Gyors kérdés. Egyik nap a Shimano 105-ös (ha jól tudom, 5700-as, egyébként most lesz 1 éves) bal fékkarom beadta az unalmast, trimming módban. Kitányéron voltam, de az átdobó kicsit kitolva. Se le nem váltott, se fel. Mondjuk -6, -8 fok volt. Menet közben megkocogtattam, megmozgattam a bowdent egy kissé, egyszer csak jó lett. Lehet, csak befagyott; vagy ez valami rettegett dolog első jele lehet? 
Múlt hét elején rájöttem a hiba okára. Váltókar OK, bowden vajpuha könnyedséggel jár; ellenben a váltó berágódott.
Teljesen megpucoltam, a rugó kőrnyéke rendkívül szennyezett volt. Egy-egy csepp olajjal kentem a forgáspontokat, látszólag megjavult. Aztán a hét elején 2x eláztam és ugyanez. Most megint megpucoltam, ismét kentem és véletlenszerűen beragad. Annyira, hogy leváltok a kistányérra, csak szimplán kézzel kihúzom a kanalat és ott marad, ahol épp hagytam...
Montin már találkoztam ilyesmivel, de országútinál... Gondolom berágódott valami és annyira, hogy kuka az egész átdobó. Szétszedni sajnos nem lehet, úgy látom.
Így látatlanban; jól sejtem, ez a 105-ös átdobó immáron kukatöltelék?