Gondolom a váz geometriája elbírja ezt a h.kar hosszt!???
Hát illene neki..
tele van az internet vitatkozással, hogy mi alapján és hogy érdemes kiszámolni az ideális hajtókarhosszt. midenkinek van néleménye róla h mi az ideális.
Optimum Bicycle Crank Length Calculator van ilyen is de egész bonyolult számítások is.
én egy kicsit hosszabbat használok mint "kéne", nem is tesz jót a térdemnek, de van elõnye is.
190cm önmagában nem elég, inkább belsõ lábhossz számít a választásnál sztem. Bicycle cranks: Check your Cranks!
tele van az internet vitatkozással, hogy mi alapján és hogy érdemes kiszámolni az ideális hajtókarhosszt. midenkinek van néleménye róla h mi az ideális.
Optimum Bicycle Crank Length Calculator van ilyen is de egész bonyolult számítások is.
én egy kicsit hosszabbat használok mint "kéne", nem is tesz jót a térdemnek, de van elõnye is.
190cm önmagában nem elég, inkább belsõ lábhossz számít a választásnál sztem. Bicycle cranks: Check your Cranks!
Sziasztok!
Hajtómû vásárlás elõtt állok.
190 cm magassággal 59-es kerékpárt használok, jelenleg 175-ös hajtómûvel.
A 180-as jó lehetne?
Profikkal nem jó példálózni, mert õk nem emberi beállításokat használnak. Ennyi erõvel mutathatnánk, hogy a maiak 150-es stucnival és két számmal kisebb vázzal mennek, hogy alacsonyabban legyen a kormányuk és aerodinamikusabban ülhessenek (az anatómia nem változott, mégis másképp ülnek a bringán, egyébként meg minden embernek egyedi az anatómiája), az meg egyáltalán nem érdekli õket, hogy a csuklósbusz jobban fordul, mint a bringájuk, minden alá van rendelve a teljesítménynek. Régen sem biztos, hogy az egyénre szabott gépeik nem voltak hosszabbak, mint az adott konfekcióméret és kaptak hozzá meredekebb fejcsõszöget, legalábbis azok, akik szerették a gyors irányítást vagy már megszokták a lomha kormányzást mivel mindig is picik voltak és ilyen vázakat használtak.
Tehát kisméretû embernek gyors irányításhoz, nagyobb méretû váz kell és rövid stucni.
ha jól értem ez a cucc védi a festést a szállításkor
http://www.gelliecus.../DSC_1646m1.jpg
Azt én sem mondom, hogy mindenki használjon rövid stucnit, fõleg M-es vázaktól fölfelé.maradok a véleményemnél.
A sebesség mindent megold.
Profikkal nem jó példálózni, mert õk nem emberi beállításokat használnak. Ennyi erõvel mutathatnánk, hogy a maiak 150-es stucnival és két számmal kisebb vázzal mennek, hogy alacsonyabban legyen a kormányuk és aerodinamikusabban ülhessenek (az anatómia nem változott, mégis másképp ülnek a bringán, egyébként meg minden embernek egyedi az anatómiája), az meg egyáltalán nem érdekli õket, hogy a csuklósbusz jobban fordul, mint a bringájuk, minden alá van rendelve a teljesítménynek. Régen sem biztos, hogy az egyénre szabott gépeik nem voltak hosszabbak, mint az adott konfekcióméret és kaptak hozzá meredekebb fejcsõszöget, legalábbis azok, akik szerették a gyors irányítást vagy már megszokták a lomha kormányzást mivel mindig is picik voltak és ilyen vázakat használtak.én mindent értek Jani. elismerek mindent amit írtál,de... de tizen év alatt az ember anatómiája nem változott. legalábbis nem így tudom. rakok ide néhány fotót Hinaultról,Lemondról,Pantaniról. azokból az idõkbõl,amikor még jócskán méretre készültek a versenyzõk gépei. azért is választottam ezeket a fotókat,mert 1ik versenyzõ sem volt 1 óriás. persze ez csak a testmagasságukra vonatkozik.
greglemondfan.com
1ikük sem használt 80,90-es stucnikat. amikor az once csapat elkezdte használni a slooping-os giant vázakat,ott kezdett megváltozni az egész bringaipar. bemagyarázták sok embernek,hogy jó lesz neked a nagyobb váz is rövid stucnival. 1ébként a sporinak pont a 2 méret közötti lett volna a megfelelõ. szóval nem az ember változott,hanem az ipar.
A sebesség mindent megold.
honnan lehet tudni hogy melyik típusú kormányvég-váltókar bowdenje futtatható végig a bandázs alatt?
mint itt
http://i31.photobuck...an/P1030242.jpg
ez pedig a kevésbé igényes verzió
http://2020cycle.com...nd-Shifters.jpg
De nem az van hogy a versenyzõk épp hogy inkább kisebb vázzal mennek és hosszabb stucnival??
Mondjuk továbbra se tudta nekem senki se elmagyarázni hogy miért jó az ejtett felsõcsõ... (nem is hiába vízszintes az enyém)
De nem az van hogy a versenyzõk épp hogy inkább kisebb vázzal mennek és hosszabb stucnival??...sok embernek,hogy jó lesz neked a nagyobb váz is rövid stucnival...