Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Mivel új neked a fékváltókar, lehet, hogy a technikáddal van a gond. Felfele úgy kell váltani, hogy egy kicsit "megtartod" váltáskor, nem úgy, mint lefelé, hogy kattintasz és szia.

A régi 8as 105ösöm anélkül is vált, de én is így váltok ahogy írod, a montiról teljesen rám ragadt ez a szokás. Sokan ezért szakítják el a láncukat is, mert csak kattintanak egyet aztán lépnek bele izomból a pedálba (és persze utána állítják, hogy a lánc a szar).

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts

Mivel új neked a fékváltókar, lehet, hogy a technikáddal van a gond. Felfele úgy kell váltani, hogy egy kicsit "megtartod" váltáskor, nem úgy, mint lefelé, hogy kattintasz és szia.

shimano hülyeség :D maradtak volna a horgász cuccoknál :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts

Holnap beviszem a szervizbe ahol beüzemelték pár napja, hogy nézzenek rá ha már kifizettem 4000 Ft-ot erre a mûveletre...

Köszönöm a segítséget!

milyen a hátsóváltód? 9es rendszerû? a sor is 9es? elvileg nyúlik a bovden is,hiába elõfeszített. a bovdenházat is érdemes ellenõrizni. nem csak levágni kell a házat,hanem köszörülni is erõsen ajánlott. ezt sokan nem teszik meg. új a hátsóváltó is? nem lóg e? 70% arra,h nincs komoly gond. 5-10 perc meló. pl.: nem lett meghúzva rendesen a h.váltó bovdenrögzítõ csavarja. 29% arra,hogy komolyabb baj van,de javítható. pl.: elhasználódott a h.váltó,és cserélni kell. a maradék 1% a hibaszázalék,ami a javíthatatlan kategória. :) erre viszont nagyon kevés az esély :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Üdv!

Nem rég lett felszerelve az új félváltókarom (sora st3400 2x9) és pár nap után azzal a problémával találkoztam, hogy a hátsó soron lefele simán, felfele viszont nehézkesen-legtöbbször két kattintásra vált sebességet. Mivel eddig csak vázra szerelt váltóm volt így nem nagyon akarok össze-vissza állítgatni, tehát a kérdésem az lenne, hogy csak a bowdent kell feszesebbre-lazábbra vennem vagy valamit a hátsó váltón is kellene bütykölnöm?

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Holnap beviszem a szervizbe ahol beüzemelték pár napja, hogy nézzenek rá ha már kifizettem 4000 Ft-ot erre a mûveletre...

Köszönöm a segítséget!

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

Üdv!

Nem rég lett felszerelve az új félváltókarom (sora st3400 2x9) és pár nap után azzal a problémával találkoztam, hogy a hátsó soron lefele simán, felfele viszont nehézkesen-legtöbbször két kattintásra vált sebességet. Mivel eddig csak vázra szerelt váltóm volt így nem nagyon akarok össze-vissza állítgatni, tehát a kérdésem az lenne, hogy csak a bowdent kell feszesebbre-lazábbra vennem vagy valamit a hátsó váltón is kellene bütykölnöm?

amikor nekem legutóbb ilyen gondom volt, a bovden volt kiszálkásodva (sztem nem sok híja volt, hogy valamelyik késõbbi bringázásomról használható hátsóváltó nélkül menjek haza :D)
persze új fékváltókarnál ez azért nem túl valószínû, de ilyen is van....

mod: közben írod is, hogy minden új.

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
A felsoroltak közül mindegyik új, úgyhogy ezek szerint a bowden feszességgel lesz gond.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
sok mindentol fugg, de latni kellene. sor/lanc nem-e kopott, valtoful vagy valto elhajlott, bovden is lehet hogy szorul a hazban [koszos, kiszalasodott vagy nem egyenes]

ezek a rosszabbik eset. jobbik esetben csak allitani kell a bovdenfeszessegen.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Üdv!

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts

Most én is épp ebay-ezek, és pár dolgot kitapasztaltam.

Szóval érdemes pár fontról indítani az aukciót, és reserve price-t megadni. Aztán akkor a minimálár alatt lévõ játékot meg sem kell nézni. Onnan indul a buli, amikor elérték azt.
Pl. én felraktam egy cuccot x pénzért de úgy, hogy onnan indult az aukció. Senki nem licitált rá.
Most 2 fontról indult a dolog (reserve price). Van két bid, aminek a világon semmi értelme. Egy 5 fontos, meg egy 11 fontos. Egy csávó meg írta, hogy x pénzért megvenné, ha megígérem, hogy lezárom neki. Ez az x megegyezik azzal, amit az elõzõért senki sem ajánlott meg.

Szóval ez így jobban vonzza a látogatókat.

Persze azt írtam neki, amit rob is írt. Hogy tegye meg amennyit hajlandó adni érte, a licit meg azért van, hogy a legtöbb nyerjen.

Igen ez egy jarhato ut altalaban, mondjuk nalam elofordult, hogy 500 USD-s kezdo licittel raktam fel valamit es jott par licit ugy is!
Kell egy kis ido mig belejon az ebaybe az ember, de szerintem nagyszeru dolog.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Ennél jobb megoldás a bidelõ szoftver, ami az utolsó 5 másodpercen belül teszi rá azt, amit te rátettél volna egybõl. Szinte biztosan olcsóbban kapod meg, mintha három nappal korábban rámozdulsz. pl ibidder

én ugy ebay-ezek, hogy mindenre ami tetszik ráteszem azt az összeget amit nekem megér. egyböl akkor, amikor meglátom a cuccot, tökmindegy, hogy mennyi van hátra.
ha nem én nyerem meg, akkor ez volt megirva. nem tökölök az utolsó pár másodpercig, mert akkor lehet drágán venni valamit, ami lehet nem is kellene.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Most én is épp ebay-ezek, és pár dolgot kitapasztaltam.

Szóval érdemes pár fontról indítani az aukciót, és reserve price-t megadni. Aztán akkor a minimálár alatt lévõ játékot meg sem kell nézni. Onnan indul a buli, amikor elérték azt.
Pl. én felraktam egy cuccot x pénzért de úgy, hogy onnan indult az aukció. Senki nem licitált rá.
Most 2 fontról indult a dolog (reserve price). Van két bid, aminek a világon semmi értelme. Egy 5 fontos, meg egy 11 fontos. Egy csávó meg írta, hogy x pénzért megvenné, ha megígérem, hogy lezárom neki. Ez az x megegyezik azzal, amit az elõzõért senki sem ajánlott meg.

Szóval ez így jobban vonzza a látogatókat.

Persze azt írtam neki, amit rob is írt. Hogy tegye meg amennyit hajlandó adni érte, a licit meg azért van, hogy a legtöbb nyerjen.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
amikre licitálok általában több, mint 5 bid érkezik.
sõt, sokukra 20-30 is.
plusz igy nem kell feszt az ebay elött ülni és lesni az aukcio végét.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

én ugy ebay-ezek, hogy mindenre ami tetszik ráteszem azt az összeget amit nekem megér. egyböl akkor, amikor meglátom a cuccot, tökmindegy, hogy mennyi van hátra.
ha nem én nyerem meg, akkor ez volt megirva. nem tökölök az utolsó pár másodpercig, mert akkor lehet drágán venni valamit, ami lehet nem is kellene.

ez a hozzaallas nagyjabol oke, csak igy sokat tudsz bukni olyanok miatt, akik csak probaljak kipuhatolozni hogy mennyit raktal ra.

mert ugye egy 9.99-en kezdodo licitre ha te raraksz 50-et, akkor 9.99-el vagy nyero. egeszen addig amig jon a szerencsevadasz, aki beprobalja a 10-et, 15-ot, 16-ot, 20-at, 21-et [stb] es azt latja hogy meg mindig nem az ove. Es akkor szepen hagyja a francba. Csak kozben te buktal 12eurot mert mar nem 9.99-en vagy nyero hanem 22-n. [rosszabb esetben feltoljak 40 fole is] Es a szerencsevadasz tibor nem nyert semmit, mert tovabbra sem az ove, te sem nyertel semmit, mert tovabbra is a tied lesz, csak az elado rohog a markaba.

ezzel szemben ha nem raksz ra 50et, akkor jon a tibor, beprobalkozik 10-zel, es imadkozik az utolso pillanatig hogy ne jojjon mas. mert o nem az a kategoria hogy "nekem meger X osszeget" o csak irrealisan olcson akar valamit, bizva a vak szerencseben.

es te meg jossz es az utolso 5mp-ben ratolsz egy 20-as bidet

es nyersz 11-el.

ez a kulonbseg.

jo persze ha tobb licitalo van akkor valamelyest valtozik a keplet, de az elv hasonlo.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Az egyetlen epeszu magyarazatnak az tunik, hogy a luzereket (kezdoket?) lehet igy kivedeni.
Akik beirnak 600-at, majd miutana latjak, hogy ezzel biza meg nem nyerok, beirnak 650-et is siman.
A profiknak vannak toolok, amik tenyleg utolso pillanatban toljak a bidet.
Van egy orult baratom, aki sok millios ertekben vasarol, neki volt ilyen, mondjuk nem mostanaban.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
gyanitom valaki rarakott 601et, [hogy 600-on meg o legyen az elso] valaki mas meg mondjuk 620at vagy 650et es o nyert. nem jo rogton az elejen felfedni a nyero kartyaidat, ez alapszabaly. Azok akik az elejen beprobalkoztak a 2-300as bidekkel csak szerencsevadaszok, az igazi vevo mindig az utolso 20masodpercben jon.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ha felment 602-re, akkor legalabb ketten hittek benne. ;)
Egyebkent nekem nem vilagos miert, de sokan csinaljak igy, hogy a bidet csak az utolso pillanatban toljak ra.
Persze lehet valami celja van annak, hogy sokaig alacsonyan tartanak egy aukciot.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
paff, 300 eur felett már kevésbé izgatott a record szett, aztán nem tudom mi történt, az utolsó 15 mp-ben 350-rõl "kitépték" 602-re. 180e ft, valaki erõsen hisz a cuccban

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts

Az enyém ISO, de nem tudom elõvenni a dobozát (Mo-n van). A kérdés sokakban fölmerült, egyesek szerint a TA áttért JIS-re, az alant (angolul) olvasható témában mondanak mindenfélét, de a TA megerõsítette e-mail-ben, hogy ISO.
TA Axix BB, is it JIS or ISO?!!!! [Archive] - Bike Forums ...Batavus 01-21-10, 12:05 PM ...
Just got an e-mail from TA, they say it's ISO, so I guess it is. The aformentioned online shop still claims it's JIS. ...

ok. köce. nem hinném,h lesz ilyenem,de még találkozhatok ezzel a márkával. jó tudni ezeket is.