Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34368 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Matra koron bakker 2 hosszutavu verseny lesz egyszerre.
Honnan tudjam melyiken induljak?

www.velo.hu

Arpi_

Arpi_

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Szarvasbor.
Regen tenyleg az volt, ma mar szintetikus mind

Hehe, így fordulnak a dolgok, így lesz az eredetileg érthetõbõl érthetetlen. A chamois francia szó zergebõrt (zergét is) jelent, megfelel a magyar szarvasbõr fogalmának (mármint tisztogatási s egyéb felhasználásban). Az autóiparban jóideje hasonló tulajdonságú mesterséges anyaggal helyettesítik, nyilván az alsónemûiparban is. Száz éve még igazi zerge- (vagy Mo-n szarvas-) bõrt használtak a ruházati iparban (is).
Hopp, most látom, hogy ave már válaszolt...

Köszi, úgy látszik akkor ez csak számomra ilyen nagy szenzáció. :D A többi nadrágomhoz képest ez igazi minõségi ugrás, de gondolom ebben szabás is közrejátszik nem csak a párna.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

keresek 1" ahead nyakas aero acél villát

Kb. 3-4 hónapja a régi vázamhoz kerestem, hercehurcánál volt, de a honlapon azt hiszem nem az van fent.
Esetleg rob4bike, de az valami horror árú Tomassini, ha jól emlékszem.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
keresek 1" ahead nyakas aero acél villát

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Megvan az elso defektem a Michelin Pro3Race/AirComp latex kombommal! (2009 elejetol a mai napig, ez a harmadik kulso)
Hatso kerekem 1-2 hete egy nap alatt 2-3bart veszitett, ez kb. otszorose a normal vesztesegnek, igy kicsereltem.
Gyanus volt, hogy a szelep szara mellett van serules a gumin, es ott ereszt. Hat nem, egy rendes mini lyuk van a belson, vizben szepen buborekol.
A kulson is megvan a vagas. Szoval 2.5 ev utan mar en se irhatom, hogy nincs defektem.
Minden tekeres elott beletoltam 8bart, es ezt egesz jol megtartotta orakon at, nem is ertem.

plusz: Mar sotetedett, amikor raktam vissza a kulsot, es elfelejtettem az alapszabalyt, hogy feliratokat a szelephez igazitjuk. (szegeny szingosok)
De valami piszok mazlival majdnem tokeletesen jo helyre raktam. :D

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Nekem nagyon tetszik ez a váz-villa kombó!

Egy gondolat erejéig vissza visszatérve a nadrágokhoz...
Nemrég vettem egyet és nagyom meglepett a párnázata, nem tudom jobban leírni de valamilyen pihe-puha selymes dolog alkotja a felsõ réteget. Angolul valami chamois-nak nevezett dolog, leginkább az autóápolásból ismerõs kendõkre hasonlít. Nem tudjátok mi a magyar neve?

Hehe, így fordulnak a dolgok, így lesz az eredetileg érthetõbõl érthetetlen. A chamois francia szó zergebõrt (zergét is) jelent, megfelel a magyar szarvasbõr fogalmának (mármint tisztogatási s egyéb felhasználásban). Az autóiparban jóideje hasonló tulajdonságú mesterséges anyaggal helyettesítik, nyilván az alsónemûiparban is. Száz éve még igazi zerge- (vagy Mo-n szarvas-) bõrt használtak a ruházati iparban (is).
Hopp, most látom, hogy ave már válaszolt...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Angolul valami chamois-nak nevezett dolog, leginkább az autóápolásból ismerõs kendõkre hasonlít. Nem tudjátok mi a magyar neve?

Szarvasbor.
Regen tenyleg az volt, ma mar szintetikus mind

Arpi_

Arpi_

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Tegnap meghozta a futár a vázat. Elsõ benyomás: minõségi cucc! Szépen eldolgozott hegesztések, hibátlan fényezés és grammra (!) pontosan a specifikált 1,420 kg súly. Van rajta egy "handbuilt in germany" matrica is, ez vagy igaz vagy nem, de el tudom hinni.
Amivel viszont mellélõttem az a szín. Grafitszürkét választottam de valóságban jóval világosabb ez az árnyalat mint amire számítottam. Így a karbonvilla nagyon elüt tõle színben. 1-2 éven belül ha összeszed sérüléseket majd mattfeketére szóratom a vázat, egyenlõre így marad. Vagy szerintetek nagyon gáz így az összhatás?

Nekem nagyon tetszik ez a váz-villa kombó!

Egy gondolat erejéig vissza visszatérve a nadrágokhoz...
Nemrég vettem egyet és nagyom meglepett a párnázata, nem tudom jobban leírni de valamilyen pihe-puha selymes dolog alkotja a felsõ réteget. Angolul valami chamois-nak nevezett dolog, leginkább az autóápolásból ismerõs kendõkre hasonlít. Nem tudjátok mi a magyar neve?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Úgy emlékszen az alu canyon bringák is mattok (legalábbis a feketék). ....

Azok anodizáltak, lehet hogy az óúti váz is. Az pedig jobban bírja mint a festék, mert az anyagon keletkezik egy pár mikrométer (?) vastag oxidréteg.
A gyakorlatban meg annyi, hogy ütöm-vágom szegény canyont, eddig egy karc jött össze :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Scott CR1-rol nekem is hirtelen ez jutott eszembe
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Ez lett volna az alternativa még a hibike mellet:
Scott CR1 Carbon Dura Ace 7900 kompl Ritchey wie neu bei eBay.de: Fahrräder (endet 03.08.11 22:28:14 MESZ)
5000Eus bicó enyiért...

Így döntöttem volna én is. A Scott vázak nagyon könnyûek, ám ha broken scott cr1-re keresel, találsz bõven, azaz mintha törhetõ lenne. Kétlem, hogy ezekkel az alap (amellett persze jó) Fulcrum Racing (sztem 7) kerekekkel is 5000 € lett volna, egy ennyire könnyû vázhoz és Dura Ace rendszerhez eleve jobb kereket ad egy rendes bolt. Így a 6,3 kg is optimistának látszik, de becslésnek elmegy. (Durva alsó becslésem (nyeregcsõ pl. nincs is benne) 2085+1900+500+900+300+300+300=6285: DA, kerekek, gumik+belsõk (ez vsz több), nyereg, kábelek, pedál.)
A Dura Ace persze nagy vonzerõ, nagyon finom, tartós (legalábbis volt, 7800-at próbáltam, a 7900 felteszem legalább olyan jó).

Haibike

A váz jó, a kerék sem rosszabb, mint a másiké, az áttételben van egy jó (és meredek hegyekre szükséges) kis tartalék (28 a 25 helyett hátul), a 105 persze kevésbé elegáns, mint a DA, de sose legyen rosszabb - no és mindez vadiúj és a méretedre szabott.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ez matt lakk! nem?

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
De vajon a matt bringák nem sérülékenyebbek? Gondolom a lakk nem csak csillog, hanem véd is. Talán takarítani is könnyebb a lakkozott felületet.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Ez lett volna az alternativa még a hibike mellet:
Scott CR1 Carbon Dura Ace 7900 kompl Ritchey wie neu bei eBay.de: Fahrräder (endet 03.08.11 22:28:14 MESZ)
5000Eus bicó enyiért...

Matt az szép, az enyém igy néz majd ki. (élöben máskép mutat biztosan)
Haibike

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
meg Colnago C59 is

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
DOGMA is van mattban

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Úgy emlékszen az alu canyon bringák is mattok (legalábbis a feketék). Tetszenek nagyon , legalábbis képrõl.
Lehet a végén a villát fújom át majd grafitszürkére és nem a vázat feketére? :) De egyenlõre így marad.

matt festés ritka dolog, szóval egyedi a cucc

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
56-os méretben 2 kg, hát nem vagyok benne biztos hogy így is megéri

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Occó kínai váz. Én nem mernék ráülni. Azért az nem játék ha pl. egy gyors lejtõn törik a villa. A majd 3kg villa + a váz tömeg is brutál sok. Jó eséllyel a méretek, illesztések sem pontosak, a hegesztés minõsége is kérdéses.
Ehhez képest a 50khuf annyira nem is olcsó, kicsit többért, 75-bõl kijött nekem a drössiger váz controltech karbon villával, 1.75 kg együtt.....de ez majd egy külön postban.

Semmi baj a VISP cuccokkal. Azon kívül hogy a pályavázuk nem teljesen pályageos (de ez kiderül ha megnézed a táblázatot), és leér, a minõségére nincs panasz.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
matt festés ritka dolog, szóval egyedi a cucc