Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Rastafari

Attól tartok a képen nem én vagyok, de az ízlésünk ezek szerint hasonló. A vintage az veterán magyarul, úgyhogy én sem igazán értem miért rakták a te bringád mellé.

rastafari

rastafari

vendég

• fórumtag
  • 83 hozzászólás
Aaaah
Kajak szerelmes vagyok, bloke így nézel ki és bicajozol is, elveszlek feleségül.
Mi az a Vintage?? odatették az én bicóm mellé is de nem vágom mit jelent.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
http://www.fixedgear...est/results.htm

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Sheldon "fixisek õsatyja" Brown is Biopace-t hajt több fixin is. Állítólag minimális változás van a láncfeszességben a kar forgása alatt, úgyhogy simán mûködõképes.

rastafari

rastafari

vendég

• fórumtag
  • 83 hozzászólás
Háá most akkor most akkor mi vaaan? Próbálta már valaki a Biopace-t me én esküszöm kipróbálom, de szentem nem mükszik, a képen is láccik hogy lóga lánc egy cinot. Rögvest megoldódna az áttétel problémám.
ja, aza PC'=PC1 és nikkelezett volt.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Biopace???!!!

http://www.fixedgear...RyanFlowers.htm

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
legnagyobb meglepetésmre a pillanatragasztós megoldás is tökéletes, persze felhasználás és felhasznállás között is van különbség. ja és nem is vagyok egy mangalica.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Vannak fix/fix agyak, csak nem itthon. Nyilván az a tuti megoldás, mert a racsni úgyis rámegy báhova.

rastafari

rastafari

vendég

• fórumtag
  • 83 hozzászólás
Nem szeretnék kötözködni, de a középrész záróanyájában hagyományos menet van, míg a fixi záróanyában meg fordított. nem? És a B+ agy az flipflopos, vagyis a másik oldalára csak racsnit tudsz tekerni, vagy esetleg ott lehet próbálkozni a középrész záróanyával. De szerintem az stift nélkül letekeredik.
Kérdés: Miért nem lehet a flip-flop agyat úgy megcsinálni, hogy mindkét oldalára lehessen rakni örökhajtós fogaskereket? attól még a racsnit is rá lehet tekerni, és egy kerékmegfordítással lehetne váltani, ha mondjuk két különbözõ fogast rakok rá.
Ja és vettem PC'-es láncot a VELVART-ban 1200-ért, és még volt belõle. Hajrá.
A Bringa vlágban meg van hátra fogaskerék 16 meg 19 és csak 390 forint.

tomikacrux

tomikacrux

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
Szevasztok! Nekem már van egy fixim másfél éve fék nélküli verzió!
A legegyszerûbb és talán legjobb régi országútiból, építeni aminek vízszintes papucsa van a hátsó agy vagy egyszerû menetes hátsóagy, vagy a bike pozitivnak létezik olcsó kb 2-3 e forint közötti hátsó agya aminek mindkét felére lehet tenni fogaskereket, amúgy Pesten lehet szerintem venni talán a luongoban ilyet vagy akit megadtak a bikemag ehavi vagy múlthavi cikkében a Jancsika címû cikkben elérhetõség gyanánt talán nála illetve régi pálya agyat. Rögzítést jól rákell húzni és egy középrész záróanyát rákontrázni és kész ha ez nem elég akkor menetrögzítõ vagy stiftet kell bele fúrni (nekem így van megoldva) és kész! A hajtókarom hosszú beleér a klipszem az elsõ kerékbe de csak állásnál zavart ennyi! egyéb kérdésre ha tudok szívesen válaszolok !
mél cím hettyking@t-online.hu
"...- Idõt bõven hagyj mindenre! Inkább a sátradban ebédelj, mint a sziklafalban vacsorázz. Soha nem indulhatsz túl korán!..."

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
én ezt csusztam le a hétvégén és iszonyu mérges vagyok. :(
Feltöltött kép
az egyik kedvenc régi márkám (vvan belõle egy o.utim) és tessék gyönyörü...és ááh..a pénznélküliség idegesítõ.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
A radiálisan füzõt kerékben sokkal feszesebbre kell húzni a küllõt ezért szakítja le a küllõperemet. Ilyen célra érdemes nem túl öreg agyat használni. A shimano sokáig ellenezte az ilyen fûzést az user manualban, vagy 2 éve újított és a felsõ kategóriás agyait már lehet így fûzni, nem veszíti el a garit. Bár nem hiszem , hogy túl sokan épitenének fixit shimano aggyal. Nekem egy zoggie van berakva sima 2es dtvel B+ advanced felnivel alu anyával.
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Alonso

Alonso

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Rastafari!

Írtam privát üzenetet, léci csekkold.

Köszi

Alonso

rastafari

rastafari

vendég

• fórumtag
  • 83 hozzászólás
Én egyetlen okból fûztem radiálisra, azért mert baromi jól néz ki. ennyyi!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Értelme nincs, azonkívül hogy esetleg neked pont tetszik. Néhány grammal könnyebb, hajszálnyival merevebb oldalirányban, de ezek nemigen észrevehetõek. Állítólag az úthibákat direktebben közvetíti a csuklód felé, ami súlyos rossz pont Bp-en. Sokkal jobban terheli az agyperemet, mint a 3 kereszt, úgyhogy masszív elsõagy kell hozzá, meg hozzáértõ munkásember, aki megépíti. És nem árt, ha nem kap túl nagy ütéseket. Használt agyat keresztes fûzés után nem tanácsos radiálisra átfûzni.

Vannak képek a neten agyakról, amiknek kiszakadt pár szomszédos köllõlyuka. Mind radiális... Persze nem szakad szét minden radiális kerék, de szerintem kár kockáztatni.

Jahh, igen, a pályabicóknak szokott radiális elsõje lenni. Ott nincs, ami szétverje az agyat, viszont a minimálisan nagyobb oldalmerevség és kisebb súly jól jön.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
102 kg vagyok egy éve használok radiálisan 18 küllõvel elsõ kereket . Nekem semmi bajom nincs vele. Szerintem teljesen jó városba.
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Elég sok fixin látni radiálisan fûzött elsõ kereket, ami gondolom, hogy a pályabringák öröksége, de utcára van értelme?

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás

hu ez naagyon!!!!!!
http://fixedgeargall...TERRAVE_aol.htm

na ilyen már biztos birya a Budapesti városi közlekedést. mert eze az itt felllelhetõ öreg yoszágok nem arra valók..:)

Az egy OnOne, ugye? Akkor a váz már nekem is megvan hozzá :)

Merida CX500

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ha indulsz lapos idõfutamokon, akkor biztos jól jönne...

Nekem ez tetszett:

http://www.fixedgear...ery.com/lzv.htm

Gy. k. Leontien Zijlaard-Van Moorsel az egyik (?) legjobb pálya-és idõfutamversenyzõ nõ. Meg is csinálta az egyórás csúcsot, amihez ez a gép készült. Tetszik, hogy õ is nézegeti a fixigalériát:)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Valami ilyesmi nem lenne rossz:

http://www.fixedgear...nieThompson.htm
http://www.fixedgear.../feb/martin.htm