Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

itt egy video a sapka helyes viselésére :D http://www.youtube.c...h?v=6IjFa_aszjQ

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Kénytelen leszek jövőre 15%-al gyorsabban tekerni. Az öcsém egy Campa klasszika sapkával lepett meg Karácsonyra. Elvileg ettől a sapkától gyorsabbnak kell majd lennem, minden esetre tetszik a VB-csíkozás rajta.

: )

Azért ne kapkodjál.Előszőr is olvassad el a magyar nyelvű használati utasítást.ha nem adtak hozzá akkor majd segítek.Szóval nem mindegy hogy, a sild része merre felé van.Ez nagyban befolyásolja a sapka és ez által a fejed cw értékét. 4 féle variáció van úgy nagyjából.1.mikor teljesen menetirány felé mutat.(kivéve mikor tolatsz) 2. mikor menetiránnyal ellentétesen van , vagyis hátrafelé mutat. 3.mikor a jobb oldalra mutat. 4. mikor a bal oldalra mutat.   A két utóbbi főleg a ma divatos hárlemi néger változat vagy ennek követői pl. byealex,SP .Logika nincsen benne mert ha a napfény ellen veszed fel a sapkát és joob vagy baloldalason hordod akkor valamelyik füledet mindig jobban süti a nap.Ami a fül színeváltozását hozhatja magával.Ha viszont előre mutat akkor a cw érték megugrik és 15%-kal lassabban tudsz menni. Ez hiteles forrásból tudom.Ha viszont hátrafelé áll akkor megváltozik a rajta lévő csíkok kombinációja ami szintén zavart okozhat.Cw érték szerint ez a legutóbbi a legjobb.Viszont ekkor úgy nézel ki mintha jönnél és nem mennél.Tömegben egyesek megijedhetnek ettől. Nagy szélben problémát okozhat , hogy nincs gyári kötője.Így a szél könnyen leviheti a fejedről.Tehát kis piros szalagból varrjál rá kb. 1-1 arasznyit. Így viszont csak akkor tudod megkötni , ha vagy előre vagy hátrafelé álla sild.Így a ma legdivatosabb viseletnél nem tudod megkötni. Szóval mielőtt csak úgy a fejedre húznád és elmennél bicózni , gondoldd át a sapka helyes feltevését. A legőszintébb gratulációm a sapkáért. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

montimi módosította - 2013. december 26. - 12:52

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Kénytelen leszek jövőre 15%-al gyorsabban tekerni. Az öcsém egy Campa klasszika sapkával lepett meg Karácsonyra. Elvileg ettől a sapkától gyorsabbnak kell majd lennem, minden esetre tetszik a VB-csíkozás rajta.

nem kell abban bringázni,láttam én kőmüvest  bicajos sapkában falazni, a legdurvább meg egy ács volt aki yellow  jersey-ben dolgozott :D

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Nem tagadom, tényleg gnóm, meg a kis ujjak nem érnék el a mikroshift ergóinak a kioldókarját, igaz, rövid ujjakhoz nehéz ergonomikus fékváltókar-formával előállni. Talán a sram, mivel ott nem kell csak a fékkar mögötti pöcköt elérni. Vagy sh egy távtartóval, ami közelebb hozza a fékkart a kormányhoz. :)

Minden esetre defektmentes békés boldog Szentestét és Jézuskát.

http://www.youtube.c...eature=youtu.be

Mondom: defektmentest : )

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

http://roadchildbike.blogspot.ru/

Na, ez gyerkőcbinga :) Bár, nem tudom, hogy egy vágott-fércelt vázra rá merném-e bízni a gyerek biztonságát. :)

ez egy picit gnom, nagy a nyereg és nagy a kormány.....és kicsik a kerekek ehez a vázhoz.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Na, ez gyerkőcbinga :) Bár, nem tudom, hogy egy vágott-fércelt vázra rá merném-e bízni a gyerek biztonságát. :)

Az eredeti is ragasztva van. :)   A ragasztasrol pedig legtobbunknek nem a tuti biztos kotes jut eszebe, pedig de.

Es egy erre valo gyerek nincs 30kg.

Az en bajam inkabb az vele, hogy meg igy is tul nagy a vaz, nem szep ez igy.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Fotok emberek gorgozos szobairol.  "Akad" egy ket irigylesre melto setup, meg 1-2 jo otlet is.     Kene nekem is meg egy szoba.  :)

http://www.thesuffer...orture-chamber/

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Túlértékelt, túlárazott vasak http://www.velociao.com/ (most jónevű aluvázat kell venni, azt nem kell senkinek)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Elég, létezik 35mm-es stucni is, de akár az említett 37mm-essel is elmegy.

Kellően alacsony lenne a cockpit : ) Hézagoló már szóba se jöhetne, hát, ha még a stucni is ejt, biztos nem lenne gond a rugalmassággal.

Ezt mindenkinek, aki nem szereti a giccsest!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

http://www.retrobike...p?f=22&t=280134

teszem azt föl, 160mm a saját fejcsövem. Ez 225mm-es villanyak. Vegyünk egy 3cm beépítési magasságú kormánycsapágyat, akkor 19 cm-nél vagyunk, marad 3.25 cm a stucnira.Jól sejtem, hogy az édesrövid :? : )

Elég, létezik 35mm-es stucni is, de akár az említett 37mm-essel is elmegy.

A sebesség mindent megold.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

teszem azt föl, 160mm a saját fejcsövem. Ez 225mm-es villanyak. Vegyünk egy 3cm beépítési magasságú kormánycsapágyat, akkor 19 cm-nél vagyunk, marad 3.25 cm a stucnira.Jól sejtem, hogy az édesrövid :? : )

kb 3,7 centi magas a stucnim,ezt beválalnám. Alunyakasnál volt hogy majdnem 1 centi hiányzott a stucni tetejéig és semmi gondom nem volt.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://www.retrobike...p?f=22&t=280134

Nem mintha vennék ilyen villát, de szép nagyon, és jó tömegben is van. 

ez a kona:

http://www.retrobike...p?f=23&t=278183

meg katalógusképen gyönyörű, plusz tetszik a váz felépítése. Alacsony, de a nyeregvázcső szépen túllóg a felsőcsövön, s a zöld-sárga mindig Chapman klasszik Lotusait juttatja eszembe. : )

Vejnecske módosította - 2013. december 19. - 07:10

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

nekem kettő is elfogyott peddig még 60 kilo sem voltam, ettől függetlenül nem mondanám hogy rossz csak nekem nem volt szeencsém vele. Volt ill. még megvan egy suntour xc pro agyas elsőkerekem, ez még mindig tökéletes peddig ebben rettentő sok kilométer van. Rigida dp 18-ba van fűzve a súlya meg annyi mint egy fulcrum első /hátsónak együtt :)  A fulcrum 7-ben lehet csapágyat cserélni?

Huhh, találtam az agyszettemből gy olyat, aminek a leírásában szerepel a tömeg.

http://www.ebay.com/...=item3f298ed673

708 gramm párban? Na, erre fűzzön valaki könnyű kerékszettet. : ) főleg 72 küllővel. : ) Rigida DP18 féle felnik nem is jöhetnek szóba, mert azzal simán 2.6 kg körüli végerdményt kapunk.

hozzátenném, ma lemértem az első gyz-at, ami 80 grammosra sikerült.

Vejnecske módosította - 2013. december 18. - 20:06

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

FH-1055 -ot kb. 1993-ban vehettem.   EGYSZER volt szervizelve is, 95 korul. (zsirzas)

Azota nem vettem a faradsagot, hogy foglalkozzam vele, mivel szepen gurul igy is.

A hatso annyiban ter el, hogy a 1055-ost 95 korul csereltem 1056-ra, es azota nem nyultam hozza.

kb. 8 teljes szezon van benne, 3 csak téli hasznalat (gorgon es szabadban, latyakban is), plusz 5 evnyi ritka hasznalat.

Mondjuk sose voltam 78kg-nal tobb, 100 kilos bringas alatt biztos nem birna ennyit.

nekem kettő is elfogyott peddig még 60 kilo sem voltam, ettől függetlenül nem mondanám hogy rossz csak nekem nem volt szeencsém vele. Volt ill. még megvan egy suntour xc pro agyas elsőkerekem, ez még mindig tökéletes peddig ebben rettentő sok kilométer van. Rigida dp 18-ba van fűzve a súlya meg annyi mint egy fulcrum első /hátsónak együtt :)  A fulcrum 7-ben lehet csapágyat cserélni?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

nekem is volt. 56-os felsőcsőhöz az extrém rövid homlokcső miatt – center to center – 52-es nyeregvázcső párosult. más villával valóban orrabukott

Zolee81

Zolee81

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Nekem volt whirwind rs105-öm. Az egy könnyű és viszonylag merev váz. Viszont vigyázni kell vele mert a geoja elég speciális. Nagyon rövid a fejcső viszont a gyárilag hozzáadott aluvilla meg jó hosszú, a beépítési magassága (első kerék tengely és az alsó fejcsapágy csésze közti táv) 1-2 centivel nagyobb a szokásosnál. Ha villát kell benne cserélni akkor csak a sajátjával kompatibilis. Más villával lebukik az eleje 1-2 centit. Akartam hozzá karbonvillát venni a kényelem miatt és vettem egyet a Neuzertő-, ugyanazt amivel ők szerelik ugyanezt a vázat RS 600 néven. Na az is rövid volt hozzá úgyhogy be se tettem. Egyszer megnéznék egy RS600-as bringát mert annak tuti előre lejt a felsőcsöve emiatt és a váz szögei is jó meredekek lehetnek. Nem egy kényelmes váz, elég merev. Én miindezek ellenére szerettem mert sportos, a kényelem miatt váltottam másra.

Köszi! Gondolom akkor a Whirlwind 2.0-nak is hasonló a villája,legalábbis ránézésre olyan.Mondjuk nem valószínű hogy villát cserélnék benne,tehát annyira nem zavarna,hogy csak a gyári jó bele.Amúgy milyen magas vagy?Mekkora váz volt?Igazából képek alapján annyira nem jön be,bár lehet hogy élőben jobban néz ki.Valahogy olyan fura az egész,biztos a geo miatt :)De lehet hogy végül ez lesz ,mert hasonló árban nem találtam másikat szettben eddig.

Zolee81 módosította - 2013. december 18. - 17:10

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

FH-1055 -ot kb. 1993-ban vehettem.   EGYSZER volt szervizelve is, 95 korul. (zsirzas)

Azota nem vettem a faradsagot, hogy foglalkozzam vele, mivel szepen gurul igy is.

A hatso annyiban ter el, hogy a 1055-ost 95 korul csereltem 1056-ra, es azota nem nyultam hozza.

kb. 8 teljes szezon van benne, 3 csak téli hasznalat (gorgon es szabadban, latyakban is), plusz 5 evnyi ritka hasznalat.

Mondjuk sose voltam 78kg-nal tobb, 100 kilos bringas alatt biztos nem birna ennyit.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

csak a 6402-esre, amelyik a 8as.

Igaz, úgy rémlik, hogy a 11es záróanya nem jó rá, legalábbis egy havernak volt úgy megoldva, hogy a sor elé egy 1mm-es hézagoló s úgy fel rá a 11t záróanya, de hézagoló nélkül nem fog menni.

de lehet gyártottak belőle olyat is, amin C-rotor volt.

bocsánat amúgy, hogy ennyire "klasszikus 90-es évek" hangulatot teremtek, de az ismerősi köröm 99%-a mai napig 8-as szettekkel megy, s emiatt "napi téma" nálunk.. : D

van egy 6402-es kerekem,meg kellene probálnom :) ha viszont mükődik akkor a grafit 105-re is jó,mert azon meg 600-as rotor van. Azért kemény lenne egy grafit agy 10-es sorral :D