Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1319 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Német bringaújság csinált zár feltörés tesztet. Ugyan annyi ideig nyúzták mindegyik modellt de mindenféle gyilkos eszközzel. A csúcs Abus-ok alatt következõ széria ugyan azt kibírta, mint a legdrágábbak. Ha sok ideje van a rablónak, akkor meg már a csúcs lakatot is feltörik.
Marci

credo

credo

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Szerintem számolgass ! 80ezres bringát akarsz védeni de sajnálod a pénzt egy komolyabb lakatra ?? Ezt nem fogom fel agyilag ... Nem kell a csúcs lakatot megvenni de egy magas biztonsági fokozatú U-lakat már igen komoly védelmet ad. Sodronyra nehogy pénzt adj !! Lánc brutál nehéz ! Az U- lakat sem könnyû vagy a Bordónak is van súlya de azok jól kezelhetõek.

Ezt nem tudom mibõl olvastad ki hogy sajnálom a pénzt. Alternatívákat keresek, a már leírt okok folytán. Egyedül a granitra mondtam, h drága, de sztem jogos, ha nem akarom a bringa árának 25%át költeni lakatra. 15% körül reális.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Szerintem számolgass ! 80ezres bringát akarsz védeni de sajnálod a pénzt egy komolyabb lakatra ?? Ezt nem fogom fel agyilag ... Nem kell a csúcs lakatot megvenni de egy magas biztonsági fokozatú U-lakat már igen komoly védelmet ad. Sodronyra nehogy pénzt adj !! Lánc brutál nehéz ! Az U- lakat sem könnyû vagy a Bordónak is van súlya de azok jól kezelhetõek.
Marci

credo

credo

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

láncból 8mm-es szemátmérõ alatt nem érdemes venni, valamint ne legyen integrált záras. (pár oldallal visszább van kép citadelrõl, hiába edzett a lánc, ha az öntvény zárszerkezet átvágható)

Megtaláltam, igen, nagyon köszönöm, meg egy olyan bejegyzést is, hogy az abus sinusban gyenge az anyag. ez igen szomorú :( kezdjek félni?
Ja és az integráltról: pl a ABUS GRANIT CITYCHAIN X-PLUS is integrált, mégis abus15 a minõsítése, majd 40 ropi az ára. Hol a különbség a 'jó' ls a 'rossz' integrált között? Vagy ez nem integrált, hanem...öööö... védett? :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
láncból 8mm-es szemátmérõ alatt nem érdemes venni, valamint ne legyen integrált záras. (pár oldallal visszább van kép citadelrõl, hiába edzett a lánc, ha az öntvény zárszerkezet átvágható)

credo

credo

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

hát ja.
most találtam egy könnyû láncot, elvileg 1 kg sincs, ismeri vki? ABUS Catena. abus szerint 6os biztonsági szint, nem túl meggyõzõ. vagy a könnyû lánc, mint olyan, eleve nem létezik, mert az azt jelenti, hogy gyenge az anyag?
Na meg: Nekem Abus Sinusom van, ami abus8-as kategória. most meg azt nézem, hogy egy sodronyzár, (Abus Centuro 860 + QS RBU lakat) is ugyanezt az 'osztályzatot' kapta. Hogy lehet ez?

Hahh, találtam is egy reviewt róla :)
Bought the product for my brand new bike. Awesome in design but security wise it's utter crap. Lock was cut in 5 minutes of parking my bike and I have the cut up lock which was left on the floor to show me how easy it was. Almost like scissors through paper based on timing and the clean cut of it. Wouldn't trust any ratings on the package as 'Bronze' is another word for crap.

credo

credo

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

szerintem maradjatok nyugodtan az u-lakatnál. (ha a lánc nehéz, a bordo meg drága akkor más biztonságos választás úgy sincs)
azok a lockpickerek akik kellõ tudás birtokában vannak nem fognak pár ezer forint haszonért az utcán piszmogni egy biciklivel.

hát ja.
most találtam egy könnyû láncot, elvileg 1 kg sincs, ismeri vki? ABUS Catena. abus szerint 6os biztonsági szint, nem túl meggyõzõ. vagy a könnyû lánc, mint olyan, eleve nem létezik, mert az azt jelenti, hogy gyenge az anyag?
Na meg: Nekem Abus Sinusom van, ami abus8-as kategória. most meg azt nézem, hogy egy sodronyzár, (Abus Centuro 860 + QS RBU lakat) is ugyanezt az 'osztályzatot' kapta. Hogy lehet ez?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
szerintem maradjatok nyugodtan az u-lakatnál. (ha a lánc nehéz, a bordo meg drága akkor más biztonságos választás úgy sincs)
azok a lockpickerek akik kellõ tudás birtokában vannak nem fognak pár ezer forint haszonért az utcán piszmogni egy biciklivel.

credo

credo

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!
Páromnak most vettünk biciklit, és zárat szeretnék rá, de nem tudok dûlõre jutni, adjatok tanácsot. kb 80e értékû bringáról van szó, ez alapján egy 8-10ezres zár passzolna hozzá. Leginkább velem jön majd, tehát sokszor együtt lesz lezárva a kettõ, nekem pedig U-lakatom van, tehát szeretnék neki vmi mást, a "kétféle-lakat" extra biztonságáért. Nem beszélve arról, hogy nõi bringán nem egyszerû lakat helyet találni. A másik jobb zár, a kislyukú-vastagszemû-lánc stílus értelemszerûen nem jó egy törékeny leányzónak :), súlyosabb lenne, mint õ maga. A granit bordo 20 körül van, az túl drága. Vagyis a biztonságos zárak sora ezzel véget is ért? Valami ötlet? Egy erõsített sodronyzár illene hozzá, de azzal meg nem hagynám, h belvárosba egyedül lezárja a bringát, ha egyedül megy vhova. Szóval meg vagyok lõve...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Errõl ki, mit gondol? Citadel CCHU 100/150:

Bringabutik.hu
moto.hu

Nekem nagyon bejön, de lehet, hogy csak laikusként elkápráztat a megjelenés... :confused:
Ezért az árért (11 340 Ft) reális?

haveromnak van ilyen, de arra készülj fel, hogy ezzel a hátadon tekerve nem lesz õszinte a mosolyod

az eggyel lejjebbi linken lévi citadel u lakat szerintem erõsebb is, és negyed ilyen súlyú, plusz fele ennyibe kerül

trindem

trindem

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Sziasztok!

Errõl ki, mit gondol? Citadel CCHU 100/150:
Feltöltött kép

Bringabutik.hu
moto.hu

Nekem nagyon bejön, de lehet, hogy csak laikusként elkápráztat a megjelenés... :confused:
Ezért az árért (11 340 Ft) reális?
TRINDEM World Traveller

chris82

chris82

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
ilyen volt :

Citadel

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
kryptonite keeper 12 a minimum, onnantól árban fölfele meg ahogy bírod pénzzel, lehetõleg abus, citadel, kryptonite palettáról.
(minõségibb U-lakatos lopások alapján a keeper 11 szutyok, az abus sinus-ba meg túl kevés/gyenge az anyag)

ha valami spéci kulcsos akkor lehet, hogy drágább rendelni/másolni mint egy új lakat (citadel honlapján errõl nem találtam infot)

chris82

chris82

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
HA meg nem lehet rendelni pótkulcsot, akkor MTB-hez milyen zárat ajánlotok? :) Nem egy extra bicikli, kb15 éves, munkába járásra van

chris82

chris82

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!

Citadel U-lakathoz lehet kulcsot utánrendelni? Elhagytam a sajátom...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Feltöltött kép
Sobo - 60mm pajzsos lakat

http://www.muartbit....kkepek/2142.jpg
Szerintem ez a legerõsebb az oldalon láthatóak közül, és a legvédettebb is.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

plusssuni

plusssuni

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
A Sobo lakatok kozul melyik a megfelelo?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Nekem Kr. Evo van, de a mini verzió. Kb 2.4-es gumi van hátul, de szinte mindenhol gond nélkül lehet vele lakatolni a képen látott módon. Amúgy pedig a vázat sokkal könnyebb szétvágni mint a kereket...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
stp-nél a pont. semmivel nem véd jobban ha a nyeregvázcsövet is beleveszed, a kereket meg simán átéri...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
gyakoroltam az elmúlt 2 este a lakatolást - egy közlekedési tábla oszlopához simán ki lehet kötni a szélesgumis montit úgy, hogy nyeregvázcsõ+felni is benne van a lakatban. csak nem ilyen szép merõlegesen jön ki a lakat, hanem kicsit ferdén, de teljesen jó ez így....szerintem ha ügyeskednék akkor 2 bringát is le tudnék ezzel lakatolni:D