Források:
Le cycle 2011 nov.
Fil Web | Un col au nom de Robert Marchand
Évènements - France 3
La Voix du Nord
Robert Marchand, le doyen, va mieux! | L’Ardéchoise Cyclo Promotion
az igazság az,h 5000 forintnál többet nekem nem ér meg 1 használt lánctányér,mert 15 körül már komplett hajtómûvet lehet kapni. az 5000et is csak akkor érne meg,ha nincs leharcolva.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Újonnan láttam 29,90 €-ért, használtan 25-ért (39 fog, 135 BCD).az igazság az,h 5000 forintnál többet nekem nem ér meg 1 használt lánctányér,mert 15 körül már komplett hajtómûvet lehet kapni. az 5000et is csak akkor érne meg,ha nincs leharcolva.
RAUH-Welt
B E G R I F F
RAUH-Welt
B E G R I F F
tudom kicsit "agyuval verebre" de en anno a muhelyben mindig koszoruvel faragtam a muanyag sarvedoket. ovatosan kell mert ha megszalad akkor mehet az egesz a kukaba, de ha esszel csinalod akkor nagyon szepen lehet vele a kivant alaku reszeket kivenni az anyagbol.
RAUH-Welt
B E G R I F F
sárhányórögzítés lámpához való minibilinccsel:
mivel így is vékonyak a csövek, kellett bele gumicsík, amit belsõbõl vágtam.
kicsit játszani kellett vele, hogy megtaláljam a megfelelõ mennyiséget, hogy a csövön is szoruljon, és a pálcákat is megtartsa.A monoblokk mögötti összekötõhöz meg simán hozzá van kábelbinderezve.Elvileg a féktartóhoz is oda kellett volna, de csak egy luk volt rajt, és én meg lusta voltam ezt a szar mûanyagot furkálni.Így egy kicsit zörög a maga buta mûanyagos hangján, de legalább hallják a gyalogok hogy jövök, amikor a bringaúton kóricálnak..
______
és igen tudom, a 17-es lánckeréken elfogytak a fogak..
valami hasonló megoldást kell kitalálnom majd nekem is a dolgozóbajárós bicaj outi villájánál. csak éppen a sárvédõt is bele kll faragnom a villába, ha elfér egyáltalán a 28-as külsõ fölött.
a "bicajozós" bringán meg egy crud lesz elõbb-utóbb, amit korábban linkelt valaki. akkor aztán nem zavar majd a vizes aszfalt sem.
Flickr
Flickr
jah...Sokan ezért szakítják el a láncukat is, mert csak kattintanak egyet aztán lépnek bele izomból a pedálba (és persze utána állítják, hogy a lánc a szar).
ehhez még hozzátenném, hogy a nem teljesen merõlegesen(hanyagul) szabott bowdenház is okozhat galibát.milyen a hátsóváltód? 9es rendszerû? a sor is 9es? elvileg nyúlik a bovden is,hiába elõfeszített. a bovdenházat is érdemes ellenõrizni. nem csak levágni kell a házat,hanem köszörülni is erõsen ajánlott. ezt sokan nem teszik meg. új a hátsóváltó is? nem lóg e? 70% arra,h nincs komoly gond. 5-10 perc meló. pl.: nem lett meghúzva rendesen a h.váltó bovdenrögzítõ csavarja. 29% arra,hogy komolyabb baj van,de javítható. pl.: elhasználódott a h.váltó,és cserélni kell. a maradék 1% a hibaszázalék,ami a javíthatatlan kategória.
erre viszont nagyon kevés az esély