Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Szó szerint ezen gondolkoztam én is, a nyeregcsõre menne a váltó, alig lenne bovden...

OFF bringák:
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Én sem szeretem a hosszú bowdeneket ;)...

You can never have "enough" bikes.

Vikaboy

Vikaboy

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
sziasztok
tudja valaki hogy hol lehet itthon kapni Knog N.E.R.D 12 funkciós vezetéknélküli kilóméterórát?
és hogy mennyibe kerül.
elõre is köszi!

bgergo

bgergo

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
@lor: miskolc-lyukóbánya-parasznya-varbói tó

végülis ezt választottuk. fixivel nagyon nagy pálya!! :)

steel is real

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Mehetünk! Részletek késõbb, priviben.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
valamikor nincs kedved túrázni?
jöv 7vége pl

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Lehet, hogy hülye kérdés, de a hátsó fék hogy kíméli a térdet?
Én csak gyalogos tempónál lassítok lábbal, leejtõn lefelé, vészmegállásra kielégítõ az elsõ fék. Csak az akarom mondani, hogy nekem a fixi nem az orrba-szájba skidelésrõl szól (jelenleg).

Skidet, pedálra visszatartást lassítás céljából nem szereti a térdem.
Utazósebességem városban 25-30km közötti, országúton igyekszem a 30as átlagot tartani. Ennél a tempónál nekem kényelmesebb a 2 fék, mint ha csak elsõ lenne (fõleg, hogy elsõsorban túrázgatni, országútizni járok a fixivel).
Koskormányt használok és imádom a fékkaros fogást. Bekötetlen fékkar meg milyenmá'

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Kicsit ugyan off, de a dreigang Torpedo nagy királyság. Nemrég vettem Anyámnak egy ilyennel szerelt boltbajáróst, olyan gyönyörû a hangja, hogy ihaj.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Lehet, hogy hülye kérdés, de a hátsó fék hogy kíméli a térdet?
Én csak gyalogos tempónál lassítok lábbal, leejtõn lefelé, vészmegállásra kielégítõ az elsõ fék. Csak az akarom mondani, hogy nekem a fixi nem az orrba-szájba skidelésrõl szól (jelenleg).

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

Komolyan gondolkodom, hogy ha lesz rá keret, beszerzek mégegy országúti vázat, és egy kontrás Sachs Torpedo Dreigang agyváltóval szerelem fel. 120-as a papucstávja, 3 sebis, az alap áttételt meg olyanra állítod amilyenre tetszik! Váltója bovdenes, az menne az ülés alá, és csók. Van belõle még pár fajta (Duomatic, Automatic), elég vicces megoldásokat ki lehet hozni belõle.

Szerintem az.

Szó szerint ezen gondolkoztam én is, a nyeregcsõre menne a váltó, alig lenne bovden...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Vagány!
Tudom, hogy ezzel egyedül vagyok itt, de térdkímélésre hivatkozva én fenthagytam a hátsó féket. Mellesleg a bringázási stílusomnak is jobban megfelel (hosszabb távok, 100 felett is... utálnám végigpörgetni/skidelni Piliscsaba elõtti lejtõt).

Nekem is jobban tetszik 1 fékkel, de ez van!
Nekem a fixált Sturmey Archer 3s izgatja a fantáziámat, de idõ, pénz és szakértelem hiányában egyenlõre jegelem a megvalósítást.

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Mi ma baj a hátsó féktesttel? Ez ilyen dizájn-dolog?
Kontrás agyat mondjuk nem tudnék elképzelni a bringámon, mert utálom, és olyan egysebis kontrás agyat sem láttam még ami megbízhatónak tûnt (régi agyat ki lehet fogni ha értesz hozzá, de ezek a mai strapa/túra biciklik kontrás agyai...)

Miért néz ki egy fixi jól? Mert sallangmentes, egyszerû. Nem tudom, valahogy rosszul vagyok a váltós bicajok sok tekergõzõ bovdenjétõl! És a hátsó terelõ nélküli lánchajtás is sokkal szebb látvány.
A kontra nem hatékony hátsó fék, de "skidelni" azzal is lehet, és nem is azzal kell megállni, hanem az elsõ fékkel. Csak nem árt ha van, emellett leejtõn lehet vele gurulni és pihenni (bár én élvezem, hogy pörgeti a lábam:D).
Komolyan gondolkodom, hogy ha lesz rá keret, beszerzek mégegy országúti vázat, és egy kontrás Sachs Torpedo Dreigang agyváltóval szerelem fel. 120-as a papucstávja, 3 sebis, az alap áttételt meg olyanra állítod amilyenre tetszik! Váltója bovdenes, az menne az ülés alá, és csók. Van belõle még pár fajta (Duomatic, Automatic), elég vicces megoldásokat ki lehet hozni belõle.

Elég vagány?
http://www.velostatt...s/alan_gold.jpg
Szerintem az.

goraka

goraka

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
azt szeretném kérdezni, hogy nincs-e valakinek egy strapabíró 38 fogas hajtómûve. focis bringára kellene

goraka

goraka

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
szép, gratulálok, ügyes vagy!

Sziasztok, építettem egy bambuszvázas fixit. Ha valakit érdekel itt talál róla képeket:
http://www.kepfeltol...lery&gal=Kobike

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Nagyon zsír! Nem dokumentáltad az építést? Remélem írsz róla egy rövid tartós tesztet.

Küld be a fixedgeargallery.com-ra! Legyen ez a 10.000 bringa! :D

Majd csinálok egy "hogyankészült" leírást képekkel. Meg tartóstasztet is, ha lesz elég km benne.
Elküldtem a fixedgeargallery.com-ra pár napja, azt olvastam, hogy 6-8 nap mire felkerül.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

Kontrás agyat mondjuk nem tudnék elképzelni a bringámon, mert utálom, és olyan egysebis kontrás agyat sem láttam még ami megbízhatónak tûnt (régi agyat ki lehet fogni ha értesz hozzá, de ezek a mai strapa/túra biciklik kontrás agyai...)

Viszont, ha feltekersz egy fix kereket, akkor ésszel (nem reggeli munkába sietõs) szerintem rá lehet érezni. Van valahol egy B+ 15 vagy 16 fogas lánckerekem, széles lánchoz, neked adom kipróbálni :)

Nem hiszem, hogy dizájn vagy divat dolog lenne nálam, egyszerûen csak szeretnék egy olyan bringát, amin a lehetõ legkevesebb dolog van.
Feltehetõen abból adódik, hogy a versenyre használt MTB-met egyszerûen nem merem sehol otthagyni, még 3 lakattal sem, mert rengeteg mozdítható alkatrész van rajta.
Lakberendezésben is a minimál stílust kedvelem évek óta, ebbe passzol egy ilyen bringa...
A napokban eldöntöm mit akarok, ha esetleg valamelyik apróban kiszúrok egy olcsó fix kereket, akkor lehet, hogy könnyen döntök :)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Annyiban pontosítanék, hogy fûzetni fogok kereket, de nem tudom hogy a fixi vagy a kontra lenne a tökéletes, és 2 kerék fûzésére nincs pénz.
Szóval, ha egyszerûen a mostani alapot használva ki tudtam volna próbálni a fixit, akkor utána könnyebben döntöttem volna.
De majd kitalálok valamit :)

Viszont, ha feltekersz egy fix kereket, akkor ésszel (nem reggeli munkába sietõs) szerintem rá lehet érezni. Van valahol egy B+ 15 vagy 16 fogas lánckerekem, széles lánchoz, neked adom kipróbálni :)

Arpi_

Arpi_

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Sziasztok, építettem egy bambuszvázas fixit. Ha valakit érdekel itt talál róla képeket:
http://www.kepfeltol...lery&gal=Kobike

Nagyon zsír! Nem dokumentáltad az építést? Remélem írsz róla egy rövid tartós tesztet.

Küld be a fixedgeargallery.com-ra! Legyen ez a 10.000 bringa! :D

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Vazz, egy Patai-Szabó vázzal engem is megajándékozhatna valaki...

jó mi? abból, ami nekem van, négy darab készült, még számozva sincs

bgergo

bgergo

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
bocs, ha ertetlenkedem: kozvetlenul a nyereg alatti csavarnal vagy ott ahol a vazba er a nyeregcsoved?
csak a tapasztalatszerzes es a kivancsisag miatt kerdezem.

steel is real

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
A bicajjal jött a nyeregcsõ, alu, gyártót nem találtam rajta. Az átmenõ keresztcsavarnál vált ketté. A padka nem volt túl nagy, de mégis pedig gyökketõvel mentem le rajta. 80kg vagyok, elég baj, ha ezt nem bírják a bicajok... Nyeregcsõnek semmi baja. Ez az Acor amit kaptam hozzá most, ránézésre is sokkal masszívabbnak tûnik.