hmmm.. most meg nem mondom, hogy mozog-e az elsõ váltóm elõre-hátra is, vagy csak oldalirányban, de emlékeim szerint csak oldalirányban. Igaz, én azt a 105-öst nem is shimano fékváltókarral használom, szóval ki tudja.. Nekem ég-föld a fékváltókar-alsócsöves váltókar az elsõ átdobónál, elõbbivel annyival könnyebb-precízebb a váltás, szinte mikrométerenként mozgatható a terelõlap, így nagyon ritkán ér bele a lánc, ha mégis, egy klikk, és probléma megoldva.
Egyébként a hajtókar-középrész tömege mennyire kritikus? Oké, tudom, hogy rengeteget lehet spórolni rajta (pl. a Mirage UT majd' 90 deka, acél lánctányér..), de eléggé alacsonyan van, s közel a gép közepéhez ahhoz, hogy a menettulajdonságokat ne rontsa nagy mértékben egy ott levõ plusz tömeg..
A campa hátsó váltók elég súlyosak, nem? Nekem a konyhamérleg a tricolor 600-ra 223 grammot mutatott, a campa athena (94) meg 280 fölött van.. A veloce szintén 260 körüli tömeggel utazik, ez azért elég durva különbség.. no nem, mintha az én szintemen számítana, de tudom, hogy viszonylag sokat lehet nyerni egy bicaj tömegén akár kisebb részek cseréjével is (itt pl. kormány-kormányszár-nyeregcsõ mind-mind ritchey logic, ami hát.. nem a lepkesúlyról ismeretes..)