Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egyaltalan nem vagyok shimano erdekelt, meg kozvetve sem [www.greyville.com ha valakit erdekel hogy mit forgalmazunk], de dolgoztam muhelyben, es ott naponta 15-20 vagy neha tobb bringa ment at a kezeim kozott. [nagy bringabolt Londonban]. Ugyhogy van egy kialakult velemenyem. Mentsegemre legyen mondva ez a velemeny nagyreszt tapasztalaton alapul, es csak kis reszt szemelyes preferenciara. Ezzel szemben van itt olyan is akinel ez az arany pont forditva van, de hangosabban kiabal mint en ;)

csak ha szinvonalas technikai jellegu eszmecseret akarunk itt tartani akkor probaljunk mar meg kicsit elfogulatlanok lenni, hogy az a sok szaz, vagy sok ezer [meglepodnetek!] bringas aki nem regisztral, vagy legalabbis soha nem szol hozza csak olvas, valamennyire torzulasmentes informaciohoz juthasson.

az hogy a "X jobb mint Z azert mert csak" az minden csak nem hasznalhato informacio. legalabb hallgassuk meg a masikat, legyunk nyitottak, es vitatkozzunk eszervekkel. ne igy:

ez nagyon ott van azt hiszem ezzel le is zár6juk a shimano vs campagnolo kérdést.

mar bocs, de ez vegtelenul gyerekes.

En ugy gondolom hogy csak akkor kotok bele valami hozzaszolasba, vagy ujra es ujra megjeleno gondolatmenetbe ha ugy erzem hogy ok nelkul eluralkodik egy topikon, es erosen velemenyformalo hatasu - reszben vagy teljesen megalapozatlanul. nem azert mert nekem anyagi erdekem [mint fontebb irtam, nem az], vagy mert szemelyes sertesnek veszem ha valaki ocsarolni meri a bringamat. ebbol mar kinottem ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Ha mar Campa, egy erdekes, eleg hosszu cikk, hogy is kerultek oda, ahol most vannak.

Can Italian Component Maker Campagnolo Survive? | Bicycling Magazine

Kösz, ave, nagyon érdekes. (A vége fele érintõleg írnak a Sram kezdeteirõl, ez nekem hiányos, nem két ifjú hozta a semmibõl létre, hanem a patinás Sachs német-francia céget ették meg az amcsik - ha jól tudom, álmos vagyok ellenõrizni - de ez csak szõrszálhasogatás.)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ha mar Campa, egy erdekes, eleg hosszu cikk, hogy is kerultek oda, ahol most vannak.

Can Italian Component Maker Campagnolo Survive? | Bicycling Magazine

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

A pofám leszakad ettõl a bigott kampaimádattól. A sh szar kampa az isten jeligével. Nekem volt campám is, shimanom is, a japó cucc szerintem ezerszer átgondoltabb, minõségibb, mint az olaszoké. Ettõl függetlenül nem rossz a campa sem, de egy szemernyivel nem jobb a sh-nál. Ez az egyszerre többet váltok lefele. Soha nem használtam ki sem a campánál, sem a sh-nál, se föl se le, pedig ha valaki, akkor én elég pedálfordulat orientált kerékpáros vagyok. Egyetlen egy szituációban van értelme, amikor vége az edzésnek és letolod kónuszra... Nekem egyedül a múltja tetszik a campának, a patinája, de azt meg sikeresen kiölte a mostani szettjeibõl... Ezzel a beírással nem akarok semmiféle campa sh háborút elindítani, csak már zavart, hogy hetek óta az a fórumtéma, hogy hányat lehet váltani a campával egyszerre, és hogy arra milyen nagy szükség van.

Jettison, mivel kb. te vagy itt a legmenõbb versenyzõ (tudom a blogjából is, hogy a soktehetségû MJani01 hogy fejlõdik, no meg PBG ott messzi idegenbe, ave, kipage, ..., nem akarok tovább udvariaskodni), tamáska, te meg alapos szervíz- és kereskedelmi tapasztalattal bírsz (emellett nem tudom, független-e a véleményed, vagy esetleg érdekvezérelt, fõleg ha Sh-t forgalmazol (az sem baj)), ezekért figyelmesen hallgatlak mindkettõtöket. Rob nyílt sisakkal játszik, még (már) én is tudom, hogy Shimano forgalmazó, nem járhat Campával (az enyimet titokban kipróbálhatod, van maszkom is). Ehhez képest én egy hobbyból szerelgetõ (2 tucat bicikli, kb ugyanennyi javítása is) és fõleg magamban, fõleg hegyekben túrázgató, gyakran ódivatú (még Brigitte Bardot-ra is emlékszem, s a szememben Laetitia Casta sem vénasszony) biciklista vagyok, szerény évi 7-10000 km-el, úgy 30000 m heggyel. Van sok biciklim, Shimano 105-tel kezdtem (több alsócsöves stb. után), nekem tkp. elég, de az Ultegra mégis valahogy érezhetõen jobb (egy másik biciklimen). Közben a régi, alsóváltós Campa gépem átszereltem Veloce-ra (ami ugyan sajnos csak egyet vált lefele), s nekem ez tetszett akkor már a legjobban (váltás, hajtás). Majd vettem egy régi, 8-as Athenával szerelt másikat (nagyon jó váz), az még jobban tetszik, mert az a váltás számomra a legjobb (sokat vált lefele is - bocs, fiúk, de ki kellett mondanom), hüvelykujjal lenyomom gyorsan a lejtõn, s szökellek, ahogy vittore30 tenné, vagy minden Campás atyja, maga donciccio is. Bármelyiktekkel versenyeznék, pár méter elõnyt szereznék ezzel a hegyeimben (lefele), tudom, mert ezt „mindenki tudja” (kipróbálhatjuk :), szállást adok). Azt meg még én is tudom, hogy pár méter pillanatnyi elõny nem olyan sok, magyarul semmi, ezen az égvilágon szinte semmi sem múlik. Ki lehet Google-zni, melyik nagy bajnok mivel hajt, ne szólj közbe tamáska :), van, aki maga választja, persze a legtöbbnek „alárakják" (de egynaposokon nem stb.), nyilvánvalóan ízlésvita is. Contador=Sram, Gilbert=Campa, Schleck*2=DI2. Egy barátom Dura Ace-vel szerelt Serotta titángépén álom volt menni, váltani, de szívesen megismételném a kísérletet az Athena-s gépemmel váltogatva. Ez rizsa eddig, a kérdés:
Tényleg igaz-e, hogy soha nem váltottál egynél többet egyik irányban sem? Na jó, mondjuk mérgedben írtad, inkább azt kérdezném, vajon tényleg nem szoktál-e egyszerre többet fölfele váltani a jobb Ultegra (?) fékváltókaroddal? Ha tényleg nem, akkor hogy csinálod, s minek egyáltalán, hogy egyszerre többet lehet váltani? Továbbmegyek, minek a hegyibicikliken ugyanez? Számomra erõs túlzásnak tûnik az állítás, megkérdeznék pár más bajnokot is, mielõtt lenyelném, de most és tudásra szomjúhozva tõled várom a választ. Nekem nem is kell sietnem az egynapos hegyi meneteimen, de ahogy elõttem vittore30 is ki merte mondani, nekem is jólesik a csodálatos Campa utolérhetetlen hüvelykujjgombjára nehezednem, s madárcsicsergés közben másodpercek alatt 50-re gyorsulni 15-rõl, amikor átbukok a hágón.
Remélem, erre senki sem válaszolja, hogy a váz meg a kerék mennyivel többet számít, az számomra is világos. Pl. Orbea-kat adnak szakasztott ua. felszereléssel (váz, kerék, nyereg, ...), úgy, hogy a három nagy, Ca Sh Sr akármelyikével szereltethetjük. Természetesen azt is remélem, hogy ez még csak nem is tûnik „mi a kedvencem” háborúskodásnak, mert nekem elég, hogy elégedett vagyok a Campa és egyéb biciklijeimmel, s legfeljebb azt vadászom -merõ kedvtelésbõl-, hogy ha majd mindegyiktõl megszabadulok, mi lészen a legeslegigazibb, a Graal stb., ahogy a lehiggadt BMW-sek Mercedest vesznek (buy European...).

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás
találtam még néhány képet: Zunow

a színek is állatok,meg van néhány részlet ami nagyon brutál. a csapágyház nagyon ott van. nagyon szép bringák.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

ez meg csak úgy kéne vitrinbe :) Michael Haddad's Oro Pinarello road

ez csodaszép...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
többek között azért olcsó mert a *** hi-ten, nem cro-mo ahogy ott írja. kivitelezés minõsége a béka segge alatt, de alapvetõen a royal *** véleményei alapján ronda, nehéz, de használható.

na megnéztem a torpedo **** vázszett árát, az meg közel 80e újonnan.

**** minõségrõl Maggi tud mesélni, õ kapott gariba olyan Royalt a *** helyett.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ezekkel a Csepel vázszettekkel mi a helyzet? Mennyire strapabíróak? Nagyon olcsón kínálják õket azért kérdezem, közeli képeken a hegesztések enyhén szólva elnagyoltnak tûnnek.

Csepel Torpedó *** 60-as váz szett « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
11:38:11 IM 2012

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás
a monolink nagyapja :) Giame saddle & post on Coppi bike

titánbringa 73-ból: http://www.classicre...3_TdF_cover.htm

ez meg csak úgy kéne vitrinbe :) http://www.classicre...ad_oro_road.htm

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

ez nagyon ott van :D azt hiszem ezzel le is zár6juk a shimano vs campagnolo kérdést.

elolvastad a hozzászólásokat?
egy csavart elhagyott belõle, azért csinálta ezt. visszatéve a váltó megjavult. mik vannak, ugye?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás

* Lightweight Classic Vintage bicycles*

köce

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ha az egyszeru a nagyszeru, akkor ott a sROM. Olyan egyszeru, hogy joval konnyebb is minden masnal.
En mondjuk elobb teszek el barack befottet, mint hogy sROMot hasznaljak, de a teny, az teny.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Gratula PBG!! ahogy fiam mondana: "Gyerunk Villam, hagyd le oket!"

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

nem tudtok olyan oldalakat amin régebbi bringakatalógusok vannak? országúti bringák érdekelnének. szeretem nézegetni a 80as,90es évek bringáit. :)

Lightweight Classic Vintage bicycles 

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás
nem tudtok olyan oldalakat amin régebbi bringakatalógusok vannak? országúti bringák érdekelnének. szeretem nézegetni a 80as,90es évek bringáit. :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás

nekem volt 9-es ultegrám, semmi baja nem volt, de most már nincs meg, így ez se tudom kipróbálni
Stuck Shimano 105 9-speed rear shifter - YouTube
:-)

ez nagyon ott van :D azt hiszem ezzel le is zár6juk a shimano vs campagnolo kérdést.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
nekem volt 9-es ultegrám, semmi baja nem volt, de most már nincs meg, így ez se tudom kipróbálni
Stuck Shimano 105 9-speed rear shifter - YouTube
:-)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
azert tanul a campa is szepen a shimanotol, beszelgettem a stronglight-os csavoval Eurobikeon es mikor kerdeztem a lanckerekekrol akkor le tudta volna karmolni az arcat. Mar nem eleg hogy van 110, 130 meg 135os lyukkor, mert a campanal szinte minden hajtomure masfajta 135os tanyer valo. kezdenek ok is rajonni hogy a kereszt-kompatibilitas nem kifizetodo ;)

de sebaj az elvakult fanboyok kifizetnek barmit :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás
azon mi a tök az átgondolás,h a fékváltókar olyan bonyolult mint 1 rolex? a campát fogom,szétszedem,kitakarítom,kenem aztán mûködik örökké. kevesebb alkatrész=kevesebb hibalehetõség. anyagminõségrõl meg kár vitatkozni. volt 9es shimano 105ös h.váltóm,és 1 év alatt kukázni lehetett,mert kikotyogósodott. volt 9es veloce h.váltóm is,és a mai napig mûködik. igaz nem az én bringámon van már. nem lóg,nem kotyog. kb 1 évjárat,és azonos minõségi szint. néhány hónapja voltam a matuznál. látom 1 láda tele 9es ultegra,105ös fékváltókarokkal. kérdem:mi ez a halom? válasz: javíthatatlan mind. donoroknak még elmennek. campából még nem láttam javít6atlan karokat. van pótalkatrész hozzá,meg minden. sztem 1 amatõr rájdernek sokkal ésszerûbb 1 olyan technikát megvenni ami javít6ó. mindenképp költséghatékonyabb. a shimanonál kukázod az egész kart,a campánál elég a hibás alkatrészt cserélni. a shimano átgondolása abból áll,h komplett szettet vegyél meg,mert a saját cuccaival sem mûxik mindig. elég a montis cuccaira gondolni. forgásirányos lánc? mi ez már? én is szereltem/szerelek bringákat. van néhány szerelõ ismerõsöm is,és õk is a campát mondják a megbíz6obbnak. itt nem a váltás milyenségérõl, a patinás múltról van szó. persze,ha otthon hegyekbe állnak a pénzkötegek,akkor vegyél elektromos dura ace-t. aki meg csóró,mint én az inkább használjon campát,mert hosszútávon kifizetõdõbb.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

A pofám leszakad ettõl a bigott kampaimádattól. A sh szar kampa az isten jeligével. Nekem volt campám is, shimanom is, a japó cucc szerintem ezerszer átgondoltabb, minõségibb, mint az olaszoké. Ettõl függetlenül nem rossz a campa sem, de egy szemernyivel nem jobb a sh-nál. Ez az egyszerre többet váltok lefele. Soha nem használtam ki sem a campánál, sem a sh-nál, se föl se le, pedig ha valaki, akkor én elég pedálfordulat orientált kerékpáros vagyok. Egyetlen egy szituációban van értelme, amikor vége az edzésnek és letolod kónuszra... Nekem egyedül a múltja tetszik a campának, a patinája, de azt meg sikeresen kiölte a mostani szettjeibõl... Ezzel a beírással nem akarok semmiféle campa sh háborút elindítani, csak már zavart, hogy hetek óta az a fórumtéma, hogy hányat lehet váltani a campával egyszerre, és hogy arra milyen nagy szükség van.

a hozzaszolas minden szavaval egyetertek.

RAUH-Welt
B E G R I F F