Angolul valami chamois-nak nevezett dolog, leginkább az autóápolásból ismerõs kendõkre hasonlít. Nem tudjátok mi a magyar neve?
Szarvasbor.
Regen tenyleg az volt, ma mar szintetikus mind
Angolul valami chamois-nak nevezett dolog, leginkább az autóápolásból ismerõs kendõkre hasonlít. Nem tudjátok mi a magyar neve?
Tegnap meghozta a futár a vázat. Elsõ benyomás: minõségi cucc! Szépen eldolgozott hegesztések, hibátlan fényezés és grammra (!) pontosan a specifikált 1,420 kg súly. Van rajta egy "handbuilt in germany" matrica is, ez vagy igaz vagy nem, de el tudom hinni.
Amivel viszont mellélõttem az a szín. Grafitszürkét választottam de valóságban jóval világosabb ez az árnyalat mint amire számítottam. Így a karbonvilla nagyon elüt tõle színben. 1-2 éven belül ha összeszed sérüléseket majd mattfeketére szóratom a vázat, egyenlõre így marad. Vagy szerintetek nagyon gáz így az összhatás?
Azok anodizáltak, lehet hogy az óúti váz is. Az pedig jobban bírja mint a festék, mert az anyagon keletkezik egy pár mikrométer (?) vastag oxidréteg.Úgy emlékszen az alu canyon bringák is mattok (legalábbis a feketék). ....
Így döntöttem volna én is. A Scott vázak nagyon könnyûek, ám ha broken scott cr1-re keresel, találsz bõven, azaz mintha törhetõ lenne. Kétlem, hogy ezekkel az alap (amellett persze jó) Fulcrum Racing (sztem 7) kerekekkel is 5000 € lett volna, egy ennyire könnyû vázhoz és Dura Ace rendszerhez eleve jobb kereket ad egy rendes bolt. Így a 6,3 kg is optimistának látszik, de becslésnek elmegy. (Durva alsó becslésem (nyeregcsõ pl. nincs is benne) 2085+1900+500+900+300+300+300=6285: DA, kerekek, gumik+belsõk (ez vsz több), nyereg, kábelek, pedál.)Ez lett volna az alternativa még a hibike mellet:
Scott CR1 Carbon Dura Ace 7900 kompl Ritchey wie neu bei eBay.de: Fahrräder (endet 03.08.11 22:28:14 MESZ)
5000Eus bicó enyiért...
A váz jó, a kerék sem rosszabb, mint a másiké, az áttételben van egy jó (és meredek hegyekre szükséges) kis tartalék (28 a 25 helyett hátul), a 105 persze kevésbé elegáns, mint a DA, de sose legyen rosszabb - no és mindez vadiúj és a méretedre szabott.
matt festés ritka dolog, szóval egyedi a cucc
Semmi baj a VISP cuccokkal. Azon kívül hogy a pályavázuk nem teljesen pályageos (de ez kiderül ha megnézed a táblázatot), és leér, a minõségére nincs panasz.Occó kínai váz. Én nem mernék ráülni. Azért az nem játék ha pl. egy gyors lejtõn törik a villa. A majd 3kg villa + a váz tömeg is brutál sok. Jó eséllyel a méretek, illesztések sem pontosak, a hegesztés minõsége is kérdéses.
Ehhez képest a 50khuf annyira nem is olcsó, kicsit többért, 75-bõl kijött nekem a drössiger váz controltech karbon villával, 1.75 kg együtt.....de ez majd egy külön postban.
Maradjunk annyiban, ha a 75ért karbon villás országúti váz sem lesz egy csúcsminõség, ha már a leszóláson van a hangsúly. Nem rossz az a kínai cucc sem és ott legalább bevallják hol készült
Hallottatok a Drössiger márkáról? A bike24-en van most nagyon jó áron (139 eur) 1.4 kilós aluváz, berendeltem egy M-est, majd beszámolok ha megépítettem.
Olcso vaz kell valakinek? Villaval, kormanycsapaggyal, nyeregcsovel, szallitassal, vammal, afaval kb. 50k...
Mondjuk kicsit nehez, de hat ennyiert?
Road frame with seatpost 700CX47/50/53/56/59 CM | eBay