Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2011. október 27. - 17:45
a "bicajozós" bringán meg egy crud lesz elõbb-utóbb, amit korábban linkelt valaki. akkor aztán nem zavar majd a vizes aszfalt sem.
Írta 2011. október 27. - 17:17

mivel így is vékonyak a csövek, kellett bele gumicsík, amit belsõbõl vágtam.
kicsit játszani kellett vele, hogy megtaláljam a megfelelõ mennyiséget, hogy a csövön is szoruljon, és a pálcákat is megtartsa.A monoblokk mögötti összekötõhöz meg simán hozzá van kábelbinderezve.Elvileg a féktartóhoz is oda kellett volna, de csak egy luk volt rajt, és én meg lusta voltam ezt a szar mûanyagot furkálni.Így egy kicsit zörög a maga buta mûanyagos hangján, de legalább hallják a gyalogok hogy jövök, amikor a bringaúton kóricálnak..
______
és igen tudom, a 17-es lánckeréken elfogytak a fogak..
Flickr
Írta 2011. október 26. - 20:25
Fújj WD40-et a váltókarok és a váz közötti hosszú bovdenházakba úgy, hogy végig folyjon benne(mondjuk fejtetõre állítod a bringát, és a finomállítóknál befújsz)
a vágáshoz meg sodronyvágó..
Flickr
Írta 2011. október 26. - 18:29
Írta 2011. október 26. - 18:28
jah...Sokan ezért szakítják el a láncukat is, mert csak kattintanak egyet aztán lépnek bele izomból a pedálba (és persze utána állítják, hogy a lánc a szar).
és ha nem szakadt el akkor minimum eldeformálódik...és tényleg sz@r lesz
Írta 2011. október 26. - 18:25
ehhez még hozzátenném, hogy a nem teljesen merõlegesen(hanyagul) szabott bowdenház is okozhat galibát.milyen a hátsóváltód? 9es rendszerû? a sor is 9es? elvileg nyúlik a bovden is,hiába elõfeszített. a bovdenházat is érdemes ellenõrizni. nem csak levágni kell a házat,hanem köszörülni is erõsen ajánlott. ezt sokan nem teszik meg. új a hátsóváltó is? nem lóg e? 70% arra,h nincs komoly gond. 5-10 perc meló. pl.: nem lett meghúzva rendesen a h.váltó bovdenrögzítõ csavarja. 29% arra,hogy komolyabb baj van,de javítható. pl.: elhasználódott a h.váltó,és cserélni kell. a maradék 1% a hibaszázalék,ami a javíthatatlan kategória.
erre viszont nagyon kevés az esély
amit bloke mond az is gyakori,de inkább "kezdõ" kerékpáros probléma
Írta 2011. október 26. - 18:12
Írta 2011. október 26. - 17:46
Mivel új neked a fékváltókar, lehet, hogy a technikáddal van a gond. Felfele úgy kell váltani, hogy egy kicsit "megtartod" váltáskor, nem úgy, mint lefelé, hogy kattintasz és szia.
A régi 8as 105ösöm anélkül is vált, de én is így váltok ahogy írod, a montiról teljesen rám ragadt ez a szokás. Sokan ezért szakítják el a láncukat is, mert csak kattintanak egyet aztán lépnek bele izomból a pedálba (és persze utána állítják, hogy a lánc a szar).
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. október 26. - 17:30
Mivel új neked a fékváltókar, lehet, hogy a technikáddal van a gond. Felfele úgy kell váltani, hogy egy kicsit "megtartod" váltáskor, nem úgy, mint lefelé, hogy kattintasz és szia.
shimano hülyeség
Írta 2011. október 26. - 17:28
Holnap beviszem a szervizbe ahol beüzemelték pár napja, hogy nézzenek rá ha már kifizettem 4000 Ft-ot erre a mûveletre...
Köszönöm a segítséget!
milyen a hátsóváltód? 9es rendszerû? a sor is 9es? elvileg nyúlik a bovden is,hiába elõfeszített. a bovdenházat is érdemes ellenõrizni. nem csak levágni kell a házat,hanem köszörülni is erõsen ajánlott. ezt sokan nem teszik meg. új a hátsóváltó is? nem lóg e? 70% arra,h nincs komoly gond. 5-10 perc meló. pl.: nem lett meghúzva rendesen a h.váltó bovdenrögzítõ csavarja. 29% arra,hogy komolyabb baj van,de javítható. pl.: elhasználódott a h.váltó,és cserélni kell. a maradék 1% a hibaszázalék,ami a javíthatatlan kategória.
Írta 2011. október 26. - 17:13
Üdv!
Nem rég lett felszerelve az új félváltókarom (sora st3400 2x9) és pár nap után azzal a problémával találkoztam, hogy a hátsó soron lefele simán, felfele viszont nehézkesen-legtöbbször két kattintásra vált sebességet. Mivel eddig csak vázra szerelt váltóm volt így nem nagyon akarok össze-vissza állítgatni, tehát a kérdésem az lenne, hogy csak a bowdent kell feszesebbre-lazábbra vennem vagy valamit a hátsó váltón is kellene bütykölnöm?
Írta 2011. október 26. - 16:31
Köszönöm a segítséget!
Írta 2011. október 26. - 16:20
Üdv!
Nem rég lett felszerelve az új félváltókarom (sora st3400 2x9) és pár nap után azzal a problémával találkoztam, hogy a hátsó soron lefele simán, felfele viszont nehézkesen-legtöbbször két kattintásra vált sebességet. Mivel eddig csak vázra szerelt váltóm volt így nem nagyon akarok össze-vissza állítgatni, tehát a kérdésem az lenne, hogy csak a bowdent kell feszesebbre-lazábbra vennem vagy valamit a hátsó váltón is kellene bütykölnöm?
amikor nekem legutóbb ilyen gondom volt, a bovden volt kiszálkásodva (sztem nem sok híja volt, hogy valamelyik késõbbi bringázásomról használható hátsóváltó nélkül menjek haza
persze új fékváltókarnál ez azért nem túl valószínû, de ilyen is van....
mod: közben írod is, hogy minden új.
Írta 2011. október 26. - 16:14
Írta 2011. október 26. - 16:01
ezek a rosszabbik eset. jobbik esetben csak allitani kell a bovdenfeszessegen.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. október 26. - 15:50
Írta 2011. október 26. - 15:27
Most én is épp ebay-ezek, és pár dolgot kitapasztaltam.
Szóval érdemes pár fontról indítani az aukciót, és reserve price-t megadni. Aztán akkor a minimálár alatt lévõ játékot meg sem kell nézni. Onnan indul a buli, amikor elérték azt.
Pl. én felraktam egy cuccot x pénzért de úgy, hogy onnan indult az aukció. Senki nem licitált rá.
Most 2 fontról indult a dolog (reserve price). Van két bid, aminek a világon semmi értelme. Egy 5 fontos, meg egy 11 fontos. Egy csávó meg írta, hogy x pénzért megvenné, ha megígérem, hogy lezárom neki. Ez az x megegyezik azzal, amit az elõzõért senki sem ajánlott meg.
Szóval ez így jobban vonzza a látogatókat.
Persze azt írtam neki, amit rob is írt. Hogy tegye meg amennyit hajlandó adni érte, a licit meg azért van, hogy a legtöbb nyerjen.
Igen ez egy jarhato ut altalaban, mondjuk nalam elofordult, hogy 500 USD-s kezdo licittel raktam fel valamit es jott par licit ugy is!
Kell egy kis ido mig belejon az ebaybe az ember, de szerintem nagyszeru dolog.
Írta 2011. október 26. - 14:23
én ugy ebay-ezek, hogy mindenre ami tetszik ráteszem azt az összeget amit nekem megér. egyböl akkor, amikor meglátom a cuccot, tökmindegy, hogy mennyi van hátra.
ha nem én nyerem meg, akkor ez volt megirva. nem tökölök az utolsó pár másodpercig, mert akkor lehet drágán venni valamit, ami lehet nem is kellene.
Írta 2011. október 26. - 14:05
Szóval érdemes pár fontról indítani az aukciót, és reserve price-t megadni. Aztán akkor a minimálár alatt lévõ játékot meg sem kell nézni. Onnan indul a buli, amikor elérték azt.
Pl. én felraktam egy cuccot x pénzért de úgy, hogy onnan indult az aukció. Senki nem licitált rá.
Most 2 fontról indult a dolog (reserve price). Van két bid, aminek a világon semmi értelme. Egy 5 fontos, meg egy 11 fontos. Egy csávó meg írta, hogy x pénzért megvenné, ha megígérem, hogy lezárom neki. Ez az x megegyezik azzal, amit az elõzõért senki sem ajánlott meg.
Szóval ez így jobban vonzza a látogatókat.
Persze azt írtam neki, amit rob is írt. Hogy tegye meg amennyit hajlandó adni érte, a licit meg azért van, hogy a legtöbb nyerjen.
Írta 2011. október 26. - 13:26
sõt, sokukra 20-30 is.
plusz igy nem kell feszt az ebay elött ülni és lesni az aukcio végét.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére