Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Valaki aki volt tavaly Turul kupán,mi volt az útvonal a hosszútávon?

Elvileg ez. Hegyi kerkprverseny

A sebesség mindent megold.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Valaki aki volt tavaly Turul kupán,mi volt az útvonal a hosszútávon?
GT-Atee

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Lol ebben a Trekben Tune nyeregcsõ van, csak az önmagában vagy 35ezer forint. Lehet az elsõ kereket cserélte. :)
11:38:11 IM 2012

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Sajnos 160 körül van vége a pénztárcámnak...
A méreteim pedig 192 cm/82 kg Így eléggé be van határolva a váz mérete...
Zárójelben hozzáteszem, hogy a Hyper retro-n is gondolkodom, mert ennyibõl komoly gépet raknának össze.
Köszönöm szépen amúgy a segítségeteket eddig is.

ha ilyen jó magasra nõttél, akkor talán bejöhet ez TREK Alu-Carbon Ultegra « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

nem lehet könnyû eladni, 62-es váz- és egy + kérdés, hogy a hátsókerék miért lett cserélve

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Én 60-ból vettem agyak+sor híján Xenonnal szerelt 7005-ös alu vázas bringát, agyak Miche, sor Miche, Mach1 CFX felnikkel. Egy ilyet újonnan 120+ vesztegetnek, ha nem többért, szóval szerintem megéri használtat böngészni.

Ilyen árból, amit meg te rá tudsz szánni, megy a full Ultegra, ami már jó.
Ott virágozz, ahova elültettek!

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

170e ft, annak elégnek kell lennie szerintem egy 9-es ultegra/105 szettre, egy közép-top acélvázra, fûzött kerekekre jó felnikkel és átlagos kiegészítõkre (minden használt értelemben)

Vittore30 tanácsaihoz +1. Már 80 ezertõl is láttam Shimano 600-as gépet (=8-as Ultegra) az Apróban.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Zárójelben hozzáteszem, hogy a Hyper retro-n is gondolkodom, mert ennyibõl komoly gépet raknának össze.

170e ft, annak elégnek kell lennie szerintem egy 9-es ultegra/105 szettre, egy közép-top acélvázra, fûzött kerekekre jó felnikkel és átlagos kiegészítõkre (minden használt értelemben)

Binglof

Binglof

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

Soha ne hagyd abba a csüggedést!

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
219-ért láttam ma éppen egy jó kis bringát, ugyan az már több, mint a kereted lehet, de hátha. Megpendítem, itt a link hozzá: Karbon Corratec 54' « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Amúgy meg jha, nézz inkább körül apróban, mert ezek a szettek elég alap szintûek, ettõl használtan jobbakat kaphatsz.

Amúgy meg, lényeges kérdés: Mi a méreted? Esetleg tömeged?
Ott virágozz, ahova elültettek!

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Üdv Mindenkinek. Tanácsot szeretnék kérni. kerékpár váltás elõtt vagyok és Abban az árban amiben "mozoghatok" ezek közül kellene választanom
Trek 1.1, Trek 1.1 - Verseny
vagy Giant Defy 3.Giant Defy 3 - Verseny
Mondanátok egy-két mondatot, hogy dönteni tudjak. Ne csak szimpátia szerint döntsek. Köszönöm szépen
(Elnézést, ha enm a "Milyen kerékpárt vegyek" rovatban tettem fel a kérdést!)

150-180e forintért szerintem érdemesebb használt bringát venni. pl egy drágább szett ugyanolyan jól mûködik használtan is. ezen az árszinten új bringán sok a spórolás, cromo villa stb

van például egy colnago dream az apróban, 70 ezerrel többért mint a sora-s trek és gondolom bele lehet alkudni

várd meg mit mondanak a többiek de szerintem használt bringán ha átnézed a vázat, villát hogy nincs e repedve, ellenõrzöd a csapágyakat...akkor olyan hatalmas meglepetés már nem érhet utána

Binglof

Binglof

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Üdv Mindenkinek. Tanácsot szeretnék kérni. kerékpár váltás elõtt vagyok és Abban az árban amiben "mozoghatok" ezek közül kellene választanom
Trek 1.1, Trek 1.1 - Verseny
vagy Giant Defy 3.Giant Defy 3 - Verseny
Mondanátok egy-két mondatot, hogy dönteni tudjak. Ne csak szimpátia szerint döntsek. Köszönöm szépen
(Elnézést, ha enm a "Milyen kerékpárt vegyek" rovatban tettem fel a kérdést!)

Soha ne hagyd abba a csüggedést!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

sziasztok,

a shimano rd 1055 ( http://www.velobase....2536F44C7B.jpeg ) elviszi szerintetek a 9-es láncot és sort?

ez a váltó a hetes rendszerhez készült, a láncterelõje is régebbi kialakítás

szétkopott a 8-as lánc, amivel ment és lenne itthon egy amúgy is használaton kívüli 9-es sor+lánc. de felmerül a kérdés hogy a görgõje nem lesz e pl túl széles?
hogy még bolondabb legyen a képlet, a fvkar egy STI-6400. ha a 8-as fvkar ugyanannyi bowdent húz mint a 9-es (remélem igen), akkor mûködhet a dolog, a legkisebb fogaskerék mellõzésével

A 1055 elviszi, de a 8-as váltókar többet húz mint a 9-es, szóval nem fog így mûködni.

A sebesség mindent megold.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
sziasztok,

a shimano rd 1055 ( http://www.velobase....2536F44C7B.jpeg ) elviszi szerintetek a 9-es láncot és sort?

ez a váltó a hetes rendszerhez készült, a láncterelõje is régebbi kialakítás

szétkopott a 8-as lánc, amivel ment és lenne itthon egy amúgy is használaton kívüli 9-es sor+lánc. de felmerül a kérdés hogy a görgõje nem lesz e pl túl széles?
hogy még bolondabb legyen a képlet, a fvkar egy STI-6400. ha a 8-as fvkar ugyanannyi bowdent húz mint a 9-es (remélem igen), akkor mûködhet a dolog, a legkisebb fogaskerék mellõzésével

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
igen

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
600gramm különbség kerék(szett)en már nagyon érezhetõ igaz?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
ez nem volna rossz vétel: Shimano Winter Versenybicikli cip

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

80-100 között. Nekem fél év országútizás után elmúlt a térdfájásom az erõemelés után, de az elején relatíve sokat pörgettem (110+).

köszi...rá kell szoktatni magam a kisebb áttételre, a pörgõsebb tekerésre. nem mintha olyan erõs lennék, hogy izomból tekerek (ha érzem, hogy erõlködni kezdek, egybõl váltok) csak nem kéne idõ elõtt kinyírni az izületeteimet.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

ha már fokozatok, áttételek....
milyen pedálfordulat számít jónak, úgy értem ami nem terheli nagyon az izületeket (elsõsorban térdet)? 70-80 között, vagy 100 környéke? (bár az emelkedõket és a nagyon szembeszelet kivéve nem hiszem hogy 100-at pörgetnék. az is igaz, hogy nagyon ritkán nézem a pedálfordulatot)

80-100 között. Nekem fél év országútizás után elmúlt a térdfájásom az erõemelés után, de az elején relatíve sokat pörgettem (110+).

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
ha már fokozatok, áttételek....
milyen pedálfordulat számít jónak, úgy értem ami nem terheli nagyon az izületeket (elsõsorban térdet)? 70-80 között, vagy 100 környéke? (bár az emelkedõket és a nagyon szembeszelet kivéve nem hiszem hogy 100-at pörgetnék. az is igaz, hogy nagyon ritkán nézem a pedálfordulatot)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én azt nem értem, hogy miért idegenkedsz ennyire az elsõ váltótól. Örülj, hogy van egy triplád, használd ki, ne akarj minden hátsó fokozatot egy tányérról használni. 12-21-es sornál nem kell kisebb kiosztás, de 12-23 sem hiszem, hogy annyira rossz lenne.