Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Sziasztok!

Kereket keresek a bicajomhoz. Egy Altrix Courier, koskormánnyal. Keret eléggé behatárolt, gyári kerékbõl a WH-R500-at találtam, ami elég óccsó, és elvileg beszerezhetõ (Biondo).
Nagyon nem akarok (tudnék, de minek) többet áldozni rá. Fõleg aszfalton, de kevés terepen használnám (õsszel-télen pár alkalom). Tartósan nem járatnám piszkos helyeken, jó idõben edzésre, túrázni kell.
Vaagy, összerakok alkatrészekbõl CL tárcsás kerékszettet, és jó lesz montiba is.
Tehát arra vagyok kíváncsi, milyen kerék az 500-as? Kinek van tapasztalata vele egyenesség, küllõ, agy tartósság szempontjából.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Jani,nem tudsz valahol eredmény listát?Én 39-25-el küzdöttem az emelkedõkön,amik nem is mentek rosszul magamhoz képest,de a végefelé elég gyakran görcsösödtem,a célba is már majd full merev lábbal gurultam be,talán a meleg miatt.Amúgy jó volt,a tervezetett hozni tudtam,nekem ez is elég volt.

Tegnap én Turul Kupán voltam. Érdekes egy pálya, egy részét már ismertem korábbi idei versenyekrõl. 11-28-as sort raktam fel és kihasználtam mindkét végletet a soron (bár nagyon örültem volna ha nem kell felraknom a 28ra :) , majdnem sikerült, mondjuk ha nincs lehet kibírtam volna, de inkább nem kockáztattam meg :) ). A másik meg: a conti gp4000s nem egy kanyarkirály gumi, mostanában egyre õrültebben megyek lefelé és ez a gumi nem jó társ hozzá, az edzõgumim (panaracer stradius sport) sokkal jobb erre a célra.
Ja, beszámoló itt :) : Márkus Jani kerékpáros blogja: Turul Kupa - 2011.07.10.

GT-Atee

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat. Valamiért azt hittem, hogy a triatlon/idõfutam vázak hosszabb felsõcsõvel vannak, mint az országúti vázak, mivel kevésbé szükséges a fordulékonyság, fontosabb a nagyobb tengelytáv nyújtotta megnövelt stabilitás, de akkor tévedtem. A ciklokrossz vázaknál azért gyanakodtam a rövid felsõcsõre.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A triatlonváz meg meredekebb üléscsõ, alacsonyabb homlokcsõ és rövidebb felsõcsõ. Egy mostani modern triatlonváz már rejtett fékes, integrált nyeregcsöves. Végülis az idõfutam geometriás modellek sok gyártónál megegyeznek a triatlonvázaik geometriájával.
11:38:11 IM 2012

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
cyclokrossz magasabb monoblokkhaz, rovidebb felsocso, plusz tobb sarferohely a vazban es a villaban is. plusz ugye kantifekszemes, de mostanaban mar tarcsas is lehet.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Keresgéltem a google-al, de nem sokat segített. Mik az alapvetõ különbségek geometria szempontjából a cyclocross, országúti és triatlon vázak között, miben mások ezek? Feltételezve egyazon méretet, célszemélyt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tegnap én Turul Kupán voltam. Érdekes egy pálya, egy részét már ismertem korábbi idei versenyekrõl. 11-28-as sort raktam fel és kihasználtam mindkét végletet a soron (bár nagyon örültem volna ha nem kell felraknom a 28ra :) , majdnem sikerült, mondjuk ha nincs lehet kibírtam volna, de inkább nem kockáztattam meg :) ). A másik meg: a conti gp4000s nem egy kanyarkirály gumi, mostanában egyre õrültebben megyek lefelé és ez a gumi nem jó társ hozzá, az edzõgumim (panaracer stradius sport) sokkal jobb erre a célra.
Ja, beszámoló itt :) : Márkus Jani kerékpáros blogja: Turul Kupa - 2011.07.10.

A sebesség mindent megold.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Gratula a teljesítéshez! Akkor ezek szerint nem vágtad le, ehhez külön gratulálok! ;)
Kölcsönadtam volna a Powertapet, hogy elemezgethessük... :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Gratula Ave nagy menet lehetett, várjuk a beszámolót!!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Megcsinaltam a Maratonat, 7:28-as idom abszolutban a 2491. helyre volt eleg. A gyoztes 4:33-at ment, elkepeszto... Ahogy a hegyek is. (Bovebben majd pc-rol.))

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
én azért kipróbálnám,csak tõlem elég messze van

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ha netalán Bp.-en jársz, az Alpinbike-ban ingyen csinálnak "BodyScan" mérést: Bodyscanning system - Alpinbike.hu
(ha bringával mész, egybõl be is állítják a biciklit.)
tök jó fejek, eddig 1x voltam (pont emiatt a mérés miatt mentem - kiderült, hogy egész jól beállítottam a bringám érzésbõl is, alig kellett rajta változtatni :) ), nem vettem semmit, csak nézelõdtem meg beszélgettem, csak ajánlani tudom.

Elég kezdetleges ez a módszer.

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Feltöltött kép

Csak egyet, srácok...egy 52eset... :D

(bár a kék-fekete jobban tetszett)

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás
ha netalán Bp.-en jársz, az Alpinbike-ban ingyen csinálnak "BodyScan" mérést: Bodyscanning system - Alpinbike.hu
(ha bringával mész, egybõl be is állítják a biciklit.)
tök jó fejek, eddig 1x voltam (pont emiatt a mérés miatt mentem - kiderült, hogy egész jól beállítottam a bringám érzésbõl is, alig kellett rajta változtatni :) ), nem vettem semmit, csak nézelõdtem meg beszélgettem, csak ajánlani tudom.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
A méretezést du elvégzem,kíváncsi vagyok mit mond,de ki mit tud a sursee névrõl?

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

A mostani vázam nyeregvázcsöve és felsõcsöve 55 cm,talán mintha kicsit hosszúnak érezném...ez a váz egy oria csövekbõl készült,rejtett bowdenezésû Mali váz.SS-ként használom de ez most lehet lényegtelen,ami fontosabb az az,hogy én 175 centi vagyok,és jobban szeretem ha kicsit kisebb a váz,nem szeretek rajta különösebben nyúlni.Számtalan nyeregbeállítást próbáltam,meg más nyergeket is,de akárhogyan is állítottam be a nyergeket,leginkább úgy éreztem,mintha a nyereg közepén ülnék,ami hosszabb távon elég nyomós volt.Arra gondoltam,hogy elcserélem a vázat egy kisebbre,és most befutott egy ajánlat.Ez a váz Sursee névre hallgat,50es a nyeregvázcsöve,53as a felsõcsöve.A kérdés pedig az,hogy megéri e nekem cserélnem,jó e ez a méret számomra?Kerestem ezt a Sursee-t,de nem találtam róla semmit,ti tudtok róla valamit,ismeritek??
Itt vannak róla képek:https://picasaweb.go...414847805493234

volt egy scott 909afd vázra épített outim.sokáig állítgattam,de vhogy sosem volt az igazi.a váz 55-ös volt(110-s stucnival és "0"-s nyeregcsõvel..én178 vagyok. most egy m-s wilierrel megyek ennek a gyári mérete 53,5. ezt most tökéletesnek érzem.110-s stucni és "0"-s nyeregcsõ...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Szerintem elsõ körben csinálj egy méretezést (Fit Calculator - Competitive Cyclist
Én is hosszúnak éreztem az outit mtb után aztán ebbõl a méretezésbõl az jött ki, hogy hosszban pont jó, és valóban, azóta összeszoktunk.

A 175 centihez az 55 cm vázhossz (rövid stucnival) elvileg jó. Az hogy a nyergen nem találod a helyed alapvetõen két oka lehet: vagy a váznak túl lapos a üléscsõszöge, vagy a testarányaid nem átlagosak, rövid comb, hosszú felsõtest. Ez ki fog derülni a fit calculatorból.
Nekem egyébként pont ilyen a testalkatom. Ebben az esetben valóban jó választás lehet egy rövidebb üléscsõ, hosszabb felsõcsövû váz, de az 50/53 (ücs. ct/ fcs. cc)-at látatlanba kicsinek mondanám a magasságodhoz. Nekem a 170 centimhez 54/54-es váz van egyenes felsõcsõvel 90-es stucnival és jó, bár tény hogy optikailag jobban mutatna alattam egy 50-es slopingos váz hasonló hosszban, jobban kihúzott nyeregcsõvel.
Azzal is számolj hogy átlagos geometria esetén a kisebb váznak a fejcsöve is rövidebb, emiatt mélyebbre kell hajolnod vagy hézagolni.

A mostani vázam nyeregvázcsöve és felsõcsöve 55 cm,talán mintha kicsit hosszúnak érezném...

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
A mostani vázam nyeregvázcsöve és felsõcsöve 55 cm,talán mintha kicsit hosszúnak érezném...ez a váz egy oria csövekbõl készült,rejtett bowdenezésû Mali váz.SS-ként használom de ez most lehet lényegtelen,ami fontosabb az az,hogy én 175 centi vagyok,és jobban szeretem ha kicsit kisebb a váz,nem szeretek rajta különösebben nyúlni.Számtalan nyeregbeállítást próbáltam,meg más nyergeket is,de akárhogyan is állítottam be a nyergeket,leginkább úgy éreztem,mintha a nyereg közepén ülnék,ami hosszabb távon elég nyomós volt.Arra gondoltam,hogy elcserélem a vázat egy kisebbre,és most befutott egy ajánlat.Ez a váz Sursee névre hallgat,50es a nyeregvázcsöve,53as a felsõcsöve.A kérdés pedig az,hogy megéri e nekem cserélnem,jó e ez a méret számomra?Kerestem ezt a Sursee-t,de nem találtam róla semmit,ti tudtok róla valamit,ismeritek??
Itt vannak róla képek:https://picasaweb.go...414847805493234

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Gyanítom itt valami aerodinamika szerinti a fõ besorolási tényezõ. Csupa 90mmes felni a topban.

de kereshetsz alacsonyabb felniket is, mondjuk megnézheted melyik a jobb 50mm környéki

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Gyanítom itt valami aerodinamika szerinti a fõ besorolási tényezõ. Csupa 90mmes felni a topban.