Rutinos alu rotor használó vagyok, 2009 óta vannak folyamatosan ilyen kerekeim. A 13-as is berágja magát, az nem gond, csak ne vágja át a bordákat. 17-esem van/volt országúton, azzal nem volt gond, főleg, hogy csak versenyeken használtam. De most 10-es sorom lett és az ultegra sort lebutították, csak a felső három van tartóbakon. 11-28-at használok edzésen, de kéne egy másik sor is versenyekre, a 11-25-tel nem vagyok előrébb, mert ott is külön van a 19-es, ebből a szempontból a 11-23 lenne jó, de azt meg nem biztos, hogy szeretni fogom.
Mcmester megoldást javasoltak ennél a cikknél:
http://bikemag.hu/ma...l-z-ig#comments
"Campa berágódás elleni védelem : A kapaszkodó körmök hátsó, tehát nem terhelt oldalait megreszelni kb. 0,3mm-t, mindegyiket. Aztán a campa testre úgy felhúzni, h előtte két csepp pillanatrag.-val a kazettatest bordák terhelt éleire 0,2-es hézagolólemezt ragasztunk. Ilyet beszerezni nem probléma, méretre vágni már esetleg igen. Eltávolítható, nem teszzük tönkre a kazettatestet. A hézagolólemez
eloszlatja a nyomást, megszünik a benyomódás, berágódás."
mondjuk alacsony bordás shimano rotornál nehezebb a megfelelő méretű acéllemezt kivágni. Meg nem is hangzik túl elegánsan, bár kétség kívül ötletes és frappáns. : D