Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

Oracle

Oracle

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

Vagy méginkább magadnak. Nekem életem egyik nagy büszkesége volt, amikor felkerült a bringám a fixedgeargallery-re.

Szívesen építeném én, de se szerszámom, se tapasztalatom nincs országúti meg single cuccokkal, eddig csak montiztam.

Szerintetek a 25-ös külsõ vékony lesz a súlyomhoz? 190cm magas és 100kg vagyok egy fixis ismerõsöm mondta hogy 28as kéne de kipróbáltam egy bicót amin 23-as volt és élveztem hogy megy mint az állat :D meg a 28-as nem sokkal vékonyabb mint a montin lévõ 1,75-ös és én vékony kereket szeretnék.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hi

Bajnokban vagy matuznál érdemes bringát építtetni, matuzról olvastam valahol hogy kamu vázakat árul jó drágán ez igaz? mert ezzel elég nagyon bukhat nehezen tudom elképzelni de ettõl persze nem kizárt. Sajna egyik hellyel sincs tapasztalatom :S

Bajnok. Bár elfogult vagyok, de matúzról én is csak negatívot hallottam.

Vagy méginkább magadnak. Nekem életem egyik nagy büszkesége volt, amikor felkerült a bringám a fixedgeargallery-re.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Hi

Bajnokban vagy matuznál érdemes bringát építtetni, matuzról olvastam valahol hogy kamu vázakat árul jó drágán ez igaz? mert ezzel elég nagyon bukhat nehezen tudom elképzelni de ettõl persze nem kizárt. Sajna egyik hellyel sincs tapasztalatom :S

Bajnok. Bár elfogult vagyok, de matúzról én is csak negatívot hallottam.

Oracle

Oracle

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Hi

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Kobike, nem akarsz bambusz fixi építésbõl élni. Ez a bringa 3000 angol fontba kerül.

Feltöltött kép

:) Simán, ha lenne rá fizetõképes kereslet....
Az utolsó simításoknál tartok a második bambuszvázamnál. Nekem tetszik. :) 1,7kg alatt van! Lassan összerakom, Miche agyak/hajtómû/fék, Brooks nyereg, ITM kormánycsapágy/nyeregcsõ/stucni, egyenes kormány, bõr markolat, fém klipsz bõr szíjjal.... Már nagyon várom. Majd rakok fel képeket.
Tesztelés után indulhat a szériagyártás :)
Failure is always an option.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Kobike, nem akarsz bambusz fixi építésbõl élni. Ez a bringa 3000 angol fontba kerül.

Feltöltött kép

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

Hol lehet a láncvonalat kiszámítani?
Köszi

L

vagy egy egyszerûbb leírás : http://ebike.hu/segitseg/#q4.5

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Ha van rá idõd írd meg,engem érdekel,meg hátha jó lesz másnak is,de akár privátban is jó.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ha gondolod leirhatom a menetét

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Akkor semmi túlmisztifikált kõkemény számolás papíron,azt hittem jobban meg van tekerve.Köszi

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
bicajodon, tolómérõvel

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Hol lehet a láncvonalat kiszámítani?
Köszi

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
A láncvonalam számítás alapján teljesen egyenesre jött ki, mikor összeraktam, és fel került a lánc teljesen pontosnak tûnt/tûnik, ezért nem ellenõriztem. Kézbe véve mindkét láncot (Z410&K710), a 710-es oldalirányba sokkal merevebbnek tûnik, lehet hogy apró láncvonal hiba okozta a zajt, más ötletem még nincs...

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás
Sima Velo cseh gyártmányú lánc.
Nekem már-már örök. Bevált "kempingre", cruiserre, tanyabájkra, satöbbi, ezer éve, gondoltam, fixire is jó lesz, nem ?
De.

You can never have "enough" bikes.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

nekem is kb. 100km után kicsit zörög a K710.
mondjuk most megnyugodtam, hogy nem a hajtás a gond csak a lánc. így annyira nem zavaró.

Nekem is K710 van, a kedvenc láncom, de nekem is kicsit hangos...azt hittem azért mert elöl vékony lánctányér van.
Failure is always an option.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
nekem is kb. 100km után kicsit zörög a K710.
mondjuk most megnyugodtam, hogy nem a hajtás a gond csak a lánc. így annyira nem zavaró.

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

A tegnapi nap eredménye: vissza tettem a téli hólében megrozsdált KMC Z410-et, a pár hónapos K710 helyére! Ugyanis sokkal halkabb...
A másik mindig sercegett, mintha homokkal megszórtam volna, hiába tisztítottam meg, egy nap után újra. Nem tudom mi lehet az oka, talán merevebb a 710-es, kisebb a csapok, görgõk játéka.
Szóval ha valakinek kell a BMX-re, 1-2 sörért odaadom;)

Érdekes dolog ez!Nekem is zörög pedig a láncvonal elég jól be van lõve!Én nekem most nagyobb fogas van hátul,meg elõl is nagyobb lánckerék hátha szebben fog futni,mert a 14-est nagyon kicsinek találtam,de neeeem lett jobb!Majd felrakom a cruiserrre és próbálkozom más lánccal,ha nem változik!Szép lett a gép,az elsõ kerék nagyon tetszik,a verseny kormánnyal is szép volt a géped de tényleg nem lehet kihasználni ,jobb az egyenes vagy a bull,pont most adtam el én is egy rolls due nyerget,mert szereztem egy brooks b5n-t.
CSÕ

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Õsszel csináltam egy nagyobb átépítést, és most hogy két nap múlva egy éves lesz a fixi(!), postolok egy lépet a jelenlegi állapotáról:

Feltöltött kép

Ami változott ehez képest:
- elkészült az egyedi fûzésû elsõ kerék, a korábbi hátsó felnivel, és a csudaszép Novatec megkapta elsõ párját
- hátulra egy piros felni került
- a koskormányt nem igazán használtam ki, a piros bandázs szanaszét szakadt egy nagy esésnél, és a fekete praktikusabb:)
- még egy régi San Marco Rolls-t sikerül jó áron beszerezni

elsõ kerék:

Feltöltött kép

A pedál cserés sajnos, úgyhogy kénytelen vagyok beszerezni egy platform pedált a Chrolab szíjhoz...
Ha megvan, a teljes metamorfózis megy az FGG-re, hogy archiválva legyen:)

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
A tegnapi nap eredménye: vissza tettem a téli hólében megrozsdált KMC Z410-et, a pár hónapos K710 helyére! Ugyanis sokkal halkabb...
A másik mindig sercegett, mintha homokkal megszórtam volna, hiába tisztítottam meg, egy nap után újra. Nem tudom mi lehet az oka, talán merevebb a 710-es, kisebb a csapok, görgõk játéka.
Szóval ha valakinek kell a BMX-re, 1-2 sörért odaadom;)

Mattz_01

Mattz_01

vendég

• felfüggesztett
  • 83 hozzászólás
ergo nyugodtan vegyek (: