Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Üdv!
A skid-et befolyásolja az áttétel?
Nekem 52-19 van és nem bírom megcsínálni!
Van valami titka?
Erõ az van,nem hiszem hogy az a gond vagy még-is?
Marad az elsõ fék.

A hátsó kerék küllõi közé rakott képek-kártyalapok stb-nek mi a célja?Gondolom így látszik hogy mikor blokkol a kerék skid-nél,meg az érzelmi szálak.Jól gondolom ezeket?
CSÕ

Minél pörgõsebb az áttétel annál könnyebb.
Saját tapasztalat szerint a trükk az hogy nagyon elõre kell helyezni a testsúlyt és ha van klipsz, vagy SPD vagy bármi ilyesmi, akkor húzni is kell ugyanannyira mint nyomni a másik lábbal.
Szerintem is próbáld elõször murván, aztán valami sima betonon vagy "fehér"aszfalton, aztán bárhol :)

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Üdv!
Van valami titka?
Marad az elsõ fék.

A hátsó kerék küllõi közé rakott képek-kártyalapok stb-nek mi a célja?Gondolom így látszik hogy mikor blokkol a kerék skid-nél,meg az érzelmi szálak.Jól gondolom ezeket?
CSÕ

Nem igazán, nekem 42x15 van, meg 622x37 (!!!) es gumák, mégis megy. Nem mondom, hogy kezdetben egyszerû volt, kell hozzá bátorság, hogy így elõre dõlve blokkold a kereket, pusztán lábbal. Keress csúszósabb, porosabb helyet és ott próbáld elõször.
A kártyák meg egyszerûen jól néznek ki, szt jóvan.

You can never have "enough" bikes.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

CSÕ

Szerintem senkit sem érdekel hogy mikor blokkol a kerék (legalábbis engem biztos nem), szimplán dísz, vagy ha érdekessé fordul az este, akkor jó játékokat lehet vele játszani (MaTT küllõkártyáira gondolok :) Lehet vele pörgetni...szerencsekerék :D )

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás
Üdv!
Van valami titka?
Marad az elsõ fék.

CSÕ

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Esetleg ha nagyon öreg az a Dura-ace, akkor kikeményedhetett.... Nekem valami sima 2 forgáspontos Shimano fékem van, eredeti pofákkal + Bike Positive Street felni és esõben is mûködik, bár kicsit jobban kell huzni az biztos.
Pl. a BBB-nek van 3 színûje, az mountin jó.

Nyáron vettem bajnokban, mondjuk elfekvõ darab volt, de száraz idõben úgy harapott mint a k.vaélet...
Na mind1, megpróbálom felteszem az elõzõ noname pofákat, és meglássuk.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Rendes Fir alufelni + Dura-ace fékpofa produkálta...ezért csodálkoztam annyira. milyen pofa jöhetne szóba?

Esetleg ha nagyon öreg az a Dura-ace, akkor kikeményedhetett.... Nekem valami sima 2 forgáspontos Shimano fékem van, eredeti pofákkal + Bike Positive Street felni és esõben is mûködik, bár kicsit jobban kell huzni az biztos.
Pl. a BBB-nek van 3 színûje, az mountin jó.

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Alu felnin a normális fékpofa egész jól fog vizesen is. Acél felnin egy kemény pofa az hasonlít arra amit írtál....:)

Rendes Fir alufelni + Dura-ace fékpofa produkálta...ezért csodálkoztam annyira. milyen pofa jöhetne szóba?

jidaki

jidaki

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás

itt a fórum velõs összefoglalása. LOL
Feltöltött kép

... óriási ... bár szerintem pont ellenkezõ dolgokat kellene írni ... "choose gears, choose a 30.000 dollars carbon-frame..." stb. Merugye a tényleges szöveg így végzõdik: ... " But why would I want to do a thing like that?" .... nem?

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

No, ma én is megtapasztaltam a fék nélküli fixit...Ugyanis az esõtõl szó szerint nullára csökkent a fékerõ, hiába húztam bárhogy. Ez egyébként miért van? ill. mit lehet tenni?
És persze mikor nyitják rám az ajtót mikor elhaladok? Nyilván...

Alu felnin a normális fékpofa egész jól fog vizesen is. Acél felnin egy kemény pofa az hasonlít arra amit írtál....:)

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
No, ma én is megtapasztaltam a fék nélküli fixit...Ugyanis az esõtõl szó szerint nullára csökkent a fékerõ, hiába húztam bárhogy. Ez egyébként miért van? ill. mit lehet tenni?
És persze mikor nyitják rám az ajtót mikor elhaladok? Nyilván...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nagyon nagy :)

goraka

goraka

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
itt a fórum velõs összefoglalása. LOL
Feltöltött kép

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Az a villa nincs megnyekkenve?

Ha a csepel villájára gondolsz akkor nincs megnyekkenve,valószínüleg a csodálatos fotós tehetségem miatt látszik csak úgy.Szét volt szedve darabokra akkor átnéztük egy öreg szakival õ egybõl mondta hogy nem volt karambolos egy része sem.Mondjuk egy krómozott villát elfogadnék bele!:clap:
CSÕ

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Az a villa nincs megnyekkenve?

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

nájsz .)
sok kilómétert vele!

Köszi!
Taposom rendületlenül!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
irta h Favorit ;)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
nyerget hol lõtted? csak nem egy brooks?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nájsz .)
sok kilómétert vele!

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás
Üdv!
Kész lett a fixim!
http://picasaweb.goo.../myki74/Apollo#Egy régi Csepel Apolloból lett összerakva!
Renak régi pályaagy,eredeti ékes hajtómû:clap:,magasperemes eredeti elsõ agy,
Favorit bõr nyereg,Favorit fékek:wallbangeés
52-19-es áttétel!
Még a szinterezés van hátra,elõtte dinamó tartó konzol eltávolítása,
egy jó kis elsõfék beszerzése és akkor repülhet le a hátsó fék,és 2db gumi beszerzése az elsõdleges célom.A többi extra az a forintgyûjtés kérdése:hajtómû és felni cserét szeretnék még.
Skid nem megy de próbálkozom keményen,addig ott a fék,amivel nagyobb biztonságban érzem magam!
Építõ kritikát tanácsot elfogadok!Nyíregyházi fixis van köztetek?
CSÕ

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Szia!

Milyen agy volt? Végül nem passzolt össze? A lánckerék lehet érdekelne, ha még megvan. Hány fogas, milyen fajta?

szerk: Nem teljesen világos hogy ez a szett hogy váltotta ki az agyat:) Hogy történt pontosan?

Valami olcsó tárcsás elsõagy volt. A lánckeréken a fúrás nem lett tökéletesen koncentrikus (ez is közrejátszott a parkolópályára állításban), az hiszem 16os volt, talán cseh.
A kerék, amibe szántuk volna, sima menetes aggyal volt. Így csak áthézagoltuk, középre húztuk, ment rá egy menetes lánckerék, rotafixa, kontraanya, meg a gyorszár, amit itt láttunk, és mai napig hibátlanul fut...

You can never have "enough" bikes.