Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Re: Gilbert bringaja...
Azert ne feledjuk, hogy elegge elter a regi CF Ultimate es az Aeroad geometriaja. A regi bicoja inkabb a 554-es felsocsovu volt.

Az uj bicon 150mm-es a fejcso, es nem keves alatetet hasznal.
Az ennel egyel kisebb vazon, +2cm-nyi alatet azert mar vicces lenne. :)
Raadasul a kisebb vaz hossza is 1.5cm-rel lenne rovidebb.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás

a revo nem véletlen a csúcs küllõje a dtnek.

A dt "csúcs küllõje" dt aerolite revo:240huf/db , aerolite 990huf /db /brutto kisker ár/

SUN - Assault felnit használtam anno, normál körülmények között, mint ahogy irtad is 5-7 e km-t simán lehet vele évente tekerni.
Az egyedüli bajom az volt vele, hogy a 20 as maxxis Xenith, a 23 as Michelin Megamium külsõ nagyon nehezen ment rá fel.
Mostanában DT RR1.1 használok, ez tökéletes számomra.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Köszönöm a gondolatokat,még van idõm gondolkodnom,de az biztos,hogy a felnik egyenlõre maradnak.

Viszont,hogy Jettison-t is megnyugtassam én is a Mavic-et favorizálom inkább,de most ezek a felnieim adottak,úgyhogy ahogy mondani szokták ezzel kell fõznöm.A következõ pár kerekem biztos,hogy Mavic lesz.

Remélem nem fogunk itt ezen összekapni.Kinek a pap,kinek a papné.:)

GT-Atee

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás

Igazából én inkább arra lennék kiváncsi a revo-val kapcsolatban,hogy mint írtam miképp viselné a 75+ - 80kg-omat.Pénzben meg áldoznák rá(persze alu anyával),meg magamnak meg is csinálom.Gumim már megvan Conti Ultra Sport(saját mérés szerint 240-245g),felnire meg visszatérve(Sun Assa) már egy szezont lefutottam velü és eddig semmi baj velük,már megfordult pár kerék a kezeim közt és én is tudom,hogy Mavic-nek nincs párja(mountimban 717disc-ek figyelnek-revo-val),viszont ezek a Sun-ok is teszik a dolgukat rendesen.Amúgy meg mindent haza lehet vágni,csak hozzáálás kérdése.

2-1,8-2es küllõ lehet,h jobb lenne ilyen súlyhoz.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
3pár ilyen felnivel fûzött kereket láttam tönkremenni csúfos, idõ elõtt, 3 különbözõ embernél. Ebbõl az egyik én vtam, aki köztudottan mániákusan vigyáz minden kerékpáros cuccára, meg úgy általában. Nem mondom, évi 5-7ezer kmre bringázgatni jó lehet. de ha tényleg használja is valaki (attól még lehet rá vigyázni) akkor szerintem megéri valami komolyabbra beruházni. Kevés olyan cuccom volt kerékpáron amit ennyire utáltam. talán még a vittoria zafiro esõben...
ettõl függetlenül tõlem aztán az használja aki akarja, de ha ingyen vágnák hozzám akkor is kétszer meggondolnám, hogy megéri a küllõk árát hozzátennem...

Mindig, minden alkatrészre lesznek pro és kontra vélemények. Keressetek rá a google-ben a "mavic open pro reviews"-ra, azok között is fogtok találni jó néhány pocskondiázót, hogy hogyan zörgött neki elsõ naptól fogva, meg hogy megrepedt a furatnál. Ahogy az Inception címû filmben is mondják, a legmakacsabb élösködõ, az a gondolat. Ha valaki már eldöntötte, hogy ez és ez szar, akkor hiába írják le százan, hogy szerintük nem az, akkor is azon a véleményen marad.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
simán bírja a revo is, sõt elvileg még nehezebben is törik, mivel vékonyabb és ezért jobban kirugózza. a revo nem véletlen a csúcs küllõje a dtnek.

Igazából én inkább arra lennék kiváncsi a revo-val kapcsolatban,hogy mint írtam miképp viselné a 75+ - 80kg-omat.Pénzben meg áldoznák rá(persze alu anyával),meg magamnak meg is csinálom.Gumim már megvan Conti Ultra Sport(saját mérés szerint 240-245g),felnire meg visszatérve(Sun Assa) már egy szezont lefutottam velü és eddig semmi baj velük,már megfordult pár kerék a kezeim közt és én is tudom,hogy Mavic-nek nincs párja(mountimban 717disc-ek figyelnek-revo-val),viszont ezek a Sun-ok is teszik a dolgukat rendesen.Amúgy meg mindent haza lehet vágni,csak hozzáálás kérdése.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Mindig, minden alkatrészre lesznek pro és kontra vélemények. Keressetek rá a google-ben a "mavic open pro reviews"-ra, azok között is fogtok találni jó néhány pocskondiázót, hogy hogyan zörgött neki elsõ naptól fogva, meg hogy megrepedt a furatnál. Ahogy az Inception címû filmben is mondják, a legmakacsabb élösködõ, az a gondolat. Ha valaki már eldöntötte, hogy ez és ez szar, akkor hiába írják le százan, hogy szerintük nem az, akkor is azon a véleményen marad.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
GT-Atee

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Pedig az olcsóbb.

jah de nekem ez alkalmi vétel volt 10k a pár. annál olcsóbban nem nagyon van itthon se s se sima

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ez szép volt. szeretem amikor más mondja meg hogy mit miért csináltam. ha ettõl érzed okosabbnak magad, ám legyen.

Ha nincs igazam akkor elnézést. Ha meg igen akkor nem. Nem akartam ilyen nagy traumát okozni.
Egyébként nem ettõl érzem magam okosabbnak. :P Ez csak fogyasztói magatartás.

A sebesség mindent megold.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Meg akarod nyugtatni magad (azzal hogy keresel másokat akik szintén akkora vázat használnak mint te), hogy a te vázméreted a magasságodhoz pont jó. De tudjuk, hogy nagy vázat használsz. Neked ez a kényelmes, ezen nem kell vitatkozni, de akkor sem ez az átlagos. Sokkal-sokkal többen vannak az ennél kisebb vázméretet használók és nekik az a kényelmes. Egyébként az 56 még pont belefér.
Annyit mondok, hogy nekem alacsony intenzitású edzésen simán centikkel közelebb kéne hozni a kormányt, hogy kényelmes legyen a bringa.

ez szép volt. szeretem amikor más mondja meg hogy mit miért csináltam. ha ettõl érzed okosabbnak magad, ám legyen.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

Igen most olvastam, hogy bírja a "terepezést", igazából a legtöbbet arra használnám, hogy suliba járnék vele heti 2-3x (oda-vissza 80km), ezért is kell egy megbízható, a szingótól félek, azt már nem is írom, hogy egy pár szingó gumi, annyi mint nekem ez az egész felni csere:D

Bocsi elírtam, nem 80 hanem 40km, fel sem tûnt, hogy kétszer szoroztam be:)

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

Ezt én is nézegettem. Paris-Roubaix-n a legnépszerûbb felni az Ambrosio, tehát a minõséggel biztos nincs gond.

Igen most olvastam, hogy bírja a "terepezést", igazából a legtöbbet arra használnám, hogy suliba járnék vele heti 2-3x (oda-vissza 80km), ezért is kell egy megbízható, a szingótól félek, azt már nem is írom, hogy egy pár szingó gumi, annyi mint nekem ez az egész felni csere:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nekem sajnos a sima van. S-t még nem próbáltam, de állítólag az még jobb.

Pedig az olcsóbb.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Pro Bike: Philippe Gilbert's Omega-Pharma Lotto Canyon Aeroad CF | Cyclingnews.com

ezt csak azért linkelem, mert érdekes hogy a pro riderek közt sem mindenki erõlködik kis vázakon, illetve vki kérdezte is korábban hogy 178-179 magassághoz milyen vázat vegyen. PG 56-ossal (top tube) tolja :-)

Meg akarod nyugtatni magad (azzal hogy keresel másokat akik szintén akkora vázat használnak mint te), hogy a te vázméreted a magasságodhoz pont jó. De tudjuk, hogy nagy vázat használsz. Neked ez a kényelmes, ezen nem kell vitatkozni, de akkor sem ez az átlagos. Sokkal-sokkal többen vannak az ennél kisebb vázméretet használók és nekik az a kényelmes. Egyébként az 56 még pont belefér.
Annyit mondok, hogy nekem alacsony intenzitású edzésen simán centikkel közelebb kéne hozni a kormányt, hogy kényelmes legyen a bringa.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Azt szeretném, de nem szeretnék várni. Neuzerben sok mach1 van (pl.: cfx-bõl van bõven), mivel a kereket is ott fûzik a gépek, nem kizárt hogy lesz a raktárban, de ha nem akkor assault lesz. Még néztem a RIGIDA FLYER-t, de az nem szegecselt.
Nem vagyok könnyû eset tudom, de ezt találtam még.... Jelenleg is ambrosio van a gépen, csak szingós, más bajom nincs vele.

Ezt én is nézegettem. Paris-Roubaix-n a legnépszerûbb felni az Ambrosio, tehát a minõséggel biztos nincs gond.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Azt szeretném, de nem szeretnék várni. Neuzerben sok mach1 van (pl.: cfx-bõl van bõven), mivel a kereket is ott fûzik a gépek, nem kizárt hogy lesz a raktárban, de ha nem akkor assault lesz. Még néztem a RIGIDA FLYER-t, de az nem szegecselt.
Nem vagyok könnyû eset tudom, de ezt találtam még.... Jelenleg is ambrosio van a gépen, csak szingós, más bajom nincs vele.

ez az ambrosio is elég jó!

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

nálunk még vannak csodák. a leltár alatt találtam 72 db alu küllõanyát 15 Ft/db áron. régen szerezte be az üzlet,és ennyiért árulja. olvasom milyen felniket írtok. kövezzetek meg,de sztem hosszútávon nem éri meg ilyen 6000es felniket venni. mavic open pro,azt kész. nincs az,h kibír kb 2 évet,aztán kuka. sokkal tovább bírja mint a többi. tudom,h drága. évek óta használok open pro-t. kb 3-4 alkalommal centíroztam. elötte meg volt sok más,de évente vehettem 1et.

szerintem is a kerék/felni az mavic. nyáriban edzeni openpro télibe opensport. hibátlan mindkettõ. ha talál az ember vmi alkalkmi vételt akkor úgy megéri. én vmi 11kért vettem a pro darabját

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

A simára vagy amelyiknek S van a végén?

nekem sajnos a sima van. S-t még nem próbáltam, de állítólag az még jobb.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
Pro Bike: Philippe Gilbert's Omega-Pharma Lotto Canyon Aeroad CF | Cyclingnews.com

ezt csak azért linkelem, mert érdekes hogy a pro riderek közt sem mindenki erõlködik kis vázakon, illetve vki kérdezte is korábban hogy 178-179 magassághoz milyen vázat vegyen. PG 56-ossal (top tube) tolja :-)