Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

én ugy ebay-ezek, hogy mindenre ami tetszik ráteszem azt az összeget amit nekem megér. egyböl akkor, amikor meglátom a cuccot, tökmindegy, hogy mennyi van hátra.
ha nem én nyerem meg, akkor ez volt megirva. nem tökölök az utolsó pár másodpercig, mert akkor lehet drágán venni valamit, ami lehet nem is kellene.

ez a hozzaallas nagyjabol oke, csak igy sokat tudsz bukni olyanok miatt, akik csak probaljak kipuhatolozni hogy mennyit raktal ra.

mert ugye egy 9.99-en kezdodo licitre ha te raraksz 50-et, akkor 9.99-el vagy nyero. egeszen addig amig jon a szerencsevadasz, aki beprobalja a 10-et, 15-ot, 16-ot, 20-at, 21-et [stb] es azt latja hogy meg mindig nem az ove. Es akkor szepen hagyja a francba. Csak kozben te buktal 12eurot mert mar nem 9.99-en vagy nyero hanem 22-n. [rosszabb esetben feltoljak 40 fole is] Es a szerencsevadasz tibor nem nyert semmit, mert tovabbra sem az ove, te sem nyertel semmit, mert tovabbra is a tied lesz, csak az elado rohog a markaba.

ezzel szemben ha nem raksz ra 50et, akkor jon a tibor, beprobalkozik 10-zel, es imadkozik az utolso pillanatig hogy ne jojjon mas. mert o nem az a kategoria hogy "nekem meger X osszeget" o csak irrealisan olcson akar valamit, bizva a vak szerencseben.

es te meg jossz es az utolso 5mp-ben ratolsz egy 20-as bidet

es nyersz 11-el.

ez a kulonbseg.

jo persze ha tobb licitalo van akkor valamelyest valtozik a keplet, de az elv hasonlo.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Az egyetlen epeszu magyarazatnak az tunik, hogy a luzereket (kezdoket?) lehet igy kivedeni.
Akik beirnak 600-at, majd miutana latjak, hogy ezzel biza meg nem nyerok, beirnak 650-et is siman.
A profiknak vannak toolok, amik tenyleg utolso pillanatban toljak a bidet.
Van egy orult baratom, aki sok millios ertekben vasarol, neki volt ilyen, mondjuk nem mostanaban.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
én ugy ebay-ezek, hogy mindenre ami tetszik ráteszem azt az összeget amit nekem megér. egyböl akkor, amikor meglátom a cuccot, tökmindegy, hogy mennyi van hátra.
ha nem én nyerem meg, akkor ez volt megirva. nem tökölök az utolsó pár másodpercig, mert akkor lehet drágán venni valamit, ami lehet nem is kellene.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
gyanitom valaki rarakott 601et, [hogy 600-on meg o legyen az elso] valaki mas meg mondjuk 620at vagy 650et es o nyert. nem jo rogton az elejen felfedni a nyero kartyaidat, ez alapszabaly. Azok akik az elejen beprobalkoztak a 2-300as bidekkel csak szerencsevadaszok, az igazi vevo mindig az utolso 20masodpercben jon.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ha felment 602-re, akkor legalabb ketten hittek benne. ;)
Egyebkent nekem nem vilagos miert, de sokan csinaljak igy, hogy a bidet csak az utolso pillanatban toljak ra.
Persze lehet valami celja van annak, hogy sokaig alacsonyan tartanak egy aukciot.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
paff, 300 eur felett már kevésbé izgatott a record szett, aztán nem tudom mi történt, az utolsó 15 mp-ben 350-rõl "kitépték" 602-re. 180e ft, valaki erõsen hisz a cuccban

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

Az enyém ISO, de nem tudom elõvenni a dobozát (Mo-n van). A kérdés sokakban fölmerült, egyesek szerint a TA áttért JIS-re, az alant (angolul) olvasható témában mondanak mindenfélét, de a TA megerõsítette e-mail-ben, hogy ISO.
TA Axix BB, is it JIS or ISO?!!!! [Archive] - Bike Forums ...Batavus 01-21-10, 12:05 PM ...
Just got an e-mail from TA, they say it's ISO, so I guess it is. The aformentioned online shop still claims it's JIS. ...

ok. köce. nem hinném,h lesz ilyenem,de még találkozhatok ezzel a márkával. jó tudni ezeket is.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

Lehet "gagyi" a kérdés, de felteszem, fékváltókart kell vmivel kenni?

A héten vettem észre hogy belülrõl tök poros, így aztán kitakarítottam a port ahová beértem...
Valami olyasmit olvastam, hogy a gyári kenéssel vígan elvan. (Shi-rõl van szó)

idõnként némi wd40 mehet bele. a gyári kenõanyag felkeményedik néhány év alatt,és ez gátolja a váltó mechanikát.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

jó cuccaik vannak. azt nem tudtam kivenni,de a 4szögtengely kúpossága létezik nekik campához is? a legrövidebb tengely 103mm. ilyen méret a shimanonál volt. a lánctányérok választéka elég komoly náluk. :)

Az enyém ISO, de nem tudom elõvenni a dobozát (Mo-n van). A kérdés sokakban fölmerült, egyesek szerint a TA áttért JIS-re, az alant (angolul) olvasható témában mondanak mindenfélét, de a TA megerõsítette e-mail-ben, hogy ISO.
TA Axix BB, is it JIS or ISO?!!!! [Archive] - Bike Forums ...Batavus 01-21-10, 12:05 PM ...
Just got an e-mail from TA, they say it's ISO, so I guess it is. The aformentioned online shop still claims it's JIS. ...

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 posts
Lehet "gagyi" a kérdés, de felteszem, fékváltókart kell vmivel kenni?

A héten vettem észre hogy belülrõl tök poros, így aztán kitakarítottam a port ahová beértem...
Valami olyasmit olvastam, hogy a gyári kenéssel vígan elvan. (Shi-rõl van szó)
Alex

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
jó cuccaik vannak. azt nem tudtam kivenni,de a 4szögtengely kúpossága létezik nekik campához is? a legrövidebb tengely 103mm. ilyen méret a shimanonál volt. a lánctányérok választéka elég komoly náluk. :)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

nem kell a komplett középrészt cserélni,csak a menetes "csészéket". azok lejönnek a csapágyakról. kb 5 perc a csere. a matuzéknál meg sztem lehet barterezni a csészéket.

Köszönöm, tanultam ismét!
Kissé hasonló - középrész-illesztés: nekem kétszer is kellett francia (!, azaz régi, 1980 elõtti) középbe új (10-es), de még négyszöges Campa hajtást tenni. Elõször a helyi bicikliklub sokszáz régi tengelyét és csészéjét válogattam át napokig, végül találtam kifogástalan Campa tengelyt a kívánt méretben, a régebbi csésze jó volt hozzá, ma is azzal járok nagy hegyekre (10-es tripla Veloce). Másodszor (Poulidor váz, 10-es Centaur) Spécialités T.A. AXIX középrészt vettem hozzá, ez ui. van mindenféle (BSA, olasz, francia) rendszerhez. Acélból (üreges tengely, alu csészék, mélyhornyú, cserélhetõ csapágy) 220g, 70€, titántengellyel 140g, 105€. Mindent lehet külön is kapni, egy jobboldali (fix) csésze pl. 20€, balos 12, így átszerelhetõ bármilyen vázra.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

Szvsz is, de legyen hozzá olasz vázad - vagy kell egy másik (BSA) középrész: újonnan Record 102 mm négyszög 140€ körül.

nem kell a komplett középrészt cserélni,csak a menetes "csészéket". azok lejönnek a csapágyakról. kb 5 perc a csere. a matuzéknál meg sztem lehet barterezni a csészéket.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

ilyen szett az enyém is! :) 10es rendszerben nem volt a recordnak olyan hátsóváltója amiben nem lett volna karbon alkatrészt. 2005-tõl,azt hiszem,már a kanál is karbon. 2000,és 2004 közötti a cucc. ennyiért tényleg megéri.

Szvsz is, de legyen hozzá olasz vázad - vagy kell egy másik (BSA) középrész: újonnan Record 102 mm négyszög 140€ körül.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

hm ezen lehet hogy elcsábulok Campagnolo Record 10 fach Gruppe | eBay
nincs rá hatalmas gerjedés, gondolom a 4szögtengely miatt. de akkor is csúcsszett, szerintem 300 eur alatt ajándék

ilyen szett az enyém is! :) 10es rendszerben nem volt a recordnak olyan hátsóváltója amiben nem lett volna karbon alkatrészt. 2005-tõl,azt hiszem,már a kanál is karbon. 2000,és 2004 közötti a cucc. ennyiért tényleg megéri.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
csak azért gondoltam, mert minden szép polír alu, az meg nem...
de nem vok otthon a Campa szettekben-évjáratokban...
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
miert logna?

RAUH-Welt
B E G R I F F

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
az a karbon hátsóváltó nem lóg ki a sorból?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
hm ezen lehet hogy elcsábulok Campagnolo Record 10 fach Gruppe | eBay
nincs rá hatalmas gerjedés, gondolom a 4szögtengely miatt. de akkor is csúcsszett, szerintem 300 eur alatt ajándék

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Akkor reggel óta javították a szöveget. Reggel még "...9 speed casette szerepelt.." ez tûnt fel és felületesen ránézve valóban annak is számoltam (alulról a 2. fogaskereket hagyhattam ki). Amatõr hiba!

de ott a pont!

Ugyanazt nézzük? Ez tizes sor...
Gallery: Pro Bike: Ian Field's Specialized CruX Elite - BikeRadar /28