Tudja-e valaki a választ arra, hogy a Shimano régebbi fékváltókarjain miért nem aero volt a bovdenezés?
Nekem az országutimon anno Shimano 105-ös szett volt.Persze még alsócsöves váltokarral, szép íves fékbovdennel. Néhány évre rá kijött az aero fékkar. Vettem és nagyon tetszett a bandázs alatt futó bovden megoldás. Utána megjelentek az első fékváltókarok és elhűlve láttam, hogy a Shimano-é nem aero bovdenezésű. Mindenféleképpen szerettem volna venni fékváltókart, mert biztonságosnak tartottam. Viszont csak aero jöhetett szóba (visszafelé nem fejlődünk jelszóval), így jött képbe a Campanolo, az mint tudjuk aero volt.
Megvettem a Campát (emlékeim szerint jó drága volt) és itt szembesültem először a kompatiblitási problémákkal. Felszereltem a Campa fékváltókart de sehogyan se tudtam beállítani a Shimano hátsó váltóval és a Shimano sorral. Végül szervizben kötött ki a bringa, ahol is kicserélték a hátsó agyat Sachs New Sucessre, Sachs 12-24-es sorra és egy Campanolo hátsó váltóra. (Ez a combo azóta is tökéletesen műxik.)
Így váltam Shimano fanból Campa fanná. ![]()

Sign In
Create Account

Back to top