Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34368 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Biztos megivott pár pohár francia vörösbort is, hogy így bírja a keringése.
11:38:11 IM 2012

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ez kemeny, 9x evesen evi 15k... Elkepeszto.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
A (valószínûleg) legöregebb aktív amatõr francia biciklista (Mitry-Mory-ban él), Robert Marchand, november 26-án lesz 100 éves. Ma is részt vesz amatõr versenyeken (cyclosportive)! 1924-ben kezdett biciklizni, 68 évesen húzott újra bele. 1992-ben a Párizs-Moszkva utat is végigjárta; e nyáron is végigment a Párizs-Cambrai-n. Idén tért át az évi 7000 km edzésre (gyengébb években ennyit megyek) a korábbi 15000-rõl. Készül a 100 éven felüliek rekordjai döntögetésére... Nemrég egy hágót neveztek el (át) róla, a korábbi Marchand hágó az Ardèche hegységben ezentúl R.M. hágó. Elõtte pár nappal ugyan csaknem elütötte egy teherautó, de csak könnyen sérült, gurul rendületlenül.
Feltöltött kép
Források:
Le cycle 2011 nov.
Fil Web | Un col au nom de Robert Marchand
Évènements - France 3
La Voix du Nord
Robert Marchand, le doyen, va mieux! | L’Ardéchoise Cyclo Promotion

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

az igazság az,h 5000 forintnál többet nekem nem ér meg 1 használt lánctányér,mert 15 körül már komplett hajtómûvet lehet kapni. az 5000et is csak akkor érne meg,ha nincs leharcolva.

£18.5 [kb 6500HUF] Stronglight es uj, nem hasznalt.

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.466 hozzászólás
1000 köszönet,és hála. :)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

az igazság az,h 5000 forintnál többet nekem nem ér meg 1 használt lánctányér,mert 15 körül már komplett hajtómûvet lehet kapni. az 5000et is csak akkor érne meg,ha nincs leharcolva.

Újonnan láttam 29,90 €-ért, használtan 25-ért (39 fog, 135 BCD).
Hasonló ügyben magamnak 42 fogas 110mm-est (régebbi Stronglight) találtam a klub használt tányér kincstárában a mindennapi biciklimhez; vagy 20000 km után már kopnak a középsõ tányér fogai. Elõnye, hogy körbe van lyuggatva könnyítésül, így a váltássegítõ pop-szegecseket könnyû belõdözni: a 105-ös váltórendszer hálás érte. 1-2 héten belül megyek ismét oda, megnézhetem, van-e neked való (ez ingyenes :)).

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.466 hozzászólás

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mondjuk a record-bol gondolhattam volna. 130-ast tudnek ennyiert, 135ost sajna nem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.466 hozzászólás
furatkörre gondolsz? az 135 mm

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
milyen pcd?

RAUH-Welt
B E G R I F F

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.466 hozzászólás
53/41 van a téli bicómon. az ünneplõsön 53/39 van,és ilyen áttételt hajtok már vagy 15 éve. a problémám az,h a 41es lánctányértól megõrülök. tudom,h nem sok a különbség,de vlhogy nem találom vele a tempót. kéne vennem 1 record, 39est,de most nem találok itt az apróban. nem eloxált kellene. ha esetleg tud vlki ilyet az írjon ide,v privibe. 3-5000 forintot adok érte max.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Errõl egy régi vicc jut az eszemeb aminek tulajdonképpen semmi köze a sárvédõkhöz:

Mi a hasonlóság a tangabugyi és a körfûrész között?
Mindkettõvel nagyon kell vigyázni mert egy rossz mozdulat és az ujjad már ment is a picsába.

jóhétvégétmindenkinek

tudom kicsit "agyuval verebre" de en anno a muhelyben mindig koszoruvel faragtam a muanyag sarvedoket. ovatosan kell mert ha megszalad akkor mehet az egesz a kukaba, de ha esszel csinalod akkor nagyon szepen lehet vele a kivant alaku reszeket kivenni az anyagbol.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
tudom kicsit "agyuval verebre" de en anno a muhelyben mindig koszoruvel faragtam a muanyag sarvedoket. ovatosan kell mert ha megszalad akkor mehet az egesz a kukaba, de ha esszel csinalod akkor nagyon szepen lehet vele a kivant alaku reszeket kivenni az anyagbol.

RAUH-Welt
B E G R I F F

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.466 hozzászólás

sárhányórögzítés lámpához való minibilinccsel:
mivel így is vékonyak a csövek, kellett bele gumicsík, amit belsõbõl vágtam.
kicsit játszani kellett vele, hogy megtaláljam a megfelelõ mennyiséget, hogy a csövön is szoruljon, és a pálcákat is megtartsa.A monoblokk mögötti összekötõhöz meg simán hozzá van kábelbinderezve.Elvileg a féktartóhoz is oda kellett volna, de csak egy luk volt rajt, és én meg lusta voltam ezt a szar mûanyagot furkálni.Így egy kicsit zörög a maga buta mûanyagos hangján, de legalább hallják a gyalogok hogy jövök, amikor a bringaúton kóricálnak..
______
és igen tudom, a 17-es lánckeréken elfogytak a fogak..:D

én küllõbõl szoktam hajlítani a fékhez felfogatót. kb 5 perc,fogó meg némi kézügyesség kell hozzá.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.466 hozzászólás

valami hasonló megoldást kell kitalálnom majd nekem is a dolgozóbajárós bicaj outi villájánál. csak éppen a sárvédõt is bele kll faragnom a villába, ha elfér egyáltalán a 28-as külsõ fölött.

a "bicajozós" bringán meg egy crud lesz elõbb-utóbb, amit korábban linkelt valaki. akkor aztán nem zavar majd a vizes aszfalt sem.

ha mûanyag a sárvédõd,akkor hõlégfúvóval kicsit felmelegítve,óvatosan be lehet aplikálni a cuccost. nekem acél,aero villám van,és ezzel a módszerrel simán benyomattam. ne faragd sztem,mert úgy kevésbé alakítható.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
valami hasonló megoldást kell kitalálnom majd nekem is a dolgozóbajárós bicaj outi villájánál. csak éppen a sárvédõt is bele kll faragnom a villába, ha elfér egyáltalán a 28-as külsõ fölött.

a "bicajozós" bringán meg egy crud lesz elõbb-utóbb, amit korábban linkelt valaki. akkor aztán nem zavar majd a vizes aszfalt sem.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
sárhányórögzítés lámpához való minibilinccsel:
Feltöltött kép
Feltöltött kép
mivel így is vékonyak a csövek, kellett bele gumicsík, amit belsõbõl vágtam.
kicsit játszani kellett vele, hogy megtaláljam a megfelelõ mennyiséget, hogy a csövön is szoruljon, és a pálcákat is megtartsa.A monoblokk mögötti összekötõhöz meg simán hozzá van kábelbinderezve.Elvileg a féktartóhoz is oda kellett volna, de csak egy luk volt rajt, és én meg lusta voltam ezt a szar mûanyagot furkálni.Így egy kicsit zörög a maga buta mûanyagos hangján, de legalább hallják a gyalogok hogy jövök, amikor a bringaúton kóricálnak..
______
és igen tudom, a 17-es lánckeréken elfogytak a fogak..:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
csak ne addig feszegesd a bovdeneket, hogy lefelé váltson nehezen....
Fújj WD40-et a váltókarok és a váz közötti hosszú bovdenházakba úgy, hogy végig folyjon benne(mondjuk fejtetõre állítod a bringát, és a finomállítóknál befújsz)
a vágáshoz meg sodronyvágó..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Szerintem a Bowdenházzal nincs gond. Azért gondolom, hogy nyúlás lehet mert elsõ 2 nap még minden oké volt aztán idõvel rá fokozatosan jelentkezett az általam leírt probléma.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Sokan ezért szakítják el a láncukat is, mert csak kattintanak egyet aztán lépnek bele izomból a pedálba (és persze utána állítják, hogy a lánc a szar).

jah... :)
és ha nem szakadt el akkor minimum eldeformálódik...és tényleg sz@r lesz
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"