Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Belinkeljem megint azt a képet amin egy csávó levágott ujja hegye van? Úgy emlékszem van rajta egy kis köröm is...

Nem ez az?

Feltöltött kép

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Elég népszerû torrent lett 1-2 nap alatt:)
Ezt adták a bubin is!

És nagyonnagy volt! Csak az volt a kellemetlen, hogy a moziban begörcsölt a combom... nemjó :D

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

a macaframa 2009 már könnyen leszedhetõ, én is most szedem aviba

Elég népszerû torrent lett 1-2 nap alatt:)
Ezt adták a bubin is!

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Ezzel húzzál el orvoshoz.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
légyszíves tedd meg engem érdekel!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Bub: Én gyorsan be is csuktam a képet. :)

Belinkeljem megint azt a képet amin egy csávó levágott ujja hegye van? Úgy emlékszem van rajta egy kis köröm is...

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Budapesten: porfesto.hu , 5.000 volt váz/villa homok+szinter három éve. Nem mért se súlyt, se négyzetmétert, ránézett és mondta a számot.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Bub: Én gyorsan be is csuktam a képet. :)

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Kiskubai teljesen jól írta.Én is szintereztettem anno,a homokszórás kilóra megy hivatalosan,a szinterezésnél meg négyzetméter..Ez keróváznál elég nehéz,a ficak lemérte a csöveket,és mondta hogy ennyi lenne,én meg hogy OK.

Más:ahogy a barátom tegnap mondta a fixi nagggyon tud harapni :D
Én ki is próbáltam,ti ne tegyétek,elég fájdalmas,mikor az ujjod a lánc/tányér között jár ;)

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Szóval.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Szóval szinter=porfestés?

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Nah köszi szépen az útbaigazítást:)
Az a 6000Ft teljesen korrekt homokfúvással együtt.Kíváncsi leszek nálunk mennyi...
De ha én Kecskemétre vinném a vázamat innen Miskolcról festetni,akkor azt hiszem "drágább lenne a leves mint a hús" szisztéma jönne elõ.Néztem szinterezett vázat,egész puha az a réteg,de biztos hogy kézzel érezhetõ a "vastagsága",tán még a körmöm is bele tudnám nyomni kicsit,így tényleg igaz lehet,hogy nem pattog le.
Gondolom,ha autófestõ festené az a réteg nem úgy viselkedne mint a szinterezett.

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
három sebességes fixi:
http://www.on-one-sh...=3147#more-3147

már amennyire ez fixi. :) de mindenesetre érdekes lesz.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Nna, ha sok szakember összegyûlik... :) (nemkomolyanvenni!)
Maggi, elõszöris nem kádban szintereznek, az a galvanizálás, vagy eloxálás.
A szinterezés egy olyan eljárás, ahol a szinterezendõ tárgyat elektromosan feltöltik, és utána a mûanyag port (festék) ráfújják, és a statikus elektromosság miatt egyenletesen rátapad. Ezekután betolják a kemencébe a cuccot, és ráégetik a port, ami egy egyenletes, összefüggõ mûanyag réteget alkot a vázon, ez a szinterezés tulajdonképpen. Mellesleg felület nagysága alapján mondják, de ez leginkább hasraütésszerûen szokott menni :) vagy pl bringavázra van egy szabvány áruk. Én vállalok szintereztetést másnak, 6ezerbe kerül a váz+villa HOMOKFÚVÁS+SZINTER. Kecskeméten. Ha érdekelne valakit esetleg. A szinter teljesen tartós megoldás, mivel mûanyag, így rugalmas, nem pattogzik le. Ha matt színt akarsz, általában nem direkt matt porral szokták fújni, hanem a színnel leszinterezik, aztán arra még rá a matt szinterlakk. autófestésre szinterlakk felesleges, meg sárnehéz, inkább fóliázd le, és akkor szép is marad.

szerk: régebbi aluvázaknál a kemecében kisülhetnek az oxidok és buborékos lehet.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Én meg olyat hallottam,hogy súly alapján szabják meg az árat...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

szinter ugy megy h 5 ezer körül van egy káddal oszt ami belefér.....mindegy nekik h 3 váz van benne vagy csak 10 csavar vagy mittuomén

Ahol én csináltattam ott mondtak egy árat a méret alapján aztán megvárták amíg összejött elég cucc amit ugyanarra a színre kellett festeni.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Itt akarod Miskolcon?Mert akkor betársulnék:D
De valamelyik nap leugrok megkérdezem hogyan zajlik ez.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
szinter ugy megy h 5 ezer körül van egy káddal oszt ami belefér.....mindegy nekik h 3 váz van benne vagy csak 10 csavar vagy mittuomén

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Ami gondolat felütötte a fejét bennem,az az,hogy szoktak vázat szinterezni?
Vagy az tartós megoldás lenne ha karosszéria festõnél lefújatnám és hogy tartós legyen adatnék neki szinterlakkot is?

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Gondolkoztál már Maggi,hogy hol fested?Meg ,hogy milyen technikával festetnéd,szintereznéd,vagy esetleg lefújatnád valami karosszériafestõnél?