Még néhány kép, hogy milyen háttérrel edzõtáboroznak:

ÖSSZES KÉP
Tud valaki olyan outi vázat, amire csomagtartó rögzíthetõ?
Nem trekking, hanem outi túra vázat keresek, outi geometriával.
Van egy Ultegra szettem is, nem szeretnék emellett átállni egyenes kormányra és canti fékekre...
Próbáld meg görgõn, hogy nem lejjebb váltasz, hanem a görgõ ellenállásád állítod, ha állítható görgõd van. K3 résztávoknál pl egyszerûbb a görgõ karját áthúzni másik értékre, mint hátul 4-el lejjebb pakolgatni, meg elöl felrakni a nagytányérral. És kevesebbet fut a technikaGörgõn én mindig meg tudom csinálni, ami elõ van írva(edzõ által írt edzésprogram). Azt szoktam csinálni, hogyha az van elõírva, hogy mondjuk eggyel válts lejjebb a résztávnál, akkor görgõn kettõvel váltok lejjebb, mert azért nem ugyanaz kint eggyel nehezebbet hajtani, és bent... gondolom pl. a menetszél rendesen közrejátszik.
Mondjuk ez irreleváns a max pulzus problémában...szerintem, ha nagyon eltér a "görgõn" a testhelyzeted a kint megszokottól, az lehet a baj. Ja, és nem mellesleg a VO2 max teszteket is mindig görgõn csináltam. Bár van olyan ismerõsöm, aki egyszerûen képtelen volt felvinni a pulzusát rendesen. Nem volt elég motivált.
Vannak viszont olyanok is akik hasznáknak versenyen is. Az milyen idegesítõ amikor mész felfelé a hegyre, valaki meghúzza a sort majd 20 másodpercen belül elkezdenek csipogni a pulzusmérõk körülötted ZÓNÁN KÍVÜL VAGY! ÁLLJÁL MÁR LE!
A sebesség mindent megold.
Van itt köztünk nálam nagyobb versenyzõ is, de szerintem versenyen csak egy visszajelzés a pulzus. Nem fogok nekiállni a vége elõtt 20km-el szökni, ha 198-as pulzusal alig maradok fent a mezõnyön, mert 200m után meghalnék
Sokan nem is használnak versenyen pulzusmérõt.
Aki kicsit is komolyan veszi a sportot, az pulzus alapján edz (idõtartam és pulzus, nem táv alapján), aki még komolyabban, az watt alapján.
A Schwinn forgalmazza a Miche cuccokat, arrafelé kopogtass.
@Jettison: Koszi a tippet, irtam is nekik.
@donciccio: Ez jo tablazat, koszi, en ugyan probaltam a miche honlapjan ezt megtalalni, de csak egy ures oldal jott be nekem.
Ezek alapjan ez tuti mukodo megoldas, mar csak beszerzesi forrast kell talalnom
verseny közben a pulzus inkább visszajelzés értékû, fõleg mezõnyversenyen. idõfutamon azért lehet vele számolgatni, hogy mikor mennyinek kéne lenni. a versenyen gyûjtött adatok a késõbbi kiértékelés szempontjából nagyon fontosak.
Egy picit más témában szeretnék infót gyüjteni , szívesen venném a véleményeket.
A pulzusmérés alapú edzés ill. ha van ilyen , versenyzés érdekelne.
Találtam egy kerékpáros edzéstervet ami a különbözõ szintû pulzusszámon alapszik.
Conconi teszt alapján megállapított anaerob küszöb szint adja a bázist.
Az edzésterv különbözõ intenzitású -idejû -terhelésû szakaszokból áll, amit a pulzusmérés alapján kell betartani.
Ez idáig egyszerû szerintem, de hogy lehet alkalmazni ezt a technikát pl. versenyen ahol a versenytársak iramához is kell alkalmazkodni.
Vagy ez inkább csak edzésre használható?
Egy picit más témában szeretnék infót gyüjteni , szívesen venném a véleményeket.
Találtam egy kerékpáros edzéstervet ami a különbözõ szintû pulzusszámon alapszik.
Az edzésterv különbözõ intenzitású -idejû -terhelésû szakaszokból áll, amit a pulzusmérés alapján kell betartani.
Ez idáig egyszerû szerintem, de hogy lehet alkalmazni ezt a technikát pl. versenyen ahol a versenytársak iramához is kell alkalmazkodni.