogy "van eladó olcsó bringa".. irreális összegért.

Almássy térnél is, 66-ot, és fox rugóstagot kínáltak fillérekért...

de ezekkel semmit sem lehet kezdeni....

Még azzal sem csinál a rendőrség semmit, akivel szemben sziklaszilárd bizonyítékaink vannak, voltak.

Franci˙
    nézelődő

Alapbeállítás csali bringa

Aki csalit akarna kietenni, azt sztem is felelötlenség csak ugy "magára hagyni" , de ha kicsit többet szeretnénk az eléggé boros árban van:

http://www.gps-park.com/index.php?productID=235

A SAT-30 egy egyszerű, mégis sportos és kézbesimuló hordozható személyi nyomkövető eszköz, ami semmihez sem hasonlítható. Segítségével Ön mindig tudhatja, hol lehet a gyereke, figyelemmel kísérheti azokat a szeretteit akiknek bármelyik pillanatban szükségük lehet az Ön segítségére. E mellet nyomom követheti cégének eszközeit, bárhol is legyenek azok. Csak egy gombnyomás, és másodperceken belül megtudhatja a pontos helyét az Ön POINTER készülékének.
    Adatküldés SMS-en: van
    Adatküldés GPRS-en: nincs
    Nyomkövetés interneten: van

Ez 100 ezer HUF brutto. És még lehet(méreteit nem találtam) egy Mali BOA vázba se fér bele ha a fejcsö alatt hegszetenél rá lukat,hogy belecsusztasd,de biztos van itt a forumon egy jo müszerész aki 10ezerböl kihozza ezt,bár biztos nem lesz netes nyomkövetés,hanem "ki kell háromszögelni" a célpontot.

Regisztrált
    2002-11-25
    Lakhely
    A bringámon
    Üzenet
    5.944

Alapbeállítás

Igen, ez nagyon jó ötlet. De mintha lenne valami más, hasonló gps-es nyomkövető is. Egy kis jeladót kell csak beépíteni a kívánt helyre, és a hozzá tartozó gps pedig elvezet a cucchoz. Erről tud valaki valamit?

A következő drága bringám nekem lehet, hogy megérne plussz százezret!

kubikos
    nézelődő

Alapbeállítás Macska ellen macskafű

találtam egy olcsóbbat:

http://www.vatera.hu/passziv_gps_nyo..._88634161.html

83 rugó

merete: 12*3*2 cm

ez talán bemegy nyeregcsőbe.
    És persze ennek is megvan az ellenszere, ezért is írja egy tolvaj egy fórumon hol autó lopásról volt szó,és jellemezet a GPS-es követő rendszereket,idézem:

"A riasztókról:
    Műholdas cuccok, mobiltelefonos cuccok... NEM ÉRNEK EGY KALAP SZART SEM!!!! A GPS rendszer a műholdakkal kommunikál, a pontos meghatározáshoz legalább egyszerre 3 db-al, ezekkel határozza meg a kocsi pontos helyét, és a mobil rendszeren keresztül riaszt és intézkedik. Megoldás: Zavarni kell ezt a jelet. Ennyi. Ez a készülék, megközelítőleg 2x3x1 cm méretű + elem, és kiviteltől függően antenna (pár cm hosszú drót magára a készülékre fel lehet tekerni...) tehát nem nagyobb, mint egy távirányító bármelyik kocsihoz. Kis kapcsolóval bekapcsolod, es kb. 10m-es körzetben (teljesítménytől függően) nem lehet TV-zni, telefonálni, pláne a GPS rendszer nem tud
    kommunikálni a műholdakkal. Csupán a lopás közben általunk használt CB frekvenciáját van szabadon hagyva. Ez a készülék végig mindenkinek ott van a zsebében bekapcsolva, előállítási ára kevesebb, mint 5000 Ft, így elenyésző az ára a többi szükséges cucc mellett ,bármelyik rádióamatőr össze tudja forrasztgatni a kapcsolási rajz ismeretében, az alkatrészek is minden ilyen boltban kivétel nélkül beszerezhetőek."

Szoval minden ellen van szer,de nem hinném egy bringatolvaj ilyen fúrmányos lenne.

Nem regisztrált
    nézelődő

Alapbeállítás Z

Ez igaz, de nem ilyennel járnak bringát lopni. Ki gondolná, hogy GPS van benne. Ez csak addíg zavar amíg elviszik. Utána müködik a GPS. Jó ötlet, csak ha szét nem szedik a cangát. Ha igen vettél nekik egy GPS-t is.

AGA
    AGA offline
    fórumfüggő AGA avatarja
    Regisztrált
    2005-02-18
    Lakhely
    mAGAmon kívül =)
    Üzenet
    2.350

Alapbeállítás

Köcce, végre értelmes nem "szétbacomazzarcát" ötletek is vannak

Őszintén szólva ez a gps-es dolog engem is érdekelt volna már, de akkor nem volt rá pénzem, nem tudom most hol tartanak az egyszerű követőhető gps árak.

Vannak helyek biciklin amiket nem találnak meg könnyen, de szerintem pl. nyereg alá se néznek be vagy két napig.

A miénket pl. 3 hónap után "árulták" és csak a könnyen mozdítható cuccok hiányoztak róla. ( pl. nyereg) tehát szétszedés árusítás előtt valszeg valahol tárolják egy ideig.

AGA
    AGA offline
    fórumfüggő AGA avatarja
    Regisztrált
    2005-02-18
    Lakhely
    mAGAmon kívül =)
    Üzenet
    2.350

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: KeX Üzenet megjelenítése
    érdekelne ez a bizonyos "leírás" a gyanúsítottról, sokszor járok arra fele..
    JA igen akit én láttam az megegyezik azzal a leírással amit a jelenlegi tulaj adott.

Franci˙
    nézelődő

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: AGA Üzenet megjelenítése
    (...)A miénket pl. 3 hónap után "árulták" (...) árusítás előtt valszeg valahol tárolják egy ideig.

Hát igen ez is megeshet, hogy nem adják el egyböl. És ha mondjuk a GPS-es bicot is parkoltatják vhol,ahonnan nem jön ki jel akkor benéztük.
    Mert a TomTom-os gps-em se akar müködni ha csak egy sima tetö van az épület felett.
    Ahogy olvastam, ezek a lent linket gps követök nem mindig ad jelet,hanem csak bizonyos idöközönként,és azt SMS-ben küldi.

Illetve rossz esetben az is megeshet hogy egy 10 emeletes panelban tárolja mondjuk 3 honapig a tolvaj a lopott bicot, GPS-el a belsejében,de ebben az esetben nem tudod meghatározni hogy a 10 emeletböl melyiken is van a cucc,söt az emeleteken több más lakás is találhato ami tovább bonyolitja a dolgot..... és ez alatt a 3 honap alatt ki is merülhet az elem...

Regisztrált
    2002-11-25
    Lakhely
    A bringámon
    Üzenet
    5.944

Alapbeállítás

A sok hátrány ellenére is, legalább némi esélyt ad számodra egy ilyen gps-es nyomkövető. Legalább van rá esélyed, hogy bejelez, de ha nincs nyomkövető, akkor egyáltalán nem is fog semmi nyomra vezetni.

Én hallottam egy sztorit egy bringakölcsönzősről, aki ilyesmivel szerelte fel az összes bringáját, és amikor valamelyiket nem vitték vissza, a gps elnavigálta őt egy házhoz, ahova becsöngetett, és a gyerek dadogva adta vissza neki a bringát.

AGA
    AGA offline
    fórumfüggő AGA avatarja
    Regisztrált
    2005-02-18
    Lakhely
    mAGAmon kívül =)
    Üzenet
    2.350

Alapbeállítás

És nem tudod a bringakölcsönzőst hogy tudjuk elérni? Érdekelne mit használt, és hogyan.
    Legalább bérelnénk tőle egy ilyet.

Franci˙
    nézelődő

Alapbeállítás

Sztem nem MO.-n volt.....

Oldal 1 / 17 12311 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Hozzászólhatsz a témákhoz
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Módosíthatod hozzászólásaid