Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts
A (valószínûleg) legöregebb aktív amatõr francia biciklista (Mitry-Mory-ban él), Robert Marchand, november 26-án lesz 100 éves. Ma is részt vesz amatõr versenyeken (cyclosportive)! 1924-ben kezdett biciklizni, 68 évesen húzott újra bele. 1992-ben a Párizs-Moszkva utat is végigjárta; e nyáron is végigment a Párizs-Cambrai-n. Idén tért át az évi 7000 km edzésre (gyengébb években ennyit megyek) a korábbi 15000-rõl. Készül a 100 éven felüliek rekordjai döntögetésére... Nemrég egy hágót neveztek el (át) róla, a korábbi Marchand hágó az Ardèche hegységben ezentúl R.M. hágó. Elõtte pár nappal ugyan csaknem elütötte egy teherautó, de csak könnyen sérült, gurul rendületlenül.
Posted Image
Források:
Le cycle 2011 nov.
Fil Web | Un col au nom de Robert Marchand
Évènements - France 3
La Voix du Nord
Robert Marchand, le doyen, va mieux! | L’Ardéchoise Cyclo Promotion

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

az igazság az,h 5000 forintnál többet nekem nem ér meg 1 használt lánctányér,mert 15 körül már komplett hajtómûvet lehet kapni. az 5000et is csak akkor érne meg,ha nincs leharcolva.

£18.5 [kb 6500HUF] Stronglight es uj, nem hasznalt.

Posted Image
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts
1000 köszönet,és hála. :)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

az igazság az,h 5000 forintnál többet nekem nem ér meg 1 használt lánctányér,mert 15 körül már komplett hajtómûvet lehet kapni. az 5000et is csak akkor érne meg,ha nincs leharcolva.

Újonnan láttam 29,90 €-ért, használtan 25-ért (39 fog, 135 BCD).
Hasonló ügyben magamnak 42 fogas 110mm-est (régebbi Stronglight) találtam a klub használt tányér kincstárában a mindennapi biciklimhez; vagy 20000 km után már kopnak a középsõ tányér fogai. Elõnye, hogy körbe van lyuggatva könnyítésül, így a váltássegítõ pop-szegecseket könnyû belõdözni: a 105-ös váltórendszer hálás érte. 1-2 héten belül megyek ismét oda, megnézhetem, van-e neked való (ez ingyenes :)).

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mondjuk a record-bol gondolhattam volna. 130-ast tudnek ennyiert, 135ost sajna nem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts
furatkörre gondolsz? az 135 mm

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
milyen pcd?

RAUH-Welt
B E G R I F F

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts
53/41 van a téli bicómon. az ünneplõsön 53/39 van,és ilyen áttételt hajtok már vagy 15 éve. a problémám az,h a 41es lánctányértól megõrülök. tudom,h nem sok a különbség,de vlhogy nem találom vele a tempót. kéne vennem 1 record, 39est,de most nem találok itt az apróban. nem eloxált kellene. ha esetleg tud vlki ilyet az írjon ide,v privibe. 3-5000 forintot adok érte max.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Errõl egy régi vicc jut az eszemeb aminek tulajdonképpen semmi köze a sárvédõkhöz:

Mi a hasonlóság a tangabugyi és a körfûrész között?
Mindkettõvel nagyon kell vigyázni mert egy rossz mozdulat és az ujjad már ment is a picsába.

jóhétvégétmindenkinek

tudom kicsit "agyuval verebre" de en anno a muhelyben mindig koszoruvel faragtam a muanyag sarvedoket. ovatosan kell mert ha megszalad akkor mehet az egesz a kukaba, de ha esszel csinalod akkor nagyon szepen lehet vele a kivant alaku reszeket kivenni az anyagbol.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tudom kicsit "agyuval verebre" de en anno a muhelyben mindig koszoruvel faragtam a muanyag sarvedoket. ovatosan kell mert ha megszalad akkor mehet az egesz a kukaba, de ha esszel csinalod akkor nagyon szepen lehet vele a kivant alaku reszeket kivenni az anyagbol.

RAUH-Welt
B E G R I F F

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts

sárhányórögzítés lámpához való minibilinccsel:
mivel így is vékonyak a csövek, kellett bele gumicsík, amit belsõbõl vágtam.
kicsit játszani kellett vele, hogy megtaláljam a megfelelõ mennyiséget, hogy a csövön is szoruljon, és a pálcákat is megtartsa.A monoblokk mögötti összekötõhöz meg simán hozzá van kábelbinderezve.Elvileg a féktartóhoz is oda kellett volna, de csak egy luk volt rajt, és én meg lusta voltam ezt a szar mûanyagot furkálni.Így egy kicsit zörög a maga buta mûanyagos hangján, de legalább hallják a gyalogok hogy jövök, amikor a bringaúton kóricálnak..
______
és igen tudom, a 17-es lánckeréken elfogytak a fogak..:D

én küllõbõl szoktam hajlítani a fékhez felfogatót. kb 5 perc,fogó meg némi kézügyesség kell hozzá.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts

valami hasonló megoldást kell kitalálnom majd nekem is a dolgozóbajárós bicaj outi villájánál. csak éppen a sárvédõt is bele kll faragnom a villába, ha elfér egyáltalán a 28-as külsõ fölött.

a "bicajozós" bringán meg egy crud lesz elõbb-utóbb, amit korábban linkelt valaki. akkor aztán nem zavar majd a vizes aszfalt sem.

ha mûanyag a sárvédõd,akkor hõlégfúvóval kicsit felmelegítve,óvatosan be lehet aplikálni a cuccost. nekem acél,aero villám van,és ezzel a módszerrel simán benyomattam. ne faragd sztem,mert úgy kevésbé alakítható.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts
valami hasonló megoldást kell kitalálnom majd nekem is a dolgozóbajárós bicaj outi villájánál. csak éppen a sárvédõt is bele kll faragnom a villába, ha elfér egyáltalán a 28-as külsõ fölött.

a "bicajozós" bringán meg egy crud lesz elõbb-utóbb, amit korábban linkelt valaki. akkor aztán nem zavar majd a vizes aszfalt sem.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
sárhányórögzítés lámpához való minibilinccsel:
Feltöltött kép
Feltöltött kép
mivel így is vékonyak a csövek, kellett bele gumicsík, amit belsõbõl vágtam.
kicsit játszani kellett vele, hogy megtaláljam a megfelelõ mennyiséget, hogy a csövön is szoruljon, és a pálcákat is megtartsa.A monoblokk mögötti összekötõhöz meg simán hozzá van kábelbinderezve.Elvileg a féktartóhoz is oda kellett volna, de csak egy luk volt rajt, és én meg lusta voltam ezt a szar mûanyagot furkálni.Így egy kicsit zörög a maga buta mûanyagos hangján, de legalább hallják a gyalogok hogy jövök, amikor a bringaúton kóricálnak..
______
és igen tudom, a 17-es lánckeréken elfogytak a fogak..:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
csak ne addig feszegesd a bovdeneket, hogy lefelé váltson nehezen....
Fújj WD40-et a váltókarok és a váz közötti hosszú bovdenházakba úgy, hogy végig folyjon benne(mondjuk fejtetõre állítod a bringát, és a finomállítóknál befújsz)
a vágáshoz meg sodronyvágó..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Szerintem a Bowdenházzal nincs gond. Azért gondolom, hogy nyúlás lehet mert elsõ 2 nap még minden oké volt aztán idõvel rá fokozatosan jelentkezett az általam leírt probléma.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Sokan ezért szakítják el a láncukat is, mert csak kattintanak egyet aztán lépnek bele izomból a pedálba (és persze utána állítják, hogy a lánc a szar).

jah... :)
és ha nem szakadt el akkor minimum eldeformálódik...és tényleg sz@r lesz
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

milyen a hátsóváltód? 9es rendszerû? a sor is 9es? elvileg nyúlik a bovden is,hiába elõfeszített. a bovdenházat is érdemes ellenõrizni. nem csak levágni kell a házat,hanem köszörülni is erõsen ajánlott. ezt sokan nem teszik meg. új a hátsóváltó is? nem lóg e? 70% arra,h nincs komoly gond. 5-10 perc meló. pl.: nem lett meghúzva rendesen a h.váltó bovdenrögzítõ csavarja. 29% arra,hogy komolyabb baj van,de javítható. pl.: elhasználódott a h.váltó,és cserélni kell. a maradék 1% a hibaszázalék,ami a javíthatatlan kategória. :) erre viszont nagyon kevés az esély :D

ehhez még hozzátenném, hogy a nem teljesen merõlegesen(hanyagul) szabott bowdenház is okozhat galibát.
amit bloke mond az is gyakori,de inkább "kezdõ" kerékpáros probléma
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Az elsõ-hátsó váltó is sora, természetesen 9-es rendszerû. Emellett a kazetta és a bowdenek is shimano márkájúak, ez utóbbiak valószínûleg megnyúltak, ugyanis az elsõ váltónál is hasonlót észleltem reggel, és láss csodát kicsit feszítettem rajtuk egybõl jól lett. A Bloke által leírt váltási technikát közben én is kitapasztaltam, ha "megtartom" akkor valamelyest engedékenyebb de még mindig nem az igazi.