Az SS racsninak és a fogaskeréknek más a menete, nem csereszabatosak.
Biztos vagy te ebben?
Racsniból is kétféle menetes létezik, M30-as, és 1,37”-os. Csak azért szólok bele, mert nekem a flip-flop agyon mindkét oldalon azonos menet van, és az egyik oldalra mehet racsni, másikra lánckerék. Mondjuk még nem próbáltam racsnival.
@mrteo: szerintem nézd meg, hogy az agyad milyen menetes, és keress hozzá olyan lánckereket. Bár a legolcsóbb 8-900 Ft, és ha spéci kell az elmehet 4-8000-ig is (miche, dura-ace)! Vagy legegyszerûbb kókány, ha egy racsnit behegesztessz/kiékeled.
És ezzel még nincs megoldva a letekeredési problémakör...Néhány bátor ezt csak
rotafixával oldja meg, és idõnként utánahúz. Lehet még próbálkozni kontraanyával is, ha van még a meneten hely, de az sem tuti. És azzal számolj, hogy minden egyes megtépésnél elnyalhatod a menetet. Néhányan ragasztották is, de bontásnál az is roncsol.
Én az csinálnám, hogy csak simán rátekernék egy lánckereket, és nem skidelnék orrba szájba, max csak lassítanék vele. Ha van elsõ féked, az sem gáz a lelazul néha. Így is meg lehet tapasztani a "fixi-érzést". Szerintem.
És ha bejön, veszel egy rendes flip-flop agyat, oszt mehet az örök hajtás. Bár ha most kéne vennem, erõsen számításba vennék egy
Sram Torpedo Singlespeed-et! Sajnos 150$...akkor mégsem:(