Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

Halgass a szívedre;)
A Miche agyakat mondjuk gyakrabban kell karbantartani, a tömítések nem a legjobbak, és ez gondolom a monoblokkra is igaz sajna:( De legalább szépek...

Na ez volt a mindent eldöntõ hozzászólás, fájó szívvel döntöttem: XT! Sokat megyek vele rossz idõben is. Apropó középrész, mit ajánlotok ami a láncvonálhoz is stimmel és akkor már legalább annyira idõjárás álló mint az XT agy?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

15-ös fogaskerék ráfér még a tárcsafuratokra? vagy felejtsem el?

15 még pont ráfér elvileg. 14 már biztos nem. A 16nál nekem 2-3 mm van a csavar feje és a lánc közt.
Ha mindenki megépíti, több 6csavaros fixi fog futni Mo-on mint a világ többi országában együtt :D Én 2-t adtam el, az az enyémmel együtt 3. 1-2 eddig is volt, meg vagy 3 emberke tervezget itt a fórumon.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

...
Az eszem azt mondja XT-t vegyek, a szivem azt hogy Michet.

"Doktor úr olyan bizonytalan vagyok! Vagy nem is?" :D
...

Halgass a szívedre;)
A Miche agyakat mondjuk gyakrabban kell karbantartani, a tömítések nem a legjobbak, és ez gondolom a monoblokkra is igaz sajna:( De legalább szépek...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
annyit beszéltek itt az XT agyalásról hogy eszembe jutott van itthon egy elfekvõ montikerék pont olyan aggyal, lehet tavaszig én is belevágok a projektbe, addigra úgyis meghal a B+ flipflop tutira, 2 tél már sok neki szerintem.

15-ös fogaskerék ráfér még a tárcsafuratokra? vagy felejtsem el?

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Dkesz vállalkozónál a Miche Primato Pista szokott lenni (az nem a gagyi) tegnapelõtt voltam nála, épp nem találta. Volt viszont Campája és azt is egész jól meg lehet venni csak azt kár egy ilyen vázba beletenni városi rohangálósnak. Pályacuccokra szerintem elég jó árakat mond mert nem szereti a fixiket, a Miche-t meg mégkevésbé...

Az eszem azt mondja XT-t vegyek, a szivem azt hogy Michet.

"Doktor úr olyan bizonytalan vagyok! Vagy nem is?" :D

pista=pálya
strada=országút

Olaszul

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
pista=pálya
strada=országút

Régi Campa hajtókarokba bele is ütötték hogy melyik.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
aham szal innen jon a pista
egy ausztral fixis oldalon lattam olyan polot amin pista felirat volt
es nem tudtam eldonteni hogy mi.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Egy közismert dunakeszii vállalkozó nekem 30 rugót mondott zsír új Miche hajtókar+középcsapira. Drága, de külföldön még drágább lenne, szal ha arra vágysz... Persze a ha meg Campára vágysz, akkor húzás bankot rabolni:)

Vigyázni kell a Miche-el, van egy "gagyi" verzió is a pályacuccokból, asszem talán juniorként fut. Ez nehezebb és csúnyább mint a Miche Pista. Nálunk ez 30font körül fut, a Pista meg kb 100 lehet.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Szeretem az i betût, na és...

:)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
dunakeszi vállalkozó

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Egy közismert dunakeszii vállalkozó nekem 30 rugót mondott zsír új Miche hajtókar+középcsapira. Drága, de külföldön még drágább lenne, szal ha arra vágysz... Persze a ha meg Campára vágysz, akkor húzás bankot rabolni:)

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Ma ledobáltam a váltókat a bicajról és mentem vele pár kört a környéken, hát nincs megfelelõ áttételem ezek közt a fogasok közt, 52-14 nagy, 52-17 kicsi de azért jó volt már próbálgatni. Ráadásul a Biopace-szel is meggyûlt a bajom. Elvileg szimmetrikusnak kéne lenni, azaz két helyen lazának, két helyen feszesnek lenni a láncnak. Ehelyett csak egy helyen feszül a lánc :chin:

De nem ez a baj. Ma nézegettem olasz pálya agyakat meg hajtómûveket és beleszerettem a formájukba. Ez az álmoskönyv szerint nagy kiadást jelent :(.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Bringabutikban 7000 a 32 lyukas fekete, a srác akinek most építem a kerekét meg a Nellában 6ért vett ezüst 36lukast (K*rva jól néz ki). Persze nemtom h van-e bármelyik helyen még. Nellában könnyen lehet h utolsó volt, butik esélyes h van még.

Pont jókor találtuk ki h tárcsás fix agyat építünk... most még van tavalyi akciós agy, jövõre sz*r se lesz csak centerlock:(

Ha már boltjelentés: Láttam Cane Creek 200tt idõfutamfékkart... Emléxem h volt aki arra vágyott. (10900 darabja! Pech.)

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Köszi a linket! Az xt agy hol hatezer? Én csak 8-10közt találtam.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
http://www.sheldonbr...me-spacing.html
A váz simán bírja (ez a jó az acélban), a gáz 2x1 centinél inkább a papucs állásával lenne. Valszeg azt vissza kéne hajlítani.

Privi rögtön megy, st.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Szia Lófarkas!

Küldtem privit.Nem sûrgetni akarlak a válasszal,csak hallottam már, hogy nem mûködik valakinél a privi üzi fogadása.Ugye nem te vagy? :)
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
A Michet sajnálnám gyilkolni esõben, kátyúkban, járdaszegélyen, vészfékezve... Marad az XT. A városbajárós bicajomban LX van és még az sem ázott be.

A villa összenyomást nem találtam meg, de jobban belegondolva nem is biztos, hogy szeretném. Félek a töréstõl. A ragasztást nem valami gagyi ragasztóval gondoltam, faterom lakatos és vannak olyan két komponenses "folyékony fém" ragasztói amirõl azt mondta, hogy (ha jól emlékszem) több száz kilót bír négyzetcentiméterenként. A papucs meg van néhány cm2. Így 2 centi hézagolással pont belemenne a 100-as agy, a mostani gyorszár meg pont jó lenne a külsõ méretre.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Akkor talán a 100 sem irreális. Utána kell nézni.
A miche köszöni, jól bírja a vizet. Iparis, és tudtommal kapható itthon hozzá pótcsapágy is.
XT természetesen nagyon jól tömített. Nagy levehetõ gumi porvédõ, alatta fém porvédõ. Mind a kettõ fasza kialakítású (kis kiálló perem a kupakaban, neki való vájat az agytestben... szal ilyen labirintus jellegû a bejutás. Ha nem meríted el, akkor bírnia kell.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
A 120 hoz hozzá sem kell nyúlni a vázamhoz, most is annyi! Lejjebb már nagy büszkén leírtam ;).

Akkor asszem kitanulmányozom az összenyomás tudományát :)

Michet azért nem szeretnék mert az pálya agy és én sok dzsuvát és a pesti utakon a 80 kilómmal nagy terhelést is fogok adni neki. Az XT az mennyire vízálló?

szerk: pedig a magasperemes Miche pont olyan mint az elsõ agyam (valami Normandy???).

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Tetszik nekem ez a tárcsafékes elsõ agy megoldás, de nem tetszik benne a tengely. Jobb lenne ha gyorszáras lenne. Megoldható lenne ez úgy, hogy a papucsok belsõ oldala kapna egy-egy alu szélesítést összességében úgy, hogy 100mm legyen köztük a távolság és persze a lácvonal egyenes maradjon? Szépen fel lehetne ragasztani belülre és azzal együtt leszinterezni...

Vélemény?

Hmmm. Furán hangzik. Én azért nem gyz-vel csináltam, mert kitávtartózva elég nagy terhelést kap, és tutira akartam menni. A tömör erõsebb. Namost, ha beragasztasz a vázba 2 aludarabot, akkor mi fogja viselni a terhelést? A ragsztványok aligha, mert kiszakadnának a francba. Azaz ugyanúgy a papucs fogja megtámasztani a tengelyt, vagyis ott vagy, ahol a part szakad, csak furán néz ki a vázad hátulja... (Edit: fene tudja...)
Sztem a tárcsás messze a legjobb verzió, bár most már legalább lehet kapni alacsonyperemes Michét is 9-10 körül, magasperemest meg 12-ért. Viszont egy XT csak 6!

Ha gyz kell, sztem húzd össze a váz hátulját kicsit. Sheldon papa oldalán fenn van, hogy kell, én sztem megcsinálnám. Csak akkor a gyorszárpálcával is lehet gáz. Mondjuk összehúzod 120ra, és egy oúti pálca végét levágod és meghosszabbítod a menetet, ha kell. 20 mm hosszabbítást talán elbír a tengely. Távtartókat persze szépen rögzítve, egy-egy újabb kontraanya mögé kell tenni. Jó vaskos távtartó, izomból rászorított anya... talán átveszi a súly egy részét. Hopp, jut eszembe: akkor a tengelybõl is vágni kéne... Persze ha 100ra össze tudnád nyomorítani a vázat, akkor minden meg lenne oldva, nem is kéne agyat szerelni. De az aligha reális.

De sztem maradj a menetesnél. Amúgy is stabilabban fogja a kereket.

Megj.: készül a 2.
Feltöltött kép

Feltöltött kép