Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34368 replies to this topic

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
paff, 300 eur felett már kevésbé izgatott a record szett, aztán nem tudom mi történt, az utolsó 15 mp-ben 350-rõl "kitépték" 602-re. 180e ft, valaki erõsen hisz a cuccban

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,466 posts

Az enyém ISO, de nem tudom elõvenni a dobozát (Mo-n van). A kérdés sokakban fölmerült, egyesek szerint a TA áttért JIS-re, az alant (angolul) olvasható témában mondanak mindenfélét, de a TA megerõsítette e-mail-ben, hogy ISO.
TA Axix BB, is it JIS or ISO?!!!! [Archive] - Bike Forums ...Batavus 01-21-10, 12:05 PM ...
Just got an e-mail from TA, they say it's ISO, so I guess it is. The aformentioned online shop still claims it's JIS. ...

ok. köce. nem hinném,h lesz ilyenem,de még találkozhatok ezzel a márkával. jó tudni ezeket is.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,466 posts

Lehet "gagyi" a kérdés, de felteszem, fékváltókart kell vmivel kenni?

A héten vettem észre hogy belülrõl tök poros, így aztán kitakarítottam a port ahová beértem...
Valami olyasmit olvastam, hogy a gyári kenéssel vígan elvan. (Shi-rõl van szó)

idõnként némi wd40 mehet bele. a gyári kenõanyag felkeményedik néhány év alatt,és ez gátolja a váltó mechanikát.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

jó cuccaik vannak. azt nem tudtam kivenni,de a 4szögtengely kúpossága létezik nekik campához is? a legrövidebb tengely 103mm. ilyen méret a shimanonál volt. a lánctányérok választéka elég komoly náluk. :)

Az enyém ISO, de nem tudom elõvenni a dobozát (Mo-n van). A kérdés sokakban fölmerült, egyesek szerint a TA áttért JIS-re, az alant (angolul) olvasható témában mondanak mindenfélét, de a TA megerõsítette e-mail-ben, hogy ISO.
TA Axix BB, is it JIS or ISO?!!!! [Archive] - Bike Forums ...Batavus 01-21-10, 12:05 PM ...
Just got an e-mail from TA, they say it's ISO, so I guess it is. The aformentioned online shop still claims it's JIS. ...

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 posts
Lehet "gagyi" a kérdés, de felteszem, fékváltókart kell vmivel kenni?

A héten vettem észre hogy belülrõl tök poros, így aztán kitakarítottam a port ahová beértem...
Valami olyasmit olvastam, hogy a gyári kenéssel vígan elvan. (Shi-rõl van szó)
Alex

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,466 posts
jó cuccaik vannak. azt nem tudtam kivenni,de a 4szögtengely kúpossága létezik nekik campához is? a legrövidebb tengely 103mm. ilyen méret a shimanonál volt. a lánctányérok választéka elég komoly náluk. :)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

nem kell a komplett középrészt cserélni,csak a menetes "csészéket". azok lejönnek a csapágyakról. kb 5 perc a csere. a matuzéknál meg sztem lehet barterezni a csészéket.

Köszönöm, tanultam ismét!
Kissé hasonló - középrész-illesztés: nekem kétszer is kellett francia (!, azaz régi, 1980 elõtti) középbe új (10-es), de még négyszöges Campa hajtást tenni. Elõször a helyi bicikliklub sokszáz régi tengelyét és csészéjét válogattam át napokig, végül találtam kifogástalan Campa tengelyt a kívánt méretben, a régebbi csésze jó volt hozzá, ma is azzal járok nagy hegyekre (10-es tripla Veloce). Másodszor (Poulidor váz, 10-es Centaur) Spécialités T.A. AXIX középrészt vettem hozzá, ez ui. van mindenféle (BSA, olasz, francia) rendszerhez. Acélból (üreges tengely, alu csészék, mélyhornyú, cserélhetõ csapágy) 220g, 70€, titántengellyel 140g, 105€. Mindent lehet külön is kapni, egy jobboldali (fix) csésze pl. 20€, balos 12, így átszerelhetõ bármilyen vázra.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,466 posts

Szvsz is, de legyen hozzá olasz vázad - vagy kell egy másik (BSA) középrész: újonnan Record 102 mm négyszög 140€ körül.

nem kell a komplett középrészt cserélni,csak a menetes "csészéket". azok lejönnek a csapágyakról. kb 5 perc a csere. a matuzéknál meg sztem lehet barterezni a csészéket.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

ilyen szett az enyém is! :) 10es rendszerben nem volt a recordnak olyan hátsóváltója amiben nem lett volna karbon alkatrészt. 2005-tõl,azt hiszem,már a kanál is karbon. 2000,és 2004 közötti a cucc. ennyiért tényleg megéri.

Szvsz is, de legyen hozzá olasz vázad - vagy kell egy másik (BSA) középrész: újonnan Record 102 mm négyszög 140€ körül.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,466 posts

hm ezen lehet hogy elcsábulok Campagnolo Record 10 fach Gruppe | eBay
nincs rá hatalmas gerjedés, gondolom a 4szögtengely miatt. de akkor is csúcsszett, szerintem 300 eur alatt ajándék

ilyen szett az enyém is! :) 10es rendszerben nem volt a recordnak olyan hátsóváltója amiben nem lett volna karbon alkatrészt. 2005-tõl,azt hiszem,már a kanál is karbon. 2000,és 2004 közötti a cucc. ennyiért tényleg megéri.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
csak azért gondoltam, mert minden szép polír alu, az meg nem...
de nem vok otthon a Campa szettekben-évjáratokban...
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
miert logna?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
az a karbon hátsóváltó nem lóg ki a sorból?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
hm ezen lehet hogy elcsábulok Campagnolo Record 10 fach Gruppe | eBay
nincs rá hatalmas gerjedés, gondolom a 4szögtengely miatt. de akkor is csúcsszett, szerintem 300 eur alatt ajándék

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Akkor reggel óta javították a szöveget. Reggel még "...9 speed casette szerepelt.." ez tûnt fel és felületesen ránézve valóban annak is számoltam (alulról a 2. fogaskereket hagyhattam ki). Amatõr hiba!

de ott a pont!

Ugyanazt nézzük? Ez tizes sor...
Gallery: Pro Bike: Ian Field's Specialized CruX Elite - BikeRadar /28

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Hogy lehet összehozni a 10-es váltókart 9-es sorral? Ez érdekes.

Gallery: Pro Bike: Ian Field's Specialized CruX Elite - BikeRadar

Ugyanazt nézzük? Ez tizes sor...
Gallery: Pro Bike: Ian Field's Specialized CruX Elite - BikeRadar /28

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

A bandázsolás nem egyes, hanem "pro", nem foglalkoznak vele, hogy nem fed a bilincsnél.

:-)) akkor ha eltörik a villanyak, az is PRO(sztó)?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

bandázsolás: egyes.

A bandázsolás nem egyes, hanem "pro", nem foglalkoznak vele, hogy nem fed a bilincsnél.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

bandázsolás: egyes.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts