Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
én meg rendelek egy ilyet:
Feltöltött kép

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
szinter2000.hu, porfesto.hu tényleg azt írja hogy szinterezés=elektrosztatikus porfestés. hogy mi az igazság azt nem tudom, lényeg, hogy bringavázat homokfuvassatok, majd szintereztessetek. a szaki ugyis tudja mire gondoltok. többi vitát jó lenne inkább festõs topikban folytatni szvsz.
http://forum.bikemag...read.php?t=2381

kezd elkrvlni a topik .p festés, VÁLTÓ :D , szerelés...

ON
http://fixedgeargall...quesDecazes.htm

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts

szinter/porfestés téma: Nemtudom hogy honnan szedted a fémipari szakkönyveidet, de rosszul olvastad.... .

Gondolom,te jobban vágod az ilyesmit.....te csinálod tizenöt éve.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Jaaaj neeem,félreértés van:),de az én hibám mert nem közöltem elég részletesen a dolgot.
A transporterre fújta neki a 4 alu felnit annyiért ,nem pedig a kerékpárfelnit.

akkor nemszóltam :) Az egész jó ár viszont.

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

Hello MIndenkinek!

Egy kezdõ biciklis keresi azt a szakirodalmat amit biztosan tud használni alapvetõ karbantartási munkákhoz. Van egy ilyen de az drága is meg nem mai gyerek (Kerékpárszerelési ismeretek nive.hu! Elõre is köszönöm!

Switch333

Hello!

Van pdf-ben két angol, és egy magyar is, ha kell priviben, aztán e-mail!

Switch333

Switch333

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Hello MIndenkinek!

Egy kezdõ biciklis keresi azt a szakirodalmat amit biztosan tud használni alapvetõ karbantartási munkákhoz. Van egy ilyen de az drága is meg nem mai gyerek (Kerékpárszerelési ismeretek nive.hu! Elõre is köszönöm!

Switch333

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts

Hát akkor õt barátom jól átb@szták a palánkon, mivel nekem 500ft-ért szintereznek /felni. De másnak se sokkal drágább, külsõsnek 1000ft/db.
szerk: nem baszták át, mert autófényezõ, de sokkal jobban járt volna a szinterrel...

Ilyen "csúnya" felnik készülnek szinterrel (én csináltattam):

Feltöltött kép

szinter/porfestés téma: Nemtudom hogy honnan szedted a fémipari szakkönyveidet, de rosszul olvastad. Saját szememmel láttam, és tudom hogy a szinternél a festék POR halmazállapotban kerül a vázra, nem pedig cseppfolyós. Tehát SZINTER = PORFESTÉS.

Jaaaj neeem,félreértés van:),de az én hibám mert nem közöltem elég részletesen a dolgot.
A transporterre fújta neki a 4 alu felnit annyiért ,nem pedig a kerékpárfelnit.

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
nem ígérem, hogy elkísérlek:P
nem szépek az emlékeim:)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
mVik, én se mondom, hogy mindenhol feltekerek. bracon is volt hogy le kellett szállni, de ha túrázik az ember, akkor ugyse siet. janihegyen még nem jártam, de otthon Kõszegen a hegyben simán eltekeregtem fék nélkül is.
megnézem azt a törökvész utcát ha kigyógyulok ebbõl a megfázós kórból .)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
szinternél milyen színskálából lehet válogatni? vagy mûhelyfüggõ?

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

jó áttétel kell, aztán mindenhova elég az egy sebesség.
brac szigeten se volt semmi gond, pedig rajtam volt egy ezerkilós zsák sátorral mindennel.
10% lefele mondjuk lábfelrakós móka volt...

one fcking gear! .)

Tény, hogy nem vagyok egy nagy sportbringás, de a múlthéten simán belefutottam abba az emelkedõbe ami simán kinyírt (Törökvész úton felfelé) 42-16-nál. Ha meg tudod csinálni ríszpekt, mert nekem lehetetlennek tûnt, de oltsatok le, ha nem az:)
Mondjuk a János hegyre felmennél a Colnago-val? Azért kérdem, mert Brac-on én is jártam (5éve autóval), de ott elég kemény emelkedõk voltak, így visszagondolva...nem hinném, hogy meg tudnám csinálni, úgyhogy grat, olvastam is blogon az útleírásodat;) Jah igen, ott van a horvát szigetvilág legmagasabb csúcsa is!

Engem azért is izgat a 3sebességes fixi, mert ha saját magam alakítok át egy szabadonfutós régi agyat, akkor az alkotás öröme, és a fejlesztés izgalma is megadatik! Szerintem nagyon érdekes feladat lesz!
Csinálok majd hozzá egy másik kerékszettet, ballonosabb gumikkal, és mehet terepre!

bgergo

bgergo

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

Igen,a feketét mostam ki,a papucsot meg az Ebay hozta..

igazán szép munka szerintem!

steel is real

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
jó áttétel kell, aztán mindenhova elég az egy sebesség.
brac szigeten se volt semmi gond, pedig rajtam volt egy ezerkilós zsák sátorral mindennel.
10% lefele mondjuk lábfelrakós móka volt...

one fcking gear! .)

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

... nemtom, lehet én vagyok maradi, de nekem ez a 3sebi/fixi a fixizés (egyik) lényegét a puritánságot, minimalizmust vágja haza ...

Igaz, de szerintem plusz egy bovden, és egy váltókar könnyen vállalható áldozat azért, hogy túrázni is lehessen a fixivel, mert ez ettõl még örökhajtós.
Városban persze elég az egy sebesség, de ez más.

jidaki

jidaki

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

Itt találtam képeket, pont aznap mikor sala postolta, a criticalmass-en is téma volt a 3 sebességes fixi.
Elvileg még nincs piacon az agy, a Sturmey-Archer SX3, nem is nagyon értettem, hogy a Felt hogyan forgalmazhat vele bicajokat:) (bocs a sok linkért)

Mivel valószínûleg kb 300$ lesz az agy ára (pesszimista tipp), ha egyáltalán rendelhetõ egy éven belül, ezért egy régi 3-as Sachs agyváltó megberhelésén dolgozom jelenleg, hogy lehessen hegyre menni vele:) Mondjuk egyelõre csak elméleti síkon zajlik...

... nemtom, lehet én vagyok maradi, de nekem ez a 3sebi/fixi a fixizés (egyik) lényegét a puritánságot, minimalizmust vágja haza ...

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts

a fekete bicobol lett a feher? szepen kipofoztad! hol keszult a papucs?

Halihó

Igen,a feketét mostam ki,a papucsot meg az Ebay hozta..

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

... agyváltó????? WTF?

Itt találtam képeket, pont aznap mikor sala postolta, a criticalmass-en is téma volt a 3 sebességes fixi.
Elvileg még nincs piacon az agy, a Sturmey-Archer SX3, nem is nagyon értettem, hogy a Felt hogyan forgalmazhat vele bicajokat:) (bocs a sok linkért)

Mivel valószínûleg kb 300$ lesz az agy ára (pesszimista tipp), ha egyáltalán rendelhetõ egy éven belül, ezért egy régi 3-as Sachs agyváltó megberhelésén dolgozom jelenleg, hogy lehessen hegyre menni vele:) Mondjuk egyelõre csak elméleti síkon zajlik...

jidaki

jidaki

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

Ezekszerint már elkezdték gyártani a 3 sebis fix agyváltós bringákat. A Sturmey-Archer dobta õket nemrég piacra.

Eretnekség! Skandalum! ... stb ... :D

goraka

goraka

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

Halihó

Kiskubai teljesen jól írta.Én is szintereztettem anno,a homokszórás kilóra megy hivatalosan,a szinterezésnél meg négyzetméter..Ez keróváznál elég nehéz,a ficak lemérte a csöveket,és mondta hogy ennyi lenne,én meg hogy OK.

Más:ahogy a barátom tegnap mondta a fixi nagggyon tud harapni :D
Én ki is próbáltam,ti ne tegyétek,elég fájdalmas,mikor az ujjod a lánc/tányér között jár ;)

áhhgeszó, de ügyes

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Barátomnak az autófényezõ a 4 felnit valami 12 ezerét fújta.Ha csak a felületet veszem alapul akkor elvileg ugyanannál a faszinál nem kéne vagy nem kéne sokkal többe kerülnie a festésnek mintha elvinném szintereztetésre.
A RAL színskálával csak annyi a bajom,hogy matt,nekem nagyon megtetszett egy szín,a grafit színû metálos,visszafogottan csillogós szürke.Csak ezért érdekel az autófényezõs festék tartóssága.

Hát akkor õt barátom jól átb@szták a palánkon, mivel nekem 500ft-ért szintereznek /felni. De másnak se sokkal drágább, külsõsnek 1000ft/db.
szerk: nem baszták át, mert autófényezõ, de sokkal jobban járt volna a szinterrel...

Ilyen "csúnya" felnik készülnek szinterrel (én csináltattam):

Feltöltött kép

szinter/porfestés téma: Nemtudom hogy honnan szedted a fémipari szakkönyveidet, de rosszul olvastad. Saját szememmel láttam, és tudom hogy a szinternél a festék POR halmazállapotban kerül a vázra, nem pedig cseppfolyós. Tehát SZINTER = PORFESTÉS.