ugyan itthon vagyok szabin,de ma nem akartam tekerni az eső miatt,így szerelgettem egy kicsit. szétszedtem a közép részt,mert időnként fura hangokat adott,meg az összerakás kicsit sietősre sikeredett. szerettem volna a váz meneteit jobban kitakarítani,mert a campának a record,chorus monoblokkjai kényesek erre. ha nem tökéletes a menet a vázban,akkor kicsit szorulni fog a csapágy. az összeszerelésnél tud zömülni a két "persely". teljesen szétszedtem az egészet,és egy kicsit érdesnek éreztem a futását a 3 csapágyból 2-nek. ezek a hajtás oldalon vannak,és kisebbek is,mint a másik oldalon. majd holnap leírom a csapágyak számait. ezt a két kicsit kicseréltem,mert volt itthon felesleges chorus közép részem,amit donorként akartam felhasználni. nos a record,és a chorus elég hasonló,de mégis van néhány különbség a 2 között. kb 30 grammal nehezebb a chorus. ebből 25 gramm az acéltengely számlájára írható. ez 125 gramm. a record titánból van,és kerek 100 gramm. a porvédő is más. a record karbonból van,a másik alu. aztán a csapágyak is különböznek abban,h a record-nak mind a 3 teljesen zárt,míg a chorus-nak a két szélső félig zárt,és a maradék egy nyitott. a két kicsit,mint írtam,átraktam a record-ba,de előtte tettem bele motorex zsírt,meg a porvédőket is áttettem a record csapágyaiból. így teljes lett a világbéke.
a váz menetéből sikerült a festék nagy részét kiszednem,így mehetett vissza a felújított record monoblokk. aránylag egyszerű volt ez a művelet. bíztam benne,h nem fog kelleni csapágylehúzó szerszám,és szerencsémre így is volt. simán le bírtam szedni mindegyiket. csináltam képet a két tengelyről. íme:
amelyik középen vastagabb,az a record titán tengelye. na ennyi.