jó ez így. sztem 1xű, mint egy faék. én kedvelem ezt a megoldást. kicsi a q faktor is. szóval ki van ez találva rendesen. ellenben a power torque egy nagyon rossz megoldás. amikor a campa kihozta az ut rendszert, akkor már a shiminek egy jóideje meg volt a külső csészés rendszere. igazából a campa maradt az uccsó nagyobb gyártó, aki 4szög tengelyt használt. cserébe az ut record klasszisokkal jobb lett, mint a shimi.
Arra nem kaptunk választ, hogy a gagyi drót miért jó, egyetértek abban, hogy ennél biztosan lett volna műszakilag jobb megoldás.
Ugyanakkor megint arra térünk rá, hogy a másik (itt most Shimano) miért mindenképp rosszabb, mint a szent Campa, miközben azt nem tudjuk megmondani, hogy miért jobb, csak, jobb és kész... Szerintem semmi szükség az ilyesfajta márkaimádatra, főleg úgy, hogy most sincs ész érv amellett, hogy miért jobb... csak "jobb az, mert ki van találva, érted!! "
engem őszintén érdekel, hogy miért lenne jobb a Campa, mint a Shimano ebben a kérdéskörben? De, ha már úgyis a másik zsigeri utálata a cél, azt is meghallgatom, hogy a Shimano miben rosszabb, és ha beláthatóak az érvek, az is elfogadható lesz...
De addig senkit nem érdekel, hogy a Campagnolo jobb, mert CSAK!!
(próbáltam mindkét szabványt, semmi különbséget nem éreztem működésben, szerelhetőségben ugyanakkor a Shimano szerintem triviális és egyszerű, a Campa feleslegesen bonyolult és indokolatlanul gagyi a drótjával.... és, hogy legyen ellenérv is, a Shimano csapágyminősége messze van a jótól, nem csak a Campához, hanem bárki máshoz képest is elég silány, és rövidéletű is egyszerre.)