Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Majd megint lesz sörösrekesz dobogó, meg pólóban megjelenõ versenyzõk :-)
Amúgy ezen nem csodálkozom kicsi rálátással arra, hogy mi meg az egyetlen "Pro" országúti csapatunknál. Persze a hírek meg a sajtóközlemények nem ezekrõl szólnak. Gáz az egész úgy ahogy van! A Radonics Máté sem azért fejezte be mert hirtelen megutált kerékpárra ülni és a Kenyeres Ábel érkezése is pont egybeesett ezzel, nyilván ez sem véletlen (Magyar bejegyzésû csapatnál a hazai/külföldi részarány meg van határozva, ha kiesik egy hazai akkor ez borítja a felállást és akár a rámehet a csapat engedélye is)

Gondolom körbeküldték emailben a tagegyesületnek. Szörnyû, ami itthon megy, de már montisoknál is ez van. Meg vagy arról gyõzõdve, hogy idén az mkszsz és az mmtbszsz ob-kat el lehetne töröltetni a bíróság elõtt, sõt talán még az uci is törölné õket nemzetközi szinten, ha tudná, hogy itt mi megy.
Rajkára talán még el is mentem volna, mert az nem az ország túl fele.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez tenyleg vicces, a szovetseg honlapjan sincs, de persze rajtlista az van. Erdekes ez, nem? :)

Gondolom körbeküldték emailben a tagegyesületnek. Szörnyû, ami itthon megy, de már montisoknál is ez van. Meg vagy arról gyõzõdve, hogy idén az mkszsz és az mmtbszsz ob-kat el lehetne töröltetni a bíróság elõtt, sõt talán még az uci is törölné õket nemzetközi szinten, ha tudná, hogy itt mi megy.
Rajkára talán még el is mentem volna, mert az nem az ország túl fele.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ez tenyleg vicces, a szovetseg honlapjan sincs, de persze rajtlista az van. Erdekes ez, nem? :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az idõfutam ob kiírását látta valaki? Nem mintha akarnék rajta indulni, csak puszta kíváncsiság.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

Itthon kb 13 alvállalkozó van a fõvállalkozó alatt, és mire legalulra jut, már nincs rá pénz, és az anyagot is kilopták. Plö M6-on elõre le volt vajazva, h hol fognak mintát venni, de még így is megbuktak.
Szóval ez nem akarás kérdése, szimplán jó eséllyel le kellene buktatni az ilyen dolgokat, és lecsukni, h rárohadjon a mûanyag lakat is. Akkor rend lenne. De amíg nincs következménye, mert úgysem kapják el...

Ez tragédia. Barátnõm egyik másodunokatestvére építõmérnök, autópályával foglalkozik (nem tudom pontosan, mi a munkája), és õ is mondta, hogy egyszerûen kilopják az anyagot, azért ilyen szarok az utak.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Irigylesre melto aszfaltjuk van. :) Gondolom nem fagy szet telen. Bar azert ha akarnanak nalunk is lehetne ilyen minosegut fektetni.

Itthon kb 13 alvállalkozó van a fõvállalkozó alatt, és mire legalulra jut, már nincs rá pénz, és az anyagot is kilopták. Plö M6-on elõre le volt vajazva, h hol fognak mintát venni, de még így is megbuktak.
Szóval ez nem akarás kérdése, szimplán jó eséllyel le kellene buktatni az ilyen dolgokat, és lecsukni, h rárohadjon a mûanyag lakat is. Akkor rend lenne. De amíg nincs következménye, mert úgysem kapják el...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Irigylesre melto aszfaltjuk van. :) Gondolom nem fagy szet telen. Bar azert ha akarnanak nalunk is lehetne ilyen minosegut fektetni.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Így megy ez Afrikában

AN AFRICAN RACE on Vimeo

szam37

szam37

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Köszi a tanácsokat!

Én országuti bringámon700x23 külsõ és 50x 34 hajtómû van. Ezzel nyomom már majd nem egy éve balatonkör többször meg volt. Ez lesz elsõre ilyen hosszú távom.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok !

BRM 300 Tour de Bakony 2013 06 29-én, valaki indul rajta? Esetleg áprilisban teljesítette ? Vélemények ?

Áprilisban lenyomtuk, a 2-3-4-600 közül ez tetszett a legjobban. Ha lehetséges, ne 23as gumival menj. Minél nagyobb, annál jobb. Sok az erdei aszfaltút ami sok helyen közelebb áll a sotterhez mint az aszfalthoz. Egyébként frankó túra, fõleg ha sikerül nem eltévedni, ami az itiner alapján nem mindig sikerült. (Most a 600-on is összejött, emiatt 619km lett a vége, ami alvás nélkül nem volt kevés. :D )
A szint kicsit több mint ami a kiírásban szerepel, a polarom 2500m körülit mért. Jó ha van rendes hegyi áttételed is, nem csak 39×23. :)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Ha v-féket szeretnék feltenni,azt minden további nélkül meg tudom oldani hozzávaló fékkarral?

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

Majd alszol a vonaton, vagy hogy gondolod ezt?

Ezt írta: "akár még el is tudnék menni a versenyre" . Szerintem nem megy.

Fogadásokat nálam lehet kötni :D
Még ha rá is bírnám venni magam, hogy felkeljek pár óra alvás után, hülyeség lenne így felülni a vonatra, ki tudja, mennyit tudnék pihenni, veszélyes lenne. Max akkor mennék el, ha addig valamelyik este beborozva megveszem a vonatjegyet interneten oda-vissza :D

szam37

szam37

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok !

BRM 300 Tour de Bakony 2013 06 29-én, valaki indul rajta? Esetleg áprilisban teljesítette ? Vélemények ?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ezt írta: "akár még el is tudnék menni a versenyre" . Szerintem nem megy.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás
Azta, megnéztem a menetrendet, van vonat a Délibõl Zalakomárra vasárnap 3:55-ös indulással, 8:26-ra van ott, kerékpárszállítós vonat, akár még el is tudnék menni a versenyre, úgy, hogy be is tudok nevezni a helyszínen :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Talán Mjani kérdezte, hogy meredekek-e az emelkedõk Zalában.
Hétvégén végigbicikliztem a Zalakaros pályáját és 1 van benne ami nem domb, hanem fal. Az a börzöncei, viszont valahogy be kéne állítani a km órájukat rendesen mert a másfél km helyett 8-900 m az egész, viszont az valóban megkéri. 39/27-el gondolkodtam rajta, hogy ide tényleg jó lenne a kompakt (akkor még nem láttam a végét) viszont így, hogy tudom, hogy nem hosszú biztosan nem tenném föl. A többi meg domb. Az igazat megvallva én keményebb pályára számítottam.
A vége picit laposodik is és egy jobb kanyar után van a vége. A kanyarban pedig áll egy faszent (tényleg, nem poén), na kb. ott a vége.
A befutó környéki szõlõdombot nem tudtam beazonosítani, ott még lehet ez-az, de nem hiszem, hogy ott lenne ilyen meredekség.

Köszi.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Talán Mjani kérdezte, hogy meredekek-e az emelkedõk Zalában.
Hétvégén végigbicikliztem a Zalakaros pályáját és 1 van benne ami nem domb, hanem fal. Az a börzöncei, viszont valahogy be kéne állítani a km órájukat rendesen mert a másfél km helyett 8-900 m az egész, viszont az valóban megkéri. 39/27-el gondolkodtam rajta, hogy ide tényleg jó lenne a kompakt (akkor még nem láttam a végét) viszont így, hogy tudom, hogy nem hosszú biztosan nem tenném föl. A többi meg domb. Az igazat megvallva én keményebb pályára számítottam.
A vége picit laposodik is és egy jobb kanyar után van a vége. A kanyarban pedig áll egy faszent (tényleg, nem poén), na kb. ott a vége.
A befutó környéki szõlõdombot nem tudtam beazonosítani, ott még lehet ez-az, de nem hiszem, hogy ott lenne ilyen meredekség.

Ha már felmerült a verseny közben szemetelés, engem sokkolt az Ausztriában, hogy a pedáns kis stüszi vadászok általában gondolkodás nélkül dobnak el mindent ami épp nem kell nekik, gélestasak, kulacs, bármi. Úgy látszik a mindennapok "élére állított - vasalt" mentalitását felülírja a versenyszitu és itt végre kiélhetik a szemetelhetnékjüket. Már gondolkodtam azon, hogy egyszer szólok verseny elõtt a hangosan beszélõnek, hogy mondja be: ne szemeteljenek a versenyzõk, amit elviszel a mezben annak a csomagolása is elfér benne miután megetted.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
[A nyomda ördöge..., az elõzõ törölhetõ]
Az imént azt írtam, hogy ilyesmi jutott nekem is eszembe, a klasszikus vicc „Uraságod jobbos, vagy balos?” (aki nem ismerné, érdemes :)). Mo meg, hogy ilyet sem káttál, amióta kétágú vagy, ugye ?

Más: a kulacsok gyakran jelentenek bajt, nemrég pl. Voeckler esett óriásit kulacson (Cyclisme-T. Belgique - Lourde chute pour Voeckler).
Régebbi kulacsok: Bidons sur le Tour de France - Le blog de velosvintage.over-blog.com

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
[quote name='vittore30']hm. elsõre a zacsira designolt nyeregre gondoltam. genetikailag mindenkinek a baloldal van lejjebb,