Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

:D Mostmegazafékkar!!!:D

Tudom tudom!De annyira tetszik,meg olyan szépen húzza a féket.A kis ciklocross fékkarom meg a Szerencsi cimboránál van kölcsönbe!CSÕ

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Variálás ide-oda,még mindig ez a legjobb és legkényelmesebb na meg a szememnek a legszebb vázam.Így marad ez ,köszi Karesz a 32 lyukas agyat,nagyon patent a campa felnivel!Még egy fasza fekete bandázs kell a kormányra,és kész!
Valakinek van valami praktikája arra hogy az ilyen pedál amim most van ne csússzon?Lehet gyártok ehhez pedálszíjat,régi bõr övvel van valakinek tapasztalata?Azt barkácsolnám fel a pedálra átlósan 2 db 5-ös csavarral!
Feltöltött kép

:D Mostmegazafékkar!!!:D

You can never have "enough" bikes.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
4. goldsprint forduló live:
royal fixi club

vorosdom

vorosdom

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Variálás ide-oda,még mindig ez a legjobb és legkényelmesebb na meg a szememnek a legszebb vázam.Így marad ez ,köszi Karesz a 32 lyukas agyat,nagyon patent a campa felnivel!Még egy fasza fekete bandázs kell a kormányra,és kész!
Valakinek van valami praktikája arra hogy az ilyen pedál amim most van ne csússzon?Lehet gyártok ehhez pedálszíjat,régi bõr övvel van valakinek tapasztalata?Azt barkácsolnám fel a pedálra átlósan 2 db 5-ös csavarral!
Feltöltött kép

Én a hasonló pedálomat kicsit meg reszelgettem keresztbe úgy jó volt, aztán összetörtem egy kanyarban így ki kellett dobnom..
ami a pedálszíjat illeti én heveder típusú övbõl gyártottam egyik oldal karika másik fix, átfûz vissza és varrtam rá tépõzárat. Nekem nagyon bevált, sokkal jobban tetszik, mint a normal klipsz

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts
Feltöltött kép

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
nekem csak acél OS befogós gyári specialized pálya kormányom van
de az drága :(

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts
Nincsen valakinek véletlenül,egy csepel pálya 420mm-es kormánya?Barátom keres,ez az ami a royal2.0 fixiben van!
fixikerekpar.hu / Kiemelt ajánlatok / Csepel Royal 2.0 **** kerékpár (2010)

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Én a Nyíregyházi piacon vettem egy pár 0km-es renakot egy bácsitól, ha jól emlékszem 600 forintért párban.Aztán eladtam, majd visszavettem....:D Nagyon faszányosan megy a mai napig, bár nem sajnáltam kicsit átalakítani, de jóféle vasból van még! (mármint a közepe. A küllõperem már alu.)

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Sárga megy az új gazdijához(nem tetszik) jön vissza a kis kék winoram Feltöltött kép

Miért nem vagyok meglepve-e ?!? :D

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

Szép a színe :) !
A gyerek nem lehet puha, hogy egybõl fék nélkül homorít ...
Miféle a Renak amúgy, márminthogy hol gyártották, mert elég retrónak sejtem, és honnan egy új szett ebbõl?

A "Sárga Villám"nak mikor lesz a prömierje-e ?

Matt lila,nagyon szép,de eladja mert vett egy másik vázat a barátomtól,egy winorat és azt festi zöldre(grafikus mûvészpalánta a srác)!A cimbora bolond,van egy kis dirt elõélet,már 2 gumit szét skidelt!Élvezi!Fék azért nincs mert nem akarja a wolber felnit összekarcolni a fékezéssel :)!
Sárga megy az új gazdijához(nem tetszik) jön vissza a kis kék winoram!A Renak a régi NDK-s pálya agy,és elõkerült a cimbora szekrényébõl egy szettecske!CSÕ
Feltöltött kép
Feltöltött kép

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Feltöltött kép
Shimano 600 hajtómû,deore lx pedálok,Renak új! elsõ-hátsó agyszett,wolber szegecselt felnik,60-as wheeler váz-króm villa.Megfertõztem a cimbit,és ez lett a végeredmény!

Szép a színe :) !
A gyerek nem lehet puha, hogy egybõl fék nélkül homorít ...
Miféle a Renak amúgy, márminthogy hol gyártották, mert elég retrónak sejtem, és honnan egy új szett ebbõl?

A "Sárga Villám"nak mikor lesz a prömierje-e ?

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts
Feltöltött kép
Shimano 600 hajtómû,deore lx pedálok,Renak új! elsõ-hátsó agyszett,wolber szegecselt felnik,60-as wheeler váz-króm villa.Megfertõztem a cimbit,és ez lett a végeredmény!

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

Szerdán voltam a vastelepen, és találtam egy szép állapotú parsztbiciklit, csak két kerék kellett volna bele. De nekem csak a szép csúszópapucsokra fájt a fogam... Tûz ki a kocsihoz, fémfûrész behoz, vázat lecibál. Erre a hoppmester: "Nem lehet azt, no! Ki van rakva a tábla" Én: "Adok egy ezrest..."(Persze más is volt ott...)
Nem ment a dolog, fináncügyileg megakadtunk.. Amúgy igaza volt, :(.
Mondta: "pénnteken már hozzá lehet nyúlni."
Erre vissza, váz lecibál (úgy volt, ahogy szerdán otthagytam). Fûrészelek, erre jõn, majdnem kiabálva, hogy nemá'! (Addigra az egyik papucs ki volt vágva, Phüüü)
Mondja, félig nekem, félig a 15 méterre, a csrnokban melózó kollégának, hogy : "Hagyod? Itt állsz mellette!!!"
A "kolléga" kinézte magának :D, de így már nem lett volna jó neki ;)! Legyintett, én meg fûrészelhettem tovább...
Feltöltött kép
Már csak azt kellene eldöntenem, hogy kicseréltessem-e festés elõtt ???
Csõõõ

Gondolkodtam én is hogy vágjak-e ki ilyen papucsokat régi vázakból,de eddig még idõm nem volt rá.Elég masszív darabok, szerintem cseréltesd ki,ha van megbízható szakid(majd küldöm én is hozzá ha fasza lesz!).Itt nálunk Nyíregyházán még nem találkoztam olyan szakival aki elvállalta volna illetve akire rábíztam volna ezt a kis mûveletet!
Köszi az agyat ,be is lett fûzve a campagnolo delte felnibe,állat nagyon!
CSÕ

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts
Szerdán voltam a vastelepen, és találtam egy szép állapotú parsztbiciklit, csak két kerék kellett volna bele. De nekem csak a szép csúszópapucsokra fájt a fogam... Tûz ki a kocsihoz, fémfûrész behoz, vázat lecibál. Erre a hoppmester: "Nem lehet azt, no! Ki van rakva a tábla" Én: "Adok egy ezrest..."(Persze más is volt ott...)
Nem ment a dolog, fináncügyileg megakadtunk.. Amúgy igaza volt, :(.
Mondta: "pénnteken már hozzá lehet nyúlni."
Erre vissza, váz lecibál (úgy volt, ahogy szerdán otthagytam). Fûrészelek, erre jõn, majdnem kiabálva, hogy nemá'! (Addigra az egyik papucs ki volt vágva, Phüüü)
Mondja, félig nekem, félig a 15 méterre, a csrnokban melózó kollégának, hogy : "Hagyod? Itt állsz mellette!!!"
A "kolléga" kinézte magának :D, de így már nem lett volna jó neki ;)! Legyintett, én meg fûrészelhettem tovább...
Feltöltött kép
Már csak azt kellene eldöntenem, hogy kicseréltessem-e festés elõtt ???
Csõõõ

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Persze, mint egy váltóson is tapasztalható. Én pl ülve skidelek szinte akármikor, a 37 es trekking gumival is.... vizen simán egy lábbal, elõre se kell dõlni..Jégen vigyázni kell az elindulással, én egyszer tavaj belekeveredtem a dologba, 3x estem el egy álltó helyben...:D Egykerék, bunny-hop, trackstand is jobban megy, nem akarja folyton letépni a lábam.
Pólón fõleg a gyorsasága miatt jó, pillanatok alatt a pálya másik végén vagyok vele.És persze a fordulásoknál is elõnyös.
durván gyorsul, bár igaz, hogy az átlag utazósebesség 20-25 körül van, és elég pörgõs.De a haladásra ott a másik bicaj.Mindenesetre a csapattársam utcai áttétellel megy, és jól játszik, kezeli a kerót. Persze hatvanas váza van, az ehhez társuló termettel, szóval bírja erõvel a nagy áttételt....
Más: pólóra jó az elsõ fék, mert lehet pakolászni a gép farát. De rossz is, mert egy szûk kanyarban simán kifordítja az ember kezébõl a kormányt.Emiatt játszom a gondolattal, hogy feldobok egy hátsó féket. (meg azért durván be lehet farolni vele a kapuba védésnél, ami skiddel elég necces, egy kézzel ugyebár...)

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
köszi, akkor még kitalálom mi lenne a legjobb. van érezhetõ eltérés vagy csak ilyen személyes kinek mi gyere be?

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Nekem a 42/24 a nyerõ, de ez játékstílus függõ is. A többség 2, 2.5 közötti áttételeket használ.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
pólósok! játékhoz milyen áttételt érdemes választani?

pörgetem a fejemben a terveket és most épp ott tartok, hogy a Szputnyikot mégis felépítem ilyen játszós, keveset terhelt fixinek az itthoni csótány alkatrészekbõl, aztán késõbb ha lesz keret valami komolyabbat, talán Favorit alapra.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts
Nekem ugy tunik, hogy nem zarkoznak el elole:

"International Orders
Shipping & handling for all International Orders (except Canada) varies. Please contact Customer Service by phone at 1-800-727-2453 or by E-mail at CustomerService@performanceinc.com for more information or questions.

Please Note: International orders will be processed and shipped once billing address verification has been obtained. The package must be shipped to the billing address, this verification must be verbally received from the card holder's bank. Your confirmation does not reflect international shipping charges. You will receive an e-mail with shipping options and quotes for your approval. Your order will be processed when we receive a response indicating your shipping choice and approval of charges. "

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

Tudtok ajánlani valami online boltot ahol lehet normális vázon új pálya vázakat bizniszelni,lehet külföldi is.

Hehe, neked is eleged lett a "nagyon erõs", "retro", "egyedi" átfestett Csepel vázak kínálatából az apróban?

Itt az én kis kedvencem, bár tartok tõle, õk nem szállítanak Magyarországra:

Scattante SSR Frame - 60 Percent Off
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!