Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Witcher

Witcher

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Vasárnap reggel felkészülve, bringát átrázva nekivágtam egy 170km-s távnak.Minden tök szuper volt, kedvezett a szél is egy ideig, de valahol a 80. kilóméternél elõjött a kényelmetlenség.Nem vagyok kibékülve a testtartásommal.3 fajta kormányfogást is próbáltam, de egy sem volt jó.Bárhogy fogtam, egyfolytába fájt a nyakam, ahogy elõre kellett néznem felemelt fejjel.Talán az volt jó, amikor kiegyenesedve elengedtem a kormányt, de nagy forgalom mellett nem igazán bírtam ezt csinálni.Mit állítsak, hogy tudnátok segíteni?Tegyek fel képeket, adjak meg adatokat?Légyszíves segítsetek valahogy, hamarabb elfárad a nyakam meg a karom, mint a lábam...

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás
Köszi a tanácsokat, végül Bontrager Race Lite lett. A papír nem hazudik, 230g volt ráírva, és (ez) grammra pontosan annyi is volt. 1 héten belül már remélem kész lesz a gép, majd rakok fel képet. Örülnék, ha lemenne 9 kiló alá, de ez elég necces mutatványnak tûnik még :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tavaly a sok montizás után az elsõ tapasztalataim azok voltak az outival, hogy hülyén irányítható, furcsa vele kiállva tekerni és nem fog a fék. Pár ezer km után már nincsenek ilyen gondjaim.

A sebesség mindent megold.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
lehet, hogy kicsit offtopic, de tekert mostanában valaki Egerbõl a 25-ös úton Ózdig? lehet ott bringázni? mennyire szar az út? onnan mennék tovább Farkaslyuk-Szilvásvárad, vagy esetleg Járdánházánál lemennék Csernely felé, szép kis környék, de még csak autóval jártam arra. ha esetleg lenne valakinek infója errõl a környékrõl, sokat segítene.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

ismerõs lejtõn jöttem le száraz (kicsit poros úton), korábban sem v-fékkel trekkingen, sem tárcsával montin nem volt gond a megfelelõ lassulás, most egy pár hete vadiúj (nem is rossz) bringán fékváltókar fogásban (még be is ültem a végén) alig bírtam annyira húzni a fékart, hogy meg tudjak állni a keresztezõdés elõtt. szóval bírtam húzni, meg jók voltak a körülmények, csak a lassulás volt olyan nyúlós, alig reagált nagyobb fékerõvel jelentõsen nagyobb fékkar-erõre. ha hazamegyek megnézem a tour tesztet, ott fikázták keményen a force betétet, de azt hittem, nyafogás, na most már én is mindjárt nyafogok:) válaszoltam?

érdekes amit írsz, én ugyanebben a cipõben jártam, két hónapja van országútim, elõtte monti tárcsafékkel. múlt szombaton voltam az outival elõször hegyen, shimano sora fékek, szóval a legalapabb cucc, de nekem nem igazán volt vele gondom, szépen fogta a 85 kilómat is. jó, nyilván nem úgy, mint egy tárcsafék, de nem volt ilyen alig bírtam megállni dolog. szokni kell, az tény.

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
ismerõs lejtõn jöttem le száraz (kicsit poros úton), korábban sem v-fékkel trekkingen, sem tárcsával montin nem volt gond a megfelelõ lassulás, most egy pár hete vadiúj (nem is rossz) bringán fékváltókar fogásban (még be is ültem a végén) alig bírtam annyira húzni a fékart, hogy meg tudjak állni a keresztezõdés elõtt. szóval bírtam húzni, meg jók voltak a körülmények, csak a lassulás volt olyan nyúlós, alig reagált nagyobb fékerõvel jelentõsen nagyobb fékkar-erõre. ha hazamegyek megnézem a tour tesztet, ott fikázták keményen a force betétet, de azt hittem, nyafogás, na most már én is mindjárt nyafogok:) válaszoltam?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ez a nem fogott a fek tema, erdekelne, hogy ugy erted, hogy egyszeruen nem birtad erosebben huzni a fekkart?
Vagy csak nem merted?

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
sziasztok,
zöld sram fékpofáról van valakinek összehasonlító tapasztalata? olvastam tesztet, ahol nagyon lehúzták, ezért azt hittem, hogy csak beképzelem, hogy nem fog, mert síkon / dombon nem volt vele gondom. viszont próbáltam +10% lejtõn, na ott tényleg nem fogott, ahol tavaly tárcsával simán satuztam, kis híjján kiestem a fõútra. az igazsághoz tartozik, hogy csak két hónapja használok országútit, és lehet, hogy szokni kell a bringát, de azért jóval többet vártam egy force szettõl (meg a mavic kerékrõl). szóval csak tanuljak meg szépen bringázni vagy érdemes cserélni, mert tényleg olyan gyér, mint most hiszem? ha igen, milyenre? carbonfelnihez való betétek használhatóak alufelnivel?
kösz, tg

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Continental Grand Prix 4 Season van valakinek valami tapasztalata? Elég drága. Nekem olyan gumi kellene amin nem fogok borulni nedves, homokos talajon.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nagyon regi. ez alapjan mondom

amugy K2 gyartmany, [a si/kori ceg] amikor meg bringaval is foglalkoztak.

Köszi, akkor nem erõltetem.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Hali
Melyik gumi az arany középút? Ami jó ár/érték arányt képvisel, nem (nagyon) tetemes súly mellett. :)
köszi

Ezek finomak:Michelin Pro 3 Race 2er-Set Faltreifen - BIKE-COMPONENTS.DE

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Találtam egy ilyet:Amerikai országúti verseny aluváz NE HAGYD KI!
Szerintetek ez mikori és milyen váz lehet? A rajta lévõ szett behatárolja a korát, csak mégis gyanús nekem a váz, mert van rajta egy-két modern dolog pl. a papucs és a varratok lecsiszolása.

nagyon regi. ez alapjan mondom

amugy K2 gyartmany, [a si/kori ceg] amikor meg bringaval is foglalkoztak.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

berza

berza

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Szóval Shimano S10 -rõl valami tapasztalat valakinek?
Vagy valamivel értelmesebb lenne egy S20-ra ráfizetni?
Az igényekrõl annyit, hogy a WHR550 eddig tökéletesen megfelelt nekem a mindennapi használatra, edzésekre-

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Találtam egy ilyet:Amerikai országúti verseny aluváz NE HAGYD KI!
Szerintetek ez mikori és milyen váz lehet? A rajta lévõ szett behatárolja a korát, csak mégis gyanús nekem a váz, mert van rajta egy-két modern dolog pl. a papucs és a varratok lecsiszolása.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Vegyél Tufo peremes szingót, nem nyúlsz mellé.

Hali
Melyik gumi az arany középút? Ami jó ár/érték arányt képvisel, nem (nagyon) tetemes súly mellett. :)
köszi

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás

Hali
köszi

Szerintem a Bontrager Race Lite elég jó minõség és árban sem a legdrágább...nekem van ilyenem és nem volt vele semmi gond..
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Vittoria Zaffiro, olcsó, viszont nem túl könnyû. Már alattam is csúszkál erõsebb kiállós megindulásnál. Most Maxxis vagy Bontrager gumikat nézegetek a klubom boltjában, 6000ft/db és ha hiteles a tömeg adat, akkor egész könnyûek.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás
Hali
köszi

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Egy magyar cserediák az USA-ban: Bemutatkozás-elõkészületek-utazás-megérkezés-elsõ három nap

;):)

Colorado rocks! a stadionok is fent vannak a hegyekben. gondolom már villogtak a helyiek a "mile high" invesco field-del. ha bejön a tél, hatalmas zúzások mennek ott :-))

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
a boulder jelentése "vándorkõ" de ettõl még kaphatta a nevét a városról a scott boulder. bár nyilván a város meg a vándorkövekrõl kapta a nevét, tehát közvetetten vagy közvetlen a scott boulder vándorkõrõl kapta a nevét ;)