Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

Na elkészült az új bambusz fixi vázam. 1,64 kg! :)
Itt vannak képek róla.

Apám!Ez egy csoda!Szeretem a természetes anyagokat,gyönyörû munka!Igényes kivitelezés,fasza nagyon,látszik hogy sok munka van benne!GRT!Eladásra nem csínálsz egy kis szériát?BAMBOO TEAM!:)

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts
Na elkészült az új bambusz fixi vázam. 1,64 kg! :)
Itt vannak képek róla.
Failure is always an option.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
170mm lesz jo, teljesen általános méret fixihez

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Oracle

Oracle

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Újabb kérdésem van, mit számít a hajtókar hossza? a montimon 175mm az SS-re amit kinéztem ott lehet választani 165 - 167,5 - 170 - 172,5 - 175 mm de nem tudom melyik lenne a legjobb nekem.

jidaki

jidaki

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

Nekem életem egyik nagy büszkesége volt, amikor felkerült a bringám a fixedgeargallery-re.

... nekem is, mind a kettõ... de még jobb volt mikor az elsõre skóciából írt egy gyûjtõ, hogy megvenné ... :D Azt hitte régi.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

a terv az, hogy ott tali, aztán kerülés, vagy Bp-Velence-Bp

Szerintem Bp-Velence-Bp eléggé szopás bringával, akkor inkább találkozzunk Velencén és azt a tavat kerüljük meg egy kis (vagy nagy) kitérõvel. Fehérvári vagyok, ismerem a környéket, akárhány km-es kört ki tudok találni :)
...ha már nem Balaton, de sztem az lenne a legjobb.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
a terv az, hogy ott tali, aztán kerülés, vagy Bp-Velence-Bp

fuck me, i'm famous!

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

skacok

egy éjjeli Balaton kerülésben benne lennétek?
SS, Fixi gépekkel szigoruan

Nekem tetszik! Találj ki rá egy idõpontot. Nekem a 7végék többnyire jók (a mostani pont nem).

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts

Szívesen építeném én, de se szerszámom, se tapasztalatom nincs országúti meg single cuccokkal, eddig csak montiztam.

Középcsapágyat mivel tekeri be? Kormánycsapágyat mivel rakja be a vázba? Utána mivel állítja be? Használt agyakat mivel zsíroz át/állít be? Kontraanyát mivel húz rá?

Sorry.Én abból hogy eddig montizott, azt vettem le, hogy ahhoz megvannak a cuccai.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Oracle

Oracle

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Na ez az ezek spéci cuccok, enyém sima átalakított váz színre színterezve plusz villa 46 ropi,hajtûmû blb 26ropi, a kerekek+agy(miche fekete magas peremes) küllõkkel mindennel kb 40e meg kisebb dolgok fék,kormány,stucni,nyereg,pedál stb Nem arról van szó hogy nem tudom kifizetni, csak meglepõdtem hogy ilyen drágán jön ki.

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

Üdv!
Ma voltam bajnokban, összeírtuk a bringát kb-ra, ok uri cuccok kerültek rá de akkor is mi a tököm kerül 165e-be egy egysebin??? gyáááá

Ha magadnak csinálod sokkal olcsóbb lesz. Fõleg ha használt bringából építed át, mert akkor fokozatosan tudod megvenni az úri cuccokat. Én 1 év alatt szedtem össze ami most rajta van, onnan számítva, hogy elõször gurult a fixi. Mondjuk a két kerék külsõvel-belsõvel 30 volt, de ezen kívül egy lánc kellett, és készen is voltam.
Most 100e. körül járok, beleszámítva a lakatot (12e), lámpát, sárvédõt, néhány szerszámot, meg az outiról eladott cuccokat is. Van néhány cuccom eladósorban is.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
tolok majd este

eleve specialized váz, karbon villa....
miche agyak, elöl campa 16 küllõs kerék, shimano 600 hajtómû, white racsni (25ezer), szóval könnyen összejön...

ha meg egyedi, kézzel készült acél muffos vázat szeretnél akkor csak a váz drágább mint 200e...

szóval ezzel is el lehet szállni

fuck me, i'm famous!

Oracle

Oracle

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Hát csak hogy egy "sima" egysebességes bringáról van szó, ezért furcsa de lehet csak azért mert most csöppentem bele ebbe a világba :)

Tiéden milyen cuccok vannak? képet tudsz mutatni a bicóról?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Üdv!
Ma voltam bajnokban, összeírtuk a bringát kb-ra, ok uri cuccok kerültek rá de akkor is mi a tököm kerül 165e-be egy egysebin??? gyáááá

mire gondolsz pontosan? Enyim pl 200e, és megtudom magyarázni miért...

fuck me, i'm famous!

Oracle

Oracle

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Üdv!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
skacok

egy éjjeli Balaton kerülésben benne lennétek?
SS, Fixi gépekkel szigoruan

fuck me, i'm famous!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Hi

Bajnokban vagy matuznál érdemes bringát építtetni, matuzról olvastam valahol hogy kamu vázakat árul jó drágán ez igaz? mert ezzel elég nagyon bukhat nehezen tudom elképzelni de ettõl persze nem kizárt. :S

Személyesen találkoztam egy karbonos mesternél az ujként hirdetett karbonvázaival, amik szépen sorban ott várták, hogy a középrészt visszaragasszák.....

fuck me, i'm famous!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

singlespeed, fixi szerszámigény: kerékanyaméretes villáskulcs, vagy egy kissebb állítható darab, +5-6 imbusz esetleg.Ezzel percek alatt dezintegrálható.:D

Középcsapágyat mivel tekeri be? Kormánycsapágyat mivel rakja be a vázba? Utána mivel állítja be? Használt agyakat mivel zsíroz át/állít be? Kontraanyát mivel húz rá?
Szerintem ha valaki nem érez különös késztetést magában, nem is ért hozzá, nincsenek meg hozzá a szerszámai, viszont pénze van arra hogy építtessen, akkor miért ne tegye?
És ezt nem azért mondom hogy a bajnoknak forgalmat csináljak, mert nekem aztán nagyon mindegy hogy hol építteti meg :)

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
A 28 as gumi az 28 mili, az 1.75-ös pedig 1.75x 25.4=44.45.
szóval nem akkora az.23-ast én nem javallanám városi használatra "ember súly" mellé, vagy csak akkor, ha minden kátyút ismersz és kerülsz, és tartod a 7+ bart.Én javallanám ezzel a nyomással a 32-t.Az tuti sokáig bírná.Persze csak ha elfér a villában-vázban.
singlespeed, fixi szerszámigény: kerékanyaméretes villáskulcs, vagy egy kissebb állítható darab, +5-6 imbusz esetleg.Ezzel percek alatt dezintegrálható.:D

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Szívesen építeném én, de se szerszámom, se tapasztalatom nincs országúti meg single cuccokkal, eddig csak montiztam.

Szerintetek a 25-ös külsõ vékony lesz a súlyomhoz? 190cm magas és 100kg vagyok egy fixis ismerõsöm mondta hogy 28as kéne de kipróbáltam egy bicót amin 23-as volt és élveztem hogy megy mint az állat :D meg a 28-as nem sokkal vékonyabb mint a montin lévõ 1,75-ös és én vékony kereket szeretnék.

Nekem sem volt egyik sem, apránként megtanultam, szerszámot csináltam magamnak. Más is megy 100 kg fölött 23-as gumival, nyugodtan feltehetsz azt is.