Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Örökhajtós bicó építése, de hogyan?
Started by
Bitecus
, 2002. February 02. 20:12
Posted 2007. May 11. - 10:14
Gratulálok a keskeny Dura Ace-hez, kiváncsi vagyok milyen lesz a vékonykerekes vékonyláncos kombináció...
Igazából mindegyikünk biciklije lassan, de biztos an közelíti a mûtárgyállapotot.
És akkor már teljesen eredeti matchbox érzese lesz az embernek...
Igazából mindegyikünk biciklije lassan, de biztos an közelíti a mûtárgyállapotot.
És akkor már teljesen eredeti matchbox érzese lesz az embernek...
Posted 2007. May 10. - 21:47
szia Pattila
vettél már valamit?? 47 es nem yó?
pálya campoagnolo
rastafar
voltál Spanyolban??
vagy még csak mész??
gratula akerékhez igen szép, nékem is oyan van..birya....bár a várost nem tudom mennyire..azt lehet nem szeerti
vettél már valamit?? 47 es nem yó?
pálya campoagnolo
rastafar
voltál Spanyolban??
vagy még csak mész??
gratula akerékhez igen szép, nékem is oyan van..birya....bár a várost nem tudom mennyire..azt lehet nem szeerti
Posted 2007. May 10. - 20:50
Nah megjött életem elsõ Dura-Ace alkatrésze. 16os, és a vékonyabbik fajta 3/32-edes. Azért ilyet kértem mert véleményem szerint így több féle-fajta láncból válogathatok. Connex 808-at szeretnék. Az tuti fasza lesz.
Olyan ez a lánckerék nekem mint egy gyereknek a buci-maci magazin, vagy egy eredeti matchbox. Csak nézegetem. Imádom.
Olyan ez a lánckerék nekem mint egy gyereknek a buci-maci magazin, vagy egy eredeti matchbox. Csak nézegetem. Imádom.
Posted 2007. May 01. - 14:33
Sziasztok!
Keresek 144-es osztókörû 48 fogas lánctányért 5 ágú karra.
Jelentkezzen akinek van!
Keresek 144-es osztókörû 48 fogas lánctányért 5 ágú karra.
Jelentkezzen akinek van!
Posted 2007. April 14. - 23:51
Ez a gaz sajna a KMC Coolchainekkel, uvoltenek nagyon, pedig szvsz a legutosebben neznek ki......
Kmc K-710 nekem hangos volt.
...
Nekem eddig a PC1 bizonyult a leghalkabbnak. Hallottam valami speci szeles palyalancrol ami szinten halk, de elfelejtettem a nevet...nem tudja valaki?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.
Posted 2007. April 14. - 10:46
Posted 2007. April 08. - 10:17
3500 nagyon baráti ár DA fogaskerékért. Reméljük van is. 1ébként tuti létezik 3/32 és 1/8 is belõle, ezexerint Mo-ra 3/32 jön.
Posted 2007. April 08. - 07:33
Nah vázolom a fogaskerék palettát, legalábbis amit tudok. Szóval van a gagyi kínai occsó, utána következik a b+, ami egy fokkal tán jobb, mert valami nikkel szerû bevonat van rajta, viszont csak 16osban létezik, van a herce-hurcában a német lánckerék, ami olyan vastag, hogy az 1/8ados láncot nem viszi, hanem csak az exxtra széles retyez lánccal hajlandó menni. Ami asszem inkább babettára való, mint bicóra, egy dolog biztos, hogy lánctányérból, is jó széleset kell, felrakni, mert a nyolcsebességesen, szerintem már erõsen billeghet.
És a negyedik alternatíva, a shimano duraace, amit a bringa butikos csávó 3500ért meghoz bárkinek, jelenleg a velotradenek csak 15ös van, én rendeltem egy 16ost, állítólag 2-3hét. Meglátjuk. A katlógus szerint a dura-ace-nek jó a 3/32es lánc is, úgyhogy a nyolc sebis láncok közül is válogathatok.
nincsfék!
És a negyedik alternatíva, a shimano duraace, amit a bringa butikos csávó 3500ért meghoz bárkinek, jelenleg a velotradenek csak 15ös van, én rendeltem egy 16ost, állítólag 2-3hét. Meglátjuk. A katlógus szerint a dura-ace-nek jó a 3/32es lánc is, úgyhogy a nyolc sebis láncok közül is válogathatok.
nincsfék!
Posted 2007. April 04. - 15:33
BMX fékkart eleve patkófékhez tervezték...
Oúti fékhez is elég jó. Kicsit több bovdent húz mint egy oúti kar szal keményebben meg kell markolni, de nem rossz. Sztem jobb mint a cx kar (ami asszem még több bovdent húz, egy MTB kar meg még annál is); én egy cx kart cseréltem BMX-re.
Oúti fékhez is elég jó. Kicsit több bovdent húz mint egy oúti kar szal keményebben meg kell markolni, de nem rossz. Sztem jobb mint a cx kar (ami asszem még több bovdent húz, egy MTB kar meg még annál is); én egy cx kart cseréltem BMX-re.
Posted 2007. April 04. - 11:57
Posted 2007. April 04. - 00:57
kmc kool
vagy cool
nemtom
vagy cool
nemtom
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2007. April 03. - 21:10
Az nem semmi emelés! Ooolyan 1000 kilóméter után cserélni szoktam, de már a harmadikat nyúzom, nem szakadt még el. Viszont most lehet hogy új lánc után fogok nézni, mert a pc1 a bikerben megdrágult rendesen: 1150rõl 2550re. Azé nem mindegy, érdekes hogy csak a nikkelezett drágult, kapjákbe.
Velvártban nézegettem láncokat múltkor, és egész komoly darabok voltak 1600-1800 forintért.
De lehet h azok túl rövidek..:S
Posted 2007. April 03. - 20:49
olyan 1000 kilóméter után cserélni szoktam, de már a harmadikat nyúzom, nem szakadt még el. Viszont most lehet hogy új lánc után fogok nézni, mert a pc1 a bikerben megdrágult rendesen: 1150rõl 2550re. Azé nem mindegy, érdekes hogy csak a nikkelezett drágult, kapjákbe.
Posted 2007. April 03. - 20:27
Helló!a herce-hurcában van ilyen német vastag fogaskerék, próbált már valaki olyat. és az fut vajon a nikkelezett pc1gyel. Elvileg az már 1/8ad colos, muszáj lenne neki.
asszem
Nekem pont ez az összeállítás megy, hiba nélkül.
PC1 bírja a féknélküliséget? Egy hete szedtem le a féket, de nemtom h mennyire bízhatok a szakító-szilárdságában..
Posted 2007. April 03. - 18:46
Nemtom, melyik a német cuccos, de ha az a fejszével faragott gagyisztikus 400Ft-os cuccos, akkor bizonyítottan jó PC-1hez:)
1/8" az 1/8", mindennek passzolni kell mindenhez.
1/8" az 1/8", mindennek passzolni kell mindenhez.
Posted 2007. April 03. - 18:42
úgy rémlik, hogy a velo-retez/cseh láncnak sok volt
az pediglen: 1/2" x 1/8" & 12,7 x 3,3
(ez hátha segít neked, bár sztem inkább próbáld hozzá, mert vmi hangyafasznyi volt a bibi & a tiédhez lehet, hogy simán ok)
az pediglen: 1/2" x 1/8" & 12,7 x 3,3
(ez hátha segít neked, bár sztem inkább próbáld hozzá, mert vmi hangyafasznyi volt a bibi & a tiédhez lehet, hogy simán ok)
Posted 2007. April 03. - 18:32
a herce-hurcában van ilyen német vastag fogaskerék, próbált már valaki olyat. és az fut vajon a nikkelezett pc1gyel. Elvileg az már 1/8ad colos, muszáj lenne neki.
asszem
asszem
Posted 2007. April 03. - 15:18
Nekem van 1 használt 15-ös abból az ócska fajtából, amit itthon lehet kapni.
Mint itt a bal szélsõk
Ha máshol nem találsz, elviheted, bár
-finoman szólva nem a legjobb minõség
-szívem szerint én is megtartanám "hátha kell az még" alapon
Ha semmi mást nem találsz, dobj privit. Elvileg ugyanez újban kéne legyen. Corratec, Luongo, Bajnok, Hajti Pajti.
Mint itt a bal szélsõk
Ha máshol nem találsz, elviheted, bár
-finoman szólva nem a legjobb minõség
-szívem szerint én is megtartanám "hátha kell az még" alapon
Ha semmi mást nem találsz, dobj privit. Elvileg ugyanez újban kéne legyen. Corratec, Luongo, Bajnok, Hajti Pajti.