Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
Handlebar Wrap & Twine - YouTube

ez a bandázsolás érdekes
- vékony a bandázs, mintha a szabótól hozta volna
- miért vágja ketté a fékkarnál?
- madzagos rögzítés a végén? nem lehet örök darab :-)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Kimertem mit is mentem a Matrahaza Vasutallomas - Adrenalin Park (elott 50m-rel) kozotti szakaszon. (ezt volt legkonnyebb kimerni)

Kekestamadas: 11:48
Matra kor 1. felmenet: 11:05
Matra kor 2. felmenet: 14:35

Korabbi evekben:
Kekestamadas 2010: 15:51
Matra kor 2010: 14:10
Kekestamadas 2009: 14:28
Matra kor 2009: 13:37

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Matra kor beszamlok?

Ki volt a fiatal KSI-s? :)

szerk.: kikerestem, nem ismerem.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Matra kor beszamlok?

En Matrahazaig a Kekestamadashoz kepest 1 perccel meg gyorsabb voltam, de igy is lemaradtam tobb mint 1 perccel az elejetol.
Lefele meg tobbet vesztettem, sokan megeloztek. Amikor vegre egyenes szakaszra ertunk probaltam a kb. 100meterrel elottem levoket beerni, de nem sikerult, csak jol legyilkolnom magam.
Hatulrol aztan felert egy egesz jo sor, ez amortizalodott Abasarig, addig maradtam veluk.
A kis, meredek hegyek kornyeken (talan Kisnanal) lattuk az elejet, max 1 percre lehetett, de nem birtunk eleg gyorsan menni, hogy ennel jobban felerjunk. Amit irtal, MJani, ezt meg is magyarazza, ha tenyleg ott kezdodtek a menesek.

Abasartol az emelkedon aztan teljesen szetesett a bolyom, innentol mar egyedul nyomtam.
Matrafuredig meg ugy ahogy mentem, de ott aztan 34x23, es majd 4 km/h-val lassabban mentem, mint az elso hegymenetben. Megvolt az erzes, hogy nem vagyok normalis, hogy kerekparversenyzessel foglalkozom, es hogy soha megegyszer. De meg igy is utolertem tobbeket is.
Az utolso 100meteren egy fiatal KSI-s (21 evvel fiatalabb, hihetetlen) probald lesprintelni, na ezt nem hagyhattam, igy nagytanyer, es bar gorcsoltem kemenyen, de visszaeloztem, sot, igy utolertem meg egy valakit is a cel elott.

Vegulis 43. lettem 8:32 hatrannyal.

Csalad az Adrenalin Parknal volt mar az elso elhaladasnal, ok mondtak, hogy volt olyan indulo is, aki az elso elhaladaskor befordult a celhoz es kozolte, hogy marpedig o nem megy tovabb :) Gyozkodtek is, hogy pihenjen akkor egy kicsit, es menjen tovabb, de hajthatatlan volt.
De olyan is volt, aki a hosszabb koron indult, es az Adrenalin Parkhoz fordult be a celhoz, ahol mondtak, hogy csekely 7km neki meg hatravan. :)
A fiam folyamatosan szurkolt mindenkinek, pedig a szeme felett megcsipte egy darazs, vagy meh, nem tudom, es csunyan bedagadt neki.

1.5-2 oraval a berkezesem utan indultunk haza (kisfiam mar nyugos volt nagyon) es ekkor meg jottek felfele! Kemeny lehetett!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Egy kis Mátra kör tõlem: Márkus Jani kerékpáros blogja: Mátra Kör - 2011.09.03.

A sebesség mindent megold.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
egy poppet off de megkerdezem.
nincs valakinek elado vagy tud elado egyenes villat?
lehet hasznalt sot legyen mert az ara fontosabb.
egy szaladgalos bicoba kellene es a mostani nehez is meg nem is tetszik.
az is eredmeny ha kiabranditotok hogy olcsoert (egy 25 e bicoba menne) nem fogok talalni.
akinek van (otlete) dobjon egy privatot

valami hasonlo erdekelne:
schwinn csepel « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

aproban kulon villat nem talaltam csak muanyagot de az tobb lenne mint a full gep elore is koszonom es elnezest

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

csak sejtem milyen lehet...,de azért kiváncsi lennék a pontos definicióra...

Olyan. :)

>De akkor vérfürdõ lesz lefelé
Ehh, azt mar ugyse fogom latni. :/

Aki jon az merjen reszidot a Kekesig keresztezodesig. (ha nem lenne hivatalos reszido, mert pl. tavalyelott volt)

99% hogy megyek.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Köszönöm a hozzászólásokat! Azonban ismét a segítségeteket kérném: Adott egy 105-ös hátsó agy (FH-5700) és hozzá egy Shimano CS-HG50 9 sebességes kazetta (11-25), na most az agy( kézikönyvében az ábra szerint kell egy hézagoló legelõre és közvetlenül a lock ring elé is. Mivel ezek nekem nem jártak a kazettához, a kérdésem az lenne, hogy muszáj beszereznem õket vagy sem? Két szervizes srácot is megkérdeztem, azt mondták szerintük nem kell. De gondoltam biztos ami biztos, itt is kikérem a véleményeket....

Alátét 10-es sorhoz kéne.

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Köszönöm a hozzászólásokat! Azonban ismét a segítségeteket kérném: Adott egy 105-ös hátsó agy (FH-5700) és hozzá egy Shimano CS-HG50 9 sebességes kazetta (11-25), na most az agy( kézikönyvében az ábra szerint kell egy hézagoló legelõre és közvetlenül a lock ring elé is. Mivel ezek nekem nem jártak a kazettához, a kérdésem az lenne, hogy muszáj beszereznem õket vagy sem? Két szervizes srácot is megkérdeztem, azt mondták szerintük nem kell. De gondoltam biztos ami biztos, itt is kikérem a véleményeket....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

>De akkor vérfürdõ lesz lefelé
Ehh, azt mar ugyse fogom latni. :/

Dehogynem.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Valóban annyira gáz radiális fûzést alkalmazni 32 lyukas 105-ös shimano agynál mint amennyire a tájékoztató papírja írja? 70 kg vagyok és tényleg csak országúton használom a kerót edzésre, semmi padkázás, kátyúzás...

indexfórum/gruppetto topikban volt hogy az egyik edzésükön vki alatt 105 vagy ultegra egy volt radiálra fûzve és egy hosszú lefelén kitörtek a küllõk az agyperemnél. kérdezz be oda a részletekért

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>egy 32lyukas Novatech aggyal
Hat asszem akkor az nem egy Shimano 105-os agy. :)
Allitolag azoknak konnyen letorik a peremuk a radialis fuzestol. En nem tudom, sosem probaltam.
A mondas egyebkent az, hogy radialisan csak keves kullovel erdemez fuzni. (16-20)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Nem rossz, prologo-t valóban nem néztem, talán a scratch jöhetne szóba nálam forma alapján, tényleg jó a tömege, de most már hûséges maradok a fizikhez...
...
PROLOGO
Nekem most Õ az abszolút favorit, gyárilag volt a bringámon, nem sok választásom volt,
de tart a szerelem már az elsõ út után.
Számomra ideálisan kényelmes, egész jó súlyban van, meglepõen jól tisztítható(enyém fehér), jól tart, és rugalmas ahol kell. 2-3 órákat szoktam menni, nem a seggem miatt szoktam visszafordulni... nekem bejön, ha tudod ezt is próbáld ki valahol.
Most várok még kimegy a divatból és olcsóbb lesz azt jól bevásárlok belõle.[/QUOTE]

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Én beneveztem. Lemegyünk 2 napra a tóhoz evezgetni, stb, közbeiktatom.
Állítólag nem túl jók arra az utak.
Remélem nem járunk úgy az idõméréssel mint a pelso-n....

Jelen aktív fórumozók közûl sokan jöttök Tisza tó maratonra?

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Másfél éve használok radiálisan fûzött elsõkereket egy 32lyukas Novatech aggyal és a híresen rossznak tituált Sun Assault felnivel gond nélkül.Ebbõl az idei szezonban már DT Revo küllõk-el,a jó kis gerecsei utakon.

Valóban annyira gáz radiális fûzést alkalmazni 32 lyukas 105-ös shimano agynál mint amennyire a tájékoztató papírja írja? 70 kg vagyok és tényleg csak országúton használom a kerót edzésre, semmi padkázás, kátyúzás...

GT-Atee

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

amator kerdes de eddig mtb vel foglalkoztam.a mai modern outik is 28 colosak vagy csak a regi csepel cuccok es az ujak mar 26 osak?

Hivatalosan 622 vagy 700c a méretezés, de találkozni 28-assal is belsõ gumik dobozán.
Amúgy meg Google

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
ridelife,
28, igen. Vagy 622 vagy 700 ahogy tetszik. :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,390 posts

nem annyira gáz,mint ahogy írják. fõleg,ha le akarod rövidíteni az agy,és a felni élettartamát ;) edzésre maradjon inkább a 3 kereszt. ált. a kónuszok szívják meg leghamarabb.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
amator kerdes de eddig mtb vel foglalkoztam.a mai modern outik is 28 colosak vagy csak a regi csepel cuccok es az ujak mar 26 osak?

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

..., igazi magyar országútis stílusa van :) .

csak sejtem milyen lehet...,de azért kiváncsi lennék a pontos definicióra...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"