Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Igen, a puchomat a bianchi gyártotta. :) Sokat mentem már vele, de semmi extra kopást nem látok.

én is abban bízom, hogy ha '92 óta nem fogyott el, akkor még van benne pár km.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

az enyém is acél, egy bianchi caurus, apai ágon végülis rokona a te puchodnak, szóval lehet, hogy valami génhiba a zajosság. amúgy engem csak azért zavar, mert olyan érzésem van, hogy ami zajos, az kopik. remélem, nincs így. ma megnézem, ezt a kis csavart, amit GT_Atee írt, aztán ha nem jön be az sem, akkor beletörõdök. de kösz a tippet.

Igen, a puchomat a bianchi gyártotta. :) Sokat mentem már vele, de semmi extra kopást nem látok.

A sebesség mindent megold.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

A puch-on nálam is zajosabb valamiért a hátsóváltó, de fogalmam sincs, hogy miért. Állítgattam, szereltem sokszor, de már beletörõdtem, hogy ez ilyen. Most már csak aluljárókban tûnik fel a hangja.

az enyém is acél, egy bianchi caurus, apai ágon végülis rokona a te puchodnak, szóval lehet, hogy valami génhiba a zajosság. amúgy engem csak azért zavar, mert olyan érzésem van, hogy ami zajos, az kopik. remélem, nincs így. ma megnézem, ezt a kis csavart, amit GT_Atee írt, aztán ha nem jön be az sem, akkor beletörõdök. de kösz a tippet.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ja a acél vázaké valamelyest alaktartóbbak mint a cserélhetõs aluk.Ha egy váz hozzám kerül egybõl ellenörzöm a váltófelrakás elött a párhuzamosságot,az újon is kellett igazítani.

A régi minõségi vázakra, amiket kézzel csináltak, szerintem ez még nem volt jellemzõ.

Na koran beszeltem. :) Tenyleg alig van van kulonbseg az atmeroben, de ez pont eleg ahhoz, hogy sarvedohoz mindig hozzaerjen egy-egy felszedett kavics.
De igy legalabb a holnapi idofutamon nem fog lassitani a sarvedo.

Pét? Mikor rajtolsz?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Na koran beszeltem. :) Tenyleg alig van van kulonbseg az atmeroben, de ez pont eleg ahhoz, hogy sarvedohoz mindig hozzaerjen egy-egy felszedett kavics.
De igy legalabb a holnapi idofutamon nem fog lassitani a sarvedo.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Ja a acél vázaké valamelyest alaktartóbbak mint a cserélhetõs aluk.Ha egy váz hozzám kerül egybõl ellenörzöm a váltófelrakás elött a párhuzamosságot,az újon is kellett igazítani.
GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Esetleg a vázon a váltótartó-fûl párhuzamosságát ellenõrizni a kerékhez képest,egy szervízben megoldják.

Nem ez a gond, már megnéztem. (próbáltam elhajlítani a váltófület, de olyan anyagból van, hogy nem tudom :) , tavaly csúsztam rajta bukás közben és semmi baja nem lett)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Esetleg a vázon a váltótartó-fûl párhuzamosságát ellenõrizni a kerékhez képest,egy szervízben megoldják.
GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A puch-on nálam is zajosabb valamiért a hátsóváltó, de fogalmam sincs, hogy miért. Állítgattam, szereltem sokszor, de már beletörõdtem, hogy ez ilyen. Most már csak aluljárókban tûnik fel a hangja.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
A váltó vázra rögzítõ csavarjánál van egy kis csavar hátul,azzal lehet állítani a lánckerék és a felsõ váltógörgõ közti távolságot,poróbáld meg kicsit távolabb állítani,lehet túl közel vannak egymáshoz.

7-es exage 500 váltóm van, meg hajtásom, és az a bajom, hogy zajos. normális ez? be van állítva rendesen, pöccre vált le-föl (rsx 7-es sti). sor- és lánccserén eleve töröm fejem, de csak jövõ nyáron mert ez még annyira nem kopott, sõt. kicsit olyan érzésem van, mintha maga a váltó lenne zajos, mert elõtte egy másik 500 ast használtam, az is zajos volt, nem deformálódott egyik sem. olyan jellegû zajra gondolok, hogy minél nagyobb fogaskerékre teszem, annál zajossabb, persze nem használom keresztbem de most csak nagytányérom van, ma rakok fel kicsit is, de az zavar, hogy 13-15-17 (ez az alsó 3)fogakon is csörömpöl. hogy lehetne ezt megoldani? nem újkeletû probléma, csak zavar, most annyit tudtam tenni, hogy két egységgel hangosabban hallgatom a zenét, így nem hallom :D

GT-Atee

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
visszaültél vmi retróbringára?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Na feltettem a 25-os Mich. Dynamic Sportokat. Eddig Vittoria Zefir 19 volt a Campa Omega 19 felnin.
A 25-os semmivel nem szelesebb, nem is igazan magasabb, csak ez meg nem kopott el.
Erdekes. Lehet a keskeny felni a hunyo.
Mindenesetre felniszalagot nem artott volna cserelni igy 18 ev utan. De most nincs. Szepen beleoblosodtek a kullofuratokba.
A gumi kb. 15 eves lehetett, majd teszek fel fotokat is. Durva, hogy nem kaptam ezekkel sosem defektet, nem is ertem.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

7-es exage 500 váltóm van, meg hajtásom, és az a bajom, hogy zajos. normális ez? be van állítva rendesen, pöccre vált le-föl (rsx 7-es sti). sor- és lánccserén eleve töröm fejem, de csak jövõ nyáron mert ez még annyira nem kopott, sõt. kicsit olyan érzésem van, mintha maga a váltó lenne zajos, mert elõtte egy másik 500 ast használtam, az is zajos volt, nem deformálódott egyik sem. olyan jellegû zajra gondolok, hogy minél nagyobb fogaskerékre teszem, annál zajossabb, persze nem használom keresztbem de most csak nagytányérom van, ma rakok fel kicsit is, de az zavar, hogy 13-15-17 (ez az alsó 3)fogakon is csörömpöl. hogy lehetne ezt megoldani? nem újkeletû probléma, csak zavar, most annyit tudtam tenni, hogy két egységgel hangosabban hallgatom a zenét, így nem hallom :D

váltó görgõi tiszták? érdemes szétkapni és zsírozni

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ezt inkabb csak linkkent: http://24.media.tumb...preyo1_1280.jpg

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Feltöltött kép

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
kar hogy 50 es.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.436 hozzászólás
csak emlegetnem kellett a sachs cuccokat. :) http://apro.bikemag....ti-l78239.html#

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Kezdetnek ..:BringAlap:.. - Bringás-magyar szótár.

valamiért az Unicummal kezdõdik :)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

valaki igazán összeállíthatna egy bringás-magyar szótárat! :D

Kezdetnek ..:BringAlap:.. - Bringás-magyar szótár.