Tudnátok segíteni, nagyon nem vagyok otthon Campagnoloban, a Campagnolo Veloce szett milyen színvonalat takar a gyártó skáláján belül, tudom, nehéz összehasonlítani de egy Tiagra szint kb? Illetve a Campa Vento kerekekrõl mi a véleményetek?
Ahogy írták, a Tiagránál magasan jobb, a 105 és az Ultegra közé teszik (egyesek); azoknál állítólag tartósabb. Nekem mindhárom (Veloce 10, 105 - 8, Ultegra - 8) van, de egyikkel sem mentem még 30000 km-t (s mind tart jól). Két éve hajtok Veloce-t, kellemes és stabil, romlásnak nincs jele. Ráadásul tripla (52-42-30, 12-25), mert meredek hegyek közt lakom; van dupla lánckerekes 8-as Athenám is, azt még jobban szeretem, 10% emelkedõnél enyhébben azzal megyek.
A Vento alap Campagnolo kerék, úgy hallom, nem rossz: évekig ennél rosszabb kerekekkel jártam (tudatlanul és boldogan), így sokkal nagyobb öröm volt jobbra váltani, amikor azt képzeltem, hogy már megérdemlem: s észrevehetõ volt a javulás.
A négyszöges Campagnolo (vagy egyé

hajtás nem olyan borzasztó, úgy 2006-ig világversenyeket nyertek vele, persze az Ultra Torque tényleg jobb, de élversenyzõn kívül szinte felesleges (technikailag) - s ismerünk magyar versenyzõt, aki ósdi géppel ér el jó eredményeket. A négyszöges Campagnolo hajtás emellett elismerten jó minõségû és tartós, nem kell félni tõle, sõt.