Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Szoktátok valamivel kezelni a (bõr) bringás cipõt? Az enyémnek (Sidi) annyira megkeményedett a nyelve, hogy véresre dörzsöli a lábamat.

én évi 2-3 alkalommal átkenem színtelen bõrápolóval.ha bekeményedett akkor sima "dobozos_retro" nivea krém vastagon.
ha még be tudja szívni mákod van...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
sima bõrápoló.de ha már megkeményedett,azzal lehet már nem tudsz mit kezdeni

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Szoktátok valamivel kezelni a (bõr) bringás cipõt? Az enyémnek (Sidi) annyira megkeményedett a nyelve, hogy véresre dörzsöli a lábamat.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Itt egy "erdekes" blog, amit az ev elejetol kovettem hellyel-kozzel.
Magyarul roviden a teljes 2011-es Tour utvonalat tervezte vegigtekerni augusztus 27-tol kezdve.
[...] Es hogy mit sikerult?
Az 1. szakaszt megcsinalta, es azon nyomban fel is adta.
Fel nem foghatom, hogy lehet ezt igy csinalni? [...]

Hm, igen, különösen, hogy egy évig arról blogolt elõtte, hogy milyen nagy utat tesz majd - mint a népmese az anyámasszony katonájáról, aki „messze idegenbe” készült, de az „út” alatt anyja padlásán kuporgott (az Öreg Szuhay c. könyvben olvastam, Zalai Szalay László mûve).
Amúgy ilyen - azaz végigtekerni a Tour de France vonalán - régóta létezik, Tour de France Randonneur-nak (ha 30 nap) vagy Cyclotouriste-nak (ha 60) hívják. Sokaknak sikerül, van, aki 20-szor is megtette...

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Ez elég vicces. :) Nem magyar volt véletlenül?

vagy jordán +
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az inditas:
Welcome to my Blog | Tour de France or bust
Magyarul roviden a teljes 2011-es Tour utvonalat tervezte vegigtekerni augusztus 27-tol kezdve.

Es hogy mit sikerult?

Fel nem foghatom, hogy lehet ezt igy csinalni?
Milyen felkeszules az, hogy egy ev tervezes, keszules utan 232km utan azt mondani, hogy eleg, nem csinalom tovabb??

Raadasul penzt is gyujtott, es ezt nem is szeretne most visszafizetni: "to those who have sponsored me; I hope you don’t want your money back."

Ez elég vicces. :) Nem magyar volt véletlenül?

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Az inditas:
Welcome to my Blog | Tour de France or bust

Es hogy mit sikerult?

Fel nem foghatom, hogy lehet ezt igy csinalni?
Milyen felkeszules az, hogy egy ev tervezes, keszules utan 232km utan azt mondani, hogy eleg, nem csinalom tovabb??

Raadasul penzt is gyujtott, es ezt nem is szeretne most visszafizetni: "to those who have sponsored me; I hope you don’t want your money back."

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
PBG,

Egy kis program delutanra?
Ride with Team Rwanda | Team Rwanda Cycling

Erdekes tortenetuk lehet, film is keszul belole. Trailer: Rising From Ashes on Vimeo

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ha tud valaki kolcsonozheto Powertap kereket (shimano sorhoz), az szoljon mar, PM-ben.
Elsosorban sajat tulajdonu erdekelne, de ha bolti, az az info is johet, mert nem tudom, hol van ilyen BP-n.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
elég nagy tõke kellene hozzá. az meg nekem csak akkor lesz,ha nyerek a lottón.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

kedves fórumtársak. lassan véget ér kerékpárszerelõi pályafutásom 1 újabb szakasza: a bolt ahol alkalmazott vagyok megválik tõlem szeptember végén. az indok: visszaesett a forgalom. no sebaj. azért örülök,h a nagyfõnök el tudott menni nyaralni vlmi egzotikus országba. tehát,ha esetleg tudtok szabad állásról,akkor kérem osszátok meg velem. gépészeti szakirányú érettségim van,kicsit beszélek németül is. pest,vác vonalon bármi szóba jöhet. elõre is köszi.

:-(

a már sokszor említett campa nagyker összerakásában nem lenne fantázia?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
kedves fórumtársak. lassan véget ér kerékpárszerelõi pályafutásom 1 újabb szakasza: a bolt ahol alkalmazott vagyok megválik tõlem szeptember végén. az indok: visszaesett a forgalom. no sebaj. azért örülök,h a nagyfõnök el tudott menni nyaralni vlmi egzotikus országba. tehát,ha esetleg tudtok szabad állásról,akkor kérem osszátok meg velem. gépészeti szakirányú érettségim van,kicsit beszélek németül is. pest,vác vonalon bármi szóba jöhet. elõre is köszi.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Bike24 - Deda 215 shallow Road 26.0 Lenker

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
Deda 215 shallow

ezt itthon gyûjtötted be, vagy rendelted?

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Akkor bocs az okoskodásért,így már világos,megtanultam én is.

Értsétek már meg hogy NEM MEGY RÁ.
Szerintem az okozza a zavart a fejekben hogy az gondoljátok, hogy a shimano wh-6600 kerék agya ugyanaz mint a shimano 6600-os ultegra agy (FH-6600). De ez nem igaz. A WH-6600 kerék olyan hornyolású, hogy csak a 10-es sor megy rá. Az FH-6600 viszont 8/9 kompatibilis.
Képekben:
Ez az WH-6600: WH-6600-G ULTEGRA | Flickr - Photo Sharing!
és ez az FH-6600: Shimano Ultegra HR-Nabe FH-6600 günstig kaufen bei fahrrad.de nur € 84.99

Nekem wh-6700-es kerekem van és ott visszatértek a 9 kompatibilis szfutóhoz:
http://www.rei.com/m...698407bcbc1.jpg

GT-Atee

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Köszönöm. Remélem tényleg adják hozzá..
Amúgy külföldi webshopokban már felbukkantak a 10-es Tiagra komponensek, de a sorok ahogy nézem nem "átmatricázott" 105-ök, ahogy reméltem, sajnos nehezebbek, talán gyengébbek is.

igen, jár a sorhoz hézagoló

cikkszáma:
Y1Z807000 Low Spacer (t=1.0 mm)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Tapasztalatok a szürke szamárral / 2: Kormány

A fékhez hasonlóan itt sem egy gyakori darabot választottam: Deda 215 shallow
Talán merészség volt 2011-ben 26-os befogós kormányt venni, utána jöttem rá, hogy kormányszárból ebben a méretben már nem nagyon van választék....
A súlyát 44-es méretben 230 gramm körül mértem (szemben a névleges 215 grammal), de az ár/súly/minõség arány így is jó, meg Armstrong is ugyanilyennel ment évekig a Touron, ha neki jó volt, talán nekem is :), gondoltam.

Elõzõleg egy noname "ergonomikus" kormányom volt. Az idézõjel oka, hogy kifejezetten kényelmetlen volt az alsófogás, az egyenes rész nem esett kézre és a reach is sok volt (10 cm). Mondjuk ahogy a neten olvasgattam a véleményeket nem sok embernek jöttek be az ergós kormányok, nem véletlen, hogy visszaszorultak mára...
Az a Deda egy hagyományos ívelésû kormány rövid reach-csel (8 cm) átlagos droppal (13.5 cm) (kb ua, mint a richey classic kormányok geója).
Találtam egy szenzációs oldalt ahol az outi kormányok geója összehonlítható, ez sok mindent megmagyaráz a késõbbiekbõl
Tapasztalatok:
- A rövidebb reach miatt hosszabb stucni kellett. Az elméletet a valóság visszaigazolta, a korábbi kormányhoz használt 90-es helyett a 110-es kormányszárral pont jó. (Elsõ próbára még soknak tûnt, de az a helytelen nyereg pozíció miatt volt)
- A ruedtropicalos oldalon is látszik, hogy ennél a kormánynál lejjebb kerül a fékváltókar, ezért emelnem kellett kormányt 1 cm-el. Szerencsére a villa vágáskor hagytam ennyi tartalékot amit most felhasználtam, az 10 millis hézagolót áttettem a kormányszár alá.
-Az alsó fogás most már valóban jól használható egyrészt a kormány följebb került, másrészt az alsó fogás íve kézfejbarát, és a fékkar-kormány alsó csõ távolság is kisebb (azaz kisebb a difi a váltókar fogás és az alsófogás között).
- A középsõ felsõ fogás rendben az oldalsó felsõ fogás és fékkar fogás megszokást igényel mert az átmenet a kormány és fékkar között nem folyamatos, van egy kis törés, amin nem fekszik fel a tenyér tökéletesen.

Konklúzió: alapvetõen elégedett vagyok, végre használom az alsó fogást is az outin. A fékkar pozíció és fogás miatt azonban azt gondolom számomra ez csak majdnem ideális geometria, a tökéletes a FSA compact vagy annak megfelelõ hajlítás lenne. Sajnos az olcsóbb FSA-k nehezek, a karbon meg nagyon drága, azért esett ki.
Még egy dolog, a Deda másképp méretez, mert õk a széltõl-szélig méretet adják meg, míg a többi gyártó c-c mér. Ezért ami a Deda-nál 44-es kormány az a valójában 42-esnek felel meg, erre érdemes figyelni....

Tapasztalatok a szürke szamárral / 1: FÉK

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Esztergom-Pilismarót-Dobogókõ.

köszönöm

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

jaj,merre lesz?
terveztem egy kört,de lehet át kell szabnom...

Esztergom-Pilismarót-Dobogókõ.

A sebesség mindent megold.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Nem tudom, jon-e valaki holnap a pilisi idofutamra, de ha igen, merjen mar egy reszidot ha tud a 11-esrol lekanyarodaskor az erdo fele.

jaj,merre lesz?
terveztem egy kört,de lehet át kell szabnom...