Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Feltöltött kép

Azért ez durva, wazze. Pókember biztos nevezni szokott a versenyekre...
138 m a pálya, úgyhogy szûkek a kanyarok... emiatt jól be kellett dönteni õket.

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Engem továbbra is érdekel egy vastag 16-os DA fog.

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Féknélküli használathoz milyen hátsó gumit ajánlotok/használtok?

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
A múltkoriban ajánlgattam ezt az SJS Cycles (www.sjscycles.co.uk) céget, most megnéztem tüzetesebben is az árlistájukat, és szinte mindent lehet kapni, ami szem-szájnak ingere, fixi agyakat, lánckerekeket, stb., és amit most kiszúrtam magamnak: fél-láncszemet vastag és vékony kivitelben is. Mivel fixesíteni akarom végre a városi lótifutit is, ezért én nemsokára valószínûleg fogok tõlük rendelni ezt-azt. Ha valakit esetleg érdekel valami, becsatlakozhat, eloszthatjuk a postaköltséget testvériesen (de ha nem növeli a csomag súlyát jelentõsebb mértékben, akkor bevállalom az egészet).

PAttila

PAttila

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Felajánlanlok egy régebbi szingós felnit valakinek, ajándékba. Egy régi országútit bontottam szét, azon volt. Egy régi Ambrosio, repedést nem látok rajta.

(O.o)nnen

(O.o)nnen

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás

Ehh, a hátsókerék-vásárlás megint visszarántott a magyar valóságba.
Felnit nem tudott hozni a boltos, úgyhogy a küllõket sem hozta el (???). A legnagyobb tételek maradtak ki:(
Körbetelefonáltam pár boltot, majdnem mindenhol méla undorral fogadták azt az elképzelést, hogy én pontosan, dekára megmondom hogy mi kell, nekik semmi dolguk, csak elhozzák a nagykerbõl és elfogadják a pénzt. Alig bírom rátukmálni valakire a pénzem, wazze.

"Tudunk rendelni, de nem tudom, mikor jön meg." "Nem tudnál utánanézni, felhívni a nagykert?" "Nem, én leadom a rendelést, a többit a fõnökeim intézik." Ja jó, köszi...
"Ez így telefonon nem megy, be kell jönni a boltba" (9000 forintos rendelés, azért ennyi bizalom lehetne...)

Egy másik (egyébként színvonalas) bolt szerint a DT Revoból nem lehet jó kereket építeni...

Azért örörm hallani, hogy minden milyen könnyedén megy kishazánkban...

Szerencsére McGywer fórumtárs (RIP 9.0sl :)) kisegített egy bilincses Tektroval, az ezeréve eladott bmx-e maradványaképp.
Így hétfõn nem marad más mint a hercehurcától beszerezni hátra egy fogast, kedden meg reményeim szerint megjönnek a "dizájnelemek" is.

További jó hétvégét mindenkinek!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ja, hogy legyen jó is: Óóóóóllllyan szép "Eddy Merckx" kulacsot vettem, hogy még! Istenkirály:)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ehh, a hátsókerék-vásárlás megint visszarántott a magyar valóságba.
Felnit nem tudott hozni a boltos, úgyhogy a küllõket sem hozta el (???). A legnagyobb tételek maradtak ki:(
Körbetelefonáltam pár boltot, majdnem mindenhol méla undorral fogadták azt az elképzelést, hogy én pontosan, dekára megmondom hogy mi kell, nekik semmi dolguk, csak elhozzák a nagykerbõl és elfogadják a pénzt. Alig bírom rátukmálni valakire a pénzem, wazze.

"Tudunk rendelni, de nem tudom, mikor jön meg." "Nem tudnál utánanézni, felhívni a nagykert?" "Nem, én leadom a rendelést, a többit a fõnökeim intézik." Ja jó, köszi...
"Ez így telefonon nem megy, be kell jönni a boltba" (9000 forintos rendelés, azért ennyi bizalom lehetne...)

Egy másik (egyébként színvonalas) bolt szerint a DT Revoból nem lehet jó kereket építeni...

A Shimano elsõagy (ez legalább megvan, baráti árban) a közkézen forgó infó ellenére nem 9, hanem 10 mm-es tengelyt rejtett magában. Semmi se klappol, wazzzeeeee. Aszittem ma estére legalább be tudom fûzni... hát nem.

(O.o)nnen

(O.o)nnen

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás

Mennyire a stucni mellé akarod tenni? Közvetlen a stucni mellett vastag a kormány, oda csak oversize BMX fékkar megy fel. Az a velvártban sincs, csak a Dózsa György úti bótba van, 4 rugó darabja:eek:
De ha kiljebb raksz egy 22.2es kart a vékony részre, nem biztos, hogy rendesen tudod használni. Csak mondom...

hehe:p
A középkorból származú polír acél kormány átmérõje végig ugyan annyi és csak a bilincs mellett (inkább alatt) vastagodik fel :D
Közben rájöttem h a velvárt webshop-ban lapozni is lehet és elõtûntek az 1200 forintos tektro bilincses barátok.
Majd megyek jövõ héten, mert ma... ....esik...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Mennyire a stucni mellé akarod tenni? Közvetlen a stucni mellett vastag a kormány, oda csak oversize BMX fékkar megy fel. Az a velvártban sincs, csak a Dózsa György úti bótba van, 4 rugó darabja:eek:
De ha kiljebb raksz egy 22.2es kart a vékony részre, nem biztos, hogy rendesen tudod használni. Csak mondom...

(O.o)nnen

(O.o)nnen

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás

Ha patkóféked vagy kantid van, akkor viszont minek montis fékkar?

Patkófékem van, de fékkar a stucni mellé kerülne, mert alapvetõen nem lenne használatban.
Csak vész esetére és csak elsõ.
Köszi az ötleteket, de sztem a BMXhez való zsanéros fékkar lesz a befutó.
Voltam velvartban, de elég drágák vannak csak.
Sztem a B+ alapmodellje lesz és a másik fele meg felkerül a dirt-re.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Ha V-fék / koskormány kombinációban gondolkodsz:
DiaCompe 287V, koskormányra való, viszont V-fékhez megfelelõ mennyiségû bovdent húz.
Én innen rendeltem egy párat:
http://www.sjscycles...per-pair-70.htm
egy hét alatt megjött.
30 font az nem kevés egy fékkarért, dehát a különcködést meg kell fizetni...

Ha patkóféked vagy kantid van, akkor viszont minek montis fékkar?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Rendeltem, a Kreant fantázianevû bringaboltban. DT Revo 140 HuF. 1ébként minden tisztes bolt tud rendelni. Probike, Corratec stb.

Fékkar: biztos montist akarsz? BMX jobb oúti fékhez, ha az van. Mindenesetre olyan kart vegyél, aminek vagy zsanéros bilincse van, vagy 2 csavarral rögzül, mint ahogy a stucni fogja a kormányt Ezeket bárhova fel tudod tolni, ráadásul markolatbontás nélkül. A kormányátmérõt mérd le... BMX és MTB szabvány 22,2mm.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
LoFarkas

Honnan szerezted a kulloket?

(O.o)nnen

(O.o)nnen

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás
Jajj!

Segítsetek!:toiletcla

Hol lehet olyan fékkart venni (montist), amit föl tudok húzni a koskormányra?
Sajnos ami van (Tektro 3.0), annak a bilincse szûk, szétreszelni meg nem akarom.

(O.o)nnen

(O.o)nnen

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás

Tyûûû...
Ez a B+ fixivé fordíthaó agy nem gagyi cucc?

1 éve használom, fõleg télen, hóban, szutyokban és kiválóan mûködik még.
Skidelek is vele és minden menete bírja a képzést:)
Akkor tud megszakadni, ha egy minimálisat elforog a fogaskerék, mert akkor lendületbõl lerántja a kontrát.
De a csõfogó megoldja a próblémát :P

Egyébként fixirõl lesznek új képek, ugyanis megújult a frontja :D
Csak még citromsárga pro-grip markolat kéne valahonnan:chin:

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Készül az új hátsó kerekem!!!
Megrendeltem a cuccokat: Deore tárcsás elsõagy, 36db DT 2-1,5-2 küllõ, Mach1 CFX felni, felniszalag. Külsõnek a mostani Vittoria Rubino Prot rakom majd át, a mostnai kerekem meg tarcsi lesz egy elfekvõ külsõvel.
Fogaskerék még kérdõjeles (Ha valaki látta boltban az ebike-on kapható Shimano ss fogaskereket, akkor szóljon).

Kb. 910-950 g lesz a kerék fogaskerék és gumi nélkül, a tömör tengely az anyákkal nem tudom, mennyire dobja meg. Mindenesetre jó súlyban lesz:)

Majd tolok be fotókat, ha meglesz az agymûtét meg a furkálás.

Várom a pénteket:D

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Az hogy pontosan legyen megfúrva nem gond.Apám szerszámkészítõ cége század mm,SÕT akár ezred mm pontosságra is megcsinál bármit amihez van gépe.Na mindegy.Még gondolkodom ezen a fixi dolgon.Most inkább a montimra orientálódom.Két hét és 24 órás lesz!
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hát, a fúrás kérdõjeles. Egy jó szaki meg tudja csinálni tized-mm pontosságon bõven belül, fúróállvánnyal. Én valszeg szerzek egy elpuszult féktárcsát, összefogom vhogy a fogassal és átfúrok a tárcsa lyukain. Ha már itt tartunk, nincs valakinek leselejtezett, törött, görbe féktárcsája, amit ideadna mintának?
Lehet, hogy egy szerelõ ismerõsre bízom... van kettõ is. Az egyik a MÁVnál szerelõ, úgyhogy mozdony-méretekben gondolkozik. A másik mûszerész, asszem õ a jobb választás:)

A központosság nem akkora gáz. Most fúrtam magamnak lánctányért a hajtókarra, és teljesen jó lett. Csak ott könnyebb volt, mert 10es lyuk kellett. Fúrtam egy nyolcast, és reszelõvel addig tágítottam, amíg jó lett. Így mind az 5 lyuk pontos. Egy lánctányérhoz méricskéltem, hogy merre hány méter, és nem rángatja a láncot egyáltalán.
(Egy korábbi, szétesett egybesajtolt SS hajtókaromról fûrészeltem le a lánctányért a mûtéthez. Sufnituning rulez!!!)

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
a tárcsás elsõ egy nagyon olcsó & megbízható megoldás, de : mivel én nem ezt használom, nem értem, hogyan lehet olyan pontosan megfúrni a fogaskereket, hogy ne legyen külpontos ....