Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Please log in to reply
1319 replies to this topic

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ez valóban pár dollár kínából.

mondjuk szart sem ér, szóval annyiért sem venném meg.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
most ennek vagy valami kinai kopijat talaltam meg 2e kornyeken vagy ok adjak horror aron.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Ez?
Akci! 50% kedvezmny 11.15-ig!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Kedves Fórumozók!
Melyik Láncot ajánlanátok a kettõ közül, vagy jól sejtem hogy ezek közt szinte nincs is különbség?
KRYPTONITE KEEPER 1010 LÁNC + LAKAT (998921) - Bringa Butik Webáruház
.
Esetleg egy 80ezres bringára egy kisvárosban ez is elég: ABUS EXPEDITION-CHAIN 70/45/6 KS LAKAT (85 cm) - FEKETE - Bringa Butik Webáruház
Igazából az is érdekel, hogy a gyakorlatban mit jelent az a +3-4 mm a lánszemvastagságánál? pl. erõvágó helyett már csak akkus flexxel viszik el? Nem is annyira a plussz pár ezret sajnálom, hanem inkább nem akarok túlzáskoba esni.
(El sem tudom kézelni hogy hogy néz ki egy ilyen vastag 1m-es lánc a biciklire tekerve :o )
Köszi a válaszokat !

Azért van különbség. A vastagabbat vedd mindenképp ! És lelkileg készülj fel, mikor elõször megemelsz egy ilyen láncot - mert brutális súlya van. Azért nézd meg az U-lakatokat is. Azok kb. 13mm vastagok de nagyon jól szállíthatók, kezelhetõek.
És nagyon figyelj mindig arra is, hogy mihez kötöd a bringád !!! Mindig valami vastagabb, erõsebb vasat keress !
Haver bringája U-lakattal volt lekötve - a kerítést vágták el és vitték a bringát.
Marci

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
Vedd a vastagabbat. 6 mm meg nem eleg.

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 posts

Kedves Fórumozók!

Melyik Láncot ajánlanátok a kettõ közül, vagy jól sejtem hogy ezek közt szinte nincs is különbség?

.

Esetleg egy 80ezres bringára egy kisvárosban ez is elég: ABUS EXPEDITION-CHAIN 70/45/6 KS LAKAT (85 cm) - FEKETE - Bringa Butik Webáruház

Igazából az is érdekel, hogy a gyakorlatban mit jelent az a +3-4 mm a lánszemvastagságánál? pl. erõvágó helyett már csak akkus flexxel viszik el? Nem is annyira a plussz pár ezret sajnálom, hanem inkább nem akarok túlzáskoba esni.

(El sem tudom kézelni hogy hogy néz ki egy ilyen vastag 1m-es lánc a biciklire tekerve :o )

Köszi a válaszokat !

A Második link valamiért csak egy pont -ként jelenik meg....

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 posts
Kedves Fórumozók!

.

Köszi a válaszokat !

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Találtam egy érdekes videót és linket.
->Tolvajkergetõk fõoldal<- Itt katt a videóra.
A videó felsõ jobb széle mellett elérhetõk korábbi epizódok is.

->Tolvajkergetõk blog<-
Ezek a blog bejegyzések megtalálhatók a videó alatti "Tolvajkergetõk blog" részen.

Van egy másik hasonló, igaz nem csak kerékpárra, hanem bármire és bárkire (pl kisgyerek eltûnése ellen):
->GPS személyi nyomkövetõ<-

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Nem tudom pontosan, hogy mit mond a jogszabály ezzel kapcsolatban. Ahogy írják, nagyon sok vázban nincsen szám és nem csak az árral van összefüggésben. Matrica, tábla, stb. Az a helyzet, hogy szerintem Magyarországon nincsen hivatalos kerékpár nyilvántartás, de javítsatok ki ha tévedek. Ha megállít a rendõr az utcán, kérheti a lámpát, csengõt prizmát stb. amit a kresz elõír. Hiába üti bele a vázszámot, nem lesz benne semmilyen nyilvántartásban. Ugye az autókon van rendszám és más egyedi azonosító. Ha jól tudom az osztrákoknál van egy rendszer erre, ott van nyilvántartás egy számsor van a bringába ütve, de lehet másik ország....

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Az én vázam egy karbon Scott a vázszám egy alumínium csíkra volt felégetve ami a vázra volt ragasztva, na az már leesett és már csak a támvilla számáról lehetne beazonosítani.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
A netel letoltheto egy "hivatalos" adasveteli (egyik biciklis szervezet alitotta ossze talan egy jogasszal).
Abban kell a vazszam.

Hivj fel vagy irj egy kapitanysagnak es talan hajlandoak lesznek segiteni.

Zenador

Zenador

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

Kaptam egy használt nõi 26-os MTB vázat egy megbízható ismerõsömtõl. Használt, de még jó állapotú régi alkatrészeimbõl össze akarok rakni egy olcsó, pár ezer forintba kerülõ, de városi közlekedésre még teljesen alkalmas biciklit és szeretném eladni.

A gond az, hogy megvizsgáltam alaposan az egész vázat, de sehol nem találtam rajta vázszámot, és még arra utaló jelet sem találtam, hogy a festék alatt valaki megpróbálta volna eltüntetni a vázszámot.

Egyik ismerõsöm, aki már több biciklit összerakott, azt mondta, hogy vannak olyan vázak, amelyeken nincs gyárilag vázszám, ezért ne foglalkozzak vele, ne kis keressem. Állítólag, olcsó "tescós" bicikliken sincs mindig vázszám.

Azt javasolta, hogy mindenképpen írassak adásvételi szerzõdést, azzal az emberrel, akitõl megvettem a vázat. Ha megállít a rendõr és ellenõrzi a biciklit, hogy lopott-e, akkor ezt a papírt kell megmutatni, így vissza lehet igazolni a váz eredetét.

Egy megbízható ismerõsömtõl kaptam a vázat (tehát nem vadidegentõl kaptam), nagy valószínûséggel nem lopott a váz. Sajnos vázszám hiányában nem is tudom egyértelmûen megnézni, hogy lopott-e a váz.

Vázszámot nyilvánvalóan nem üthetek bele utólag, mert az látszik, ha így állítana meg vele a rendõr, akkor nyilván egybõl gyanút fogna, hogy lopott a bicikli. Azon is gondolkodtam, hogy homokfújóval leszedetem a festést, beleütök egy gyári számot és úgy festetem, le de ez rengeteg pénzbe kerülne, így olyan drága lenne a bicikli, hogy nem vennék meg, nyilván egyszerûbb lenne egy teljesen új biciklit venni.

Elég kitölteni egy hivatalos adásvételi szerzõdést? Vázszám nélkül ki lehet tölteni ilyen szerzõdést? Ha kitöltetem a váz eladójával az adásvételi szerzõdést, akkor vázszám hiányában mi legyen a szerzõdésen? Elég a váz típusa és színe?

Elõre is köszönöm a segítségeteket.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

3 db. brutál zár / lánc (motor) kerékpárhoz - Vatera.hu

ez sem lenne rosz ha nem megy fel nagyon az ara.
bar a feher lancal nem tudnek mit kezdeni:D

ez elég brutkó darab, bár drágább amit néztél, de ehhez van lakat is

HOMASITA Webáruház - Termék adatlap - 0190619 MOTORKERÉKPÁR ZÁR 120CM+LAKAT

hervisben is van mini u lakatos brutkó lánc, mintha most le lenne értékelve és 6-7 rugó környékén menne

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
3 db. brutál zár / lánc (motor) kerékpárhoz - Vatera.hu

ez sem lenne rosz ha nem megy fel nagyon az ara.
bar a feher lancal nem tudnek mit kezdeni:D

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
az abust konnyeden kizarom mert meg fel is kell hozatni pestre es nincs hozza lakat.
a tonyon tul rovid es a mini u lakat sem olyan nagy hogy egyedul hasznalhato lenne.plusz eleg draga.

a bikefun lesz en en lancom.120cm lakat is jar hozza es pesti.
es olcsobb mint az elozo ketto.

ps.:remelem egy honap mulva is fenn lesz mert elegge kikoltekeztem magam.bar juli vege ota fenn van.

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

koszi hogy utananztel a lancoknak.

itt vannak a lancok amiket kineztem:
BIKEFUN SHIELD 2 zár « lakat / zár « LAKAT / SZERSZÁM « Kategóriák tallózása
ABUS lánc « lakat / zár « LAKAT / SZERSZÁM « Kategóriák tallózása
mind a ketto 10mm vastag.

esetleg meg ez is szoba jon:
Tonyon 10cm-es szemû láncos mini u-lakat - ÚJ - Vatera.hu

egyebkent a lakat egy alkalmi vetel volt.nem vettem volna ilyet ha nem jon szembe ez az ajanlat.

Szerintem bármelyik jó lehet! Nekem fõleg a Vaterás tetszett, viszont az Abus név meg magáért beszél!
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
koszi hogy utananztel a lancoknak.

itt vannak a lancok amiket kineztem:
BIKEFUN SHIELD 2 zár « lakat / zár « LAKAT / SZERSZÁM « Kategóriák tallózása
ABUS lánc « lakat / zár « LAKAT / SZERSZÁM « Kategóriák tallózása
mind a ketto 10mm vastag.

esetleg meg ez is szoba jon:
Tonyon 10cm-es szemû láncos mini u-lakat - ÚJ - Vatera.hu

egyebkent a lakat egy alkalmi vetel volt.nem vettem volna ilyet ha nem jon szembe ez az ajanlat.

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
Keresgéltem neked a weben, de semmi...minden edzett lánc, ami a lakatoddal egy kategória 10000+ :( szóval nincs jó hírem...igazából nem lep meg, nekem egy Kriptonite U lakat+ ABUS acélsodrony kombinációm van ez is 17000 volt akciósan úgy, hogy még lealkudtam 2000Ft-ot belõle! Szóval a minõség drága, de a bájk még drágább, fõleg, ha ellopják! ;) mindenesetre minimum 10mm-es edzett acél láncot ajánlok hozzá(a hatszögletû profil a legjobb asszem), a 12-es ugyan erõsebb, de iszonyat nehéz! Fel van adva a lecke. :)
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

Igen egy kcsit alacsony a keret.
Melyik lenne az a lanc ami meg melto hozza de nem dragabb a lakatnal?

Egyebkent aproban van egy abus lanc. Arrol velemeny?
Linkelni nem tudok mert mobilrol irok.

A használt lánc tökéletes lenne, úgysem használódik el, az újaknak horror ára van a költségvetésedhez képest:( Viszont annak semmi értelme nem lenne, ha egy kiváló lakatot rátennél egy vacak láncra, mert azt simán levágják és értelmét veszti így a lakat megvétele. Nem láttam ugyan a lánc hirdetést amit írtál, de jó ötletnek hangzik!
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
"Jóindulatú" norvégok lehettek!
Igen, rutinból rá kell nyomni a fék karra és rögtön kiderül.
Amikor felülök a bringára, akkor már megfogom a fékkel, hogy ne guruljon addig.
Legalábbis én úgy szoktam. Rámarkolok a fékekre és átteszem a lábam..
Persze ha valahol elcsípik a bowdent, hogy még egy szál tartsa,.. na jó, ne adjunk tippeket, tudom.
Ez már az a kategória amikor rémeket akarunk látni és beülünk egy horrorra.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..