Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34368 replies to this topic

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Nem akartam leszólni semmit.
Én is tudom hogy a vázak 99%-a kínában készül, de azért nem mindegy hogy van-e megrendelõi kontroll és minõségbiztosítás a folyamatban vagy sem.
Csak eszembe jutottak a kínai autók EU törésteszt eredményei, és gondolatban átfordítottam ezt biciklire. Lehet hogy ez már manapság alaptalan.

Maradjunk annyiban, ha a 75ért karbon villás országúti váz sem lesz egy csúcsminõség, ha már a leszóláson van a hangsúly. Nem rossz az a kínai cucc sem és ott legalább bevallják hol készült :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@andrersen: Szerintem teljesen rendben van ez igy.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Maradjunk annyiban, ha a 75ért karbon villás országúti váz sem lesz egy csúcsminõség, ha már a leszóláson van a hangsúly. Nem rossz az a kínai cucc sem és ott legalább bevallják hol készült :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Tegnap meghozta a futár a vázat. Elsõ benyomás: minõségi cucc! Szépen eldolgozott hegesztések, hibátlan fényezés és grammra (!) pontosan a specifikált 1,420 kg súly. Van rajta egy "handbuilt in germany" matrica is, ez vagy igaz vagy nem, de el tudom hinni.
Amivel viszont mellélõttem az a szín. Grafitszürkét választottam de valóságban jóval világosabb ez az árnyalat mint amire számítottam. Így a karbonvilla nagyon elüt tõle színben. 1-2 éven belül ha összeszed sérüléseket majd mattfeketére szóratom a vázat, egyenlõre így marad. Vagy szerintetek nagyon gáz így az összhatás?

Feltöltött kép

Hallottatok a Drössiger márkáról? A bike24-en van most nagyon jó áron (139 eur) 1.4 kilós aluváz, berendeltem egy M-est, majd beszámolok ha megépítettem.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
a kozepsonek a villanyaka tenyleg rozsdas?

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Occó kínai váz. Én nem mernék ráülni. Azért az nem játék ha pl. egy gyors lejtõn törik a villa. A majd 3kg villa + a váz tömeg is brutál sok. Jó eséllyel a méretek, illesztések sem pontosak, a hegesztés minõsége is kérdéses.
Ehhez képest a 50khuf annyira nem is olcsó, kicsit többért, 75-bõl kijött nekem a drössiger váz controltech karbon villával, 1.75 kg együtt.....de ez majd egy külön postban.

Olcso vaz kell valakinek? Villaval, kormanycsapaggyal, nyeregcsovel, szallitassal, vammal, afaval kb. 50k...
Mondjuk kicsit nehez, de hat ennyiert?
Road frame with seatpost 700CX47/50/53/56/59 CM | eBay

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

ruhára vissaztérve, ezerer jobban szeretem azokat a ruháimat amik rámtapadnak mint amelyikbe egy kicsit is belekaphat a szél.
De én nem érzem magam gyorsabbnak tõle.

kockás hassal én is szeretném a tapadós cuccokat ;)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Olcso vaz kell valakinek? Villaval, kormanycsapaggyal, nyeregcsovel, szallitassal, vammal, afaval kb. 50k...
Mondjuk kicsit nehez, de hat ennyiert?

Road frame with seatpost 700CX47/50/53/56/59 CM | eBay

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
ruhára vissaztérve, ezerer jobban szeretem azokat a ruháimat amik rámtapadnak mint amelyikbe egy kicsit is belekaphat a szél.
De én nem érzem magam gyorsabbnak tõle.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Ha már Zokni kérdés.
Nekem 4 különbözõ zoknim van (ami nem azt jelenti, hogy csak 4 zoknim van).
Van 2 különbözõ Campa zoknim (itt a zokni hosszában van különbség). Jó, de semmi extrát nem veszek észre benne. Természetesen nem hagyományos varrásokkal és varrás irányokkal.
Aztán van Colnago-s zoknim, ez csak melegebb mint a többi, mert vastagabb anyagból van, de maximálisan kényelmes
És van nagyon tuti zoknim, aminél a lábujjaknál és a sarkon normál vastagságú a zokni, a többi helyen pedig szinte átlatszó. Na ez szellõzik a legjobban. Nagy hõségben ezt szeretem hordani.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Tenyleg ki kene mar probalnom egy komoly zoknit. :D
Asszonytol kaptam Decathlonost 2-3 parat, nekem csak az van.
A 90-es evekben meg sima feher zoknit hordtam bringazashoz, szoval egy jo kis hightech zokni mar nagyon hianyzik.

Ha mar ruhazat: Most hogy vegre megint jobb ido van, elkezdtem hordani a Maratonan kapott mezt. Aero jellegu, passzentos cucc, es ugy erzem gyorsabb is vagyok benne, mint az Elasticos (vagy 2 szammal nagyobb mint kene) mezemben. Inkabb placebo ez, de mukodik.

hát nem tudom. még a futásnál van értelme egy drága zoknira költeni, de a bringán nekem elég annyi, hogy ne legyen rajta nagy gumó elvarrás, és passz. a többi már sznobéria.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Tenyleg ki kene mar probalnom egy komoly zoknit. :D
Asszonytol kaptam Decathlonost 2-3 parat, nekem csak az van.
A 90-es evekben meg sima feher zoknit hordtam bringazashoz, szoval egy jo kis hightech zokni mar nagyon hianyzik.

Ha mar ruhazat: Most hogy vegre megint jobb ido van, elkezdtem hordani a Maratonan kapott mezt. Aero jellegu, passzentos cucc, es ugy erzem gyorsabb is vagyok benne, mint az Elasticos (vagy 2 szammal nagyobb mint kene) mezemben. Inkabb placebo ez, de mukodik.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

akkor összességében megér 16-ot?
most egy 7ezres merida van, és tulajdonképpen az sem rossz, csak már kapott eleget...kopott is és a betét varrása is kezdi megadni magát
ami még szóba jöhet az ez: Bike24 - Shimano Originals Bib Shorts
vagy ez: Bike24 - Nalini Basic Corniola Bib Shorts

és ha már itt tartunk:
ki milyen zoknit használ?
én ezzel szemezgetek:Bike24 - Nalini Pro Pieve Socks Italy Design 308
mennyivel jobb mint a sima pamut?érezni a különbséget?

kínaiban veszek titokzoknit. tökéletes.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Érdekes megoldás.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Azt nem tudom, biztos valami szponzori dolog miatt.
Barátaim a BikeTex-esek, õk mesélték az összefonódásokat és én meg elhittem nekik, mivel biztos voltam benne, hogy a forgalmazó tudja, hogy ki kivel van. Már régen nem tudnak hozni Adidast, mert a Salomon a Mavic felvásárlása után Mavic néven forgalmazza a bringásruhát.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
szerdán megy a boltosom a pestre, majd Õ megkérdezi..:)
ha nincs, akkor marad a rendelés a bike24-rõl, mert amúgy is kell mást is-majd teszek fel képet a második szezonját élõ Pro 3 Race külsõmrõl..:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>mert Adidas bringás ruházat, mint olyan, már nem létezik
Ez erdekes info. A Sky akko' miert van Adidasban?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Hívd fel a BikeTex-et, mert Adidas bringás ruházat, mint olyan, már nem létezik. Felvásárolta a Salomon és Mavic néven futnak tovább. Persze azóta fejlesztettek is és azok is felsõ kategóriás cuccok. Tudom, hogy maradt még valami Adidas készletük, érdeklõdd meg, hogy van-e ilyen gatya és van-e a méretedben.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Nekem adidas van, elégedett vagyok vele, kényelmes szabott formázott a bélése, 100 fölött azért már igazgatnom kell magam benne. A gumírozása tök jó minõségû.

akkor összességében megér 16-ot?
most egy 7ezres merida van, és tulajdonképpen az sem rossz, csak már kapott eleget...kopott is és a betét varrása is kezdi megadni magát
ami még szóba jöhet az ez: Bike24 - Shimano Originals Bib Shorts
vagy ez: Bike24 - Nalini Basic Corniola Bib Shorts

és ha már itt tartunk:
ki milyen zoknit használ?
én ezzel szemezgetek:Bike24 - Nalini Pro Pieve Socks Italy Design 308
mennyivel jobb mint a sima pamut?érezni a különbséget?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
A kód az alu ötvözet összetételét azonosítja. Manapság 7005 és a 6061 a leggyakoribb. Önmagában nem jelent lényegi minõségi különbséget ami a végsõ váztulajdonságokat illeti, mindkettõbõl lehet csúcs és gagyi vázat is gyártani. Itt elég alaposan le vannak írva a különségek.

A fémek "kódszáma" pl. 6006 stb, minél magasabb annál jobb minõségû vagy semmi köze nincs ehhez?