én ugy ebay-ezek, hogy mindenre ami tetszik ráteszem azt az összeget amit nekem megér. egyböl akkor, amikor meglátom a cuccot, tökmindegy, hogy mennyi van hátra.
ha nem én nyerem meg, akkor ez volt megirva. nem tökölök az utolsó pár másodpercig, mert akkor lehet drágán venni valamit, ami lehet nem is kellene.
ez a hozzaallas nagyjabol oke, csak igy sokat tudsz bukni olyanok miatt, akik csak probaljak kipuhatolozni hogy mennyit raktal ra.
mert ugye egy 9.99-en kezdodo licitre ha te raraksz 50-et, akkor 9.99-el vagy nyero. egeszen addig amig jon a szerencsevadasz, aki beprobalja a 10-et, 15-ot, 16-ot, 20-at, 21-et [stb] es azt latja hogy meg mindig nem az ove. Es akkor szepen hagyja a francba. Csak kozben te buktal 12eurot mert mar nem 9.99-en vagy nyero hanem 22-n. [rosszabb esetben feltoljak 40 fole is] Es a szerencsevadasz tibor nem nyert semmit, mert tovabbra sem az ove, te sem nyertel semmit, mert tovabbra is a tied lesz, csak az elado rohog a markaba.
ezzel szemben ha
nem raksz ra 50et, akkor jon a tibor, beprobalkozik 10-zel, es imadkozik az utolso pillanatig hogy ne jojjon mas. mert o nem az a kategoria hogy "nekem meger X osszeget" o csak irrealisan olcson akar valamit, bizva a vak szerencseben.
es te meg jossz es az utolso 5mp-ben ratolsz egy 20-as bidet
es nyersz 11-el.
ez a kulonbseg.
jo persze ha tobb licitalo van akkor valamelyest valtozik a keplet, de az elv hasonlo.