Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2012. január 05. - 00:14

Írta 2012. január 04. - 23:57

Jani,nem mindenki edz mint állat,aki egyszerüen csak szeret bringázni,az csak km-t néz.Szerintem.
De nem lenne egyszerûbb idõben mérni, mint távolságban? Ahhoz még km-óra sem kéne.
A sebesség mindent megold.
Írta 2012. január 04. - 23:49

Igen, valójában a km adat semmit nem ér. Az edzést idõben mérjük.
az edzést lehet, de egy olyan kényelmes hobbibringásnak, mint pl. én, abszolút nem számít, mennyi idõ alatt tekeri le az éves mennyiséget.
Írta 2012. január 04. - 23:35

Írta 2012. január 04. - 22:06

Na ja,a "bowden feszességet" a fékrugó állít,meg Te mikor markolászod a fékkart.Szal ugyan félreérthetõ a beírásom ide vonatkozó része,viszont a feltett kérdésre kielégítõ a válaszom,azaz ezzel a fékkarral sanszos lehet a belövés országúti fékhez.Esetleg ezt is máshogyan látod?Mellesleg ha az a piros izé tekergetése nem változtat a bowden feszességén,akkor próbáld ki,hogy behúzott fékkarnál mennyire engedi magát tekergetni az a piros izé!De ha ezt ilyen szépen tudod, akkor miért kellett azt a hülyeséget leírni az elõtte lévõ hozzászólásodban, hogy "bowden feszességet" állít a piros tekerõ... ?

Írta 2012. január 04. - 20:55

Írta 2012. január 04. - 19:38

Írta 2012. január 04. - 18:21

Láttam mindenki megírta mennyit tekert tavaly km-ben. Node ez idõben mennyi elfoglaltságot jelentett? Ez is érdekes adat.
Nekem kb. 400 óra , ha 11749 km majnem 29km/ ó átlaggal számolom.
Írta 2012. január 04. - 18:17

Az fr7,sd7 mûködési módja szempontjából ugyanaz.A piros izé tekergetése adja meg a kar forgáspontja és a bowden érintõje távolságát.Ha növeled vele a távot,akkor azonos szögfordulat több bowdent húz.Így már egyértelmû?Az országúti fékeknek "kevés" bowden húzás kell a v fékhez képest...
De ha ezt ilyen szépen tudod, akkor miért kellett azt a hülyeséget leírni az elõtte lévõ hozzászólásodban, hogy "bowden feszességet" állít a piros tekerõ... ?

Írta 2012. január 04. - 18:16

Láttam mindenki megírta mennyit tekert tavaly km-ben. Node ez idõben mennyi elfoglaltságot jelentett? Ez is érdekes adat.
A sebesség mindent megold.
Írta 2012. január 04. - 18:15

Szerintem itt a többségnek "lefelé hajló" (-5 fokos stucni igazából felfelé áll) stucnija van, akár -17 fokos is, semmi extrémet nem látok a -5-ösben.
Ahogy nézegettem a mostani fejcsõszögeket 72-73 fok körül van az átlag, így egy -17°os stucni kb. vízszintesen fog állni.
Írta 2012. január 04. - 17:33

Írta 2012. január 04. - 12:22

Szerintem itt a többségnek "lefelé hajló" (-5 fokos stucni igazából felfelé áll) stucnija van, akár -17 fokos is, semmi extrémet nem látok a -5-ösben.
Köszi! Idõközben én is megmértem a régit és tényleg így van. Csak "kicsit" beparáztam elsõre, de így már nyugodtan alszom végre.

(már csak össze kell majd szerelni a biciklit, ha ideér a hátsó váltó... )
Írta 2012. január 04. - 09:55

Mire jó az, hogy a stucni lefele hajlik?
Csak azért kérdem, mert sikerült elb@sznom egy rendelést és -5 -ös stucnit vettem. Most nem tudom, mit csináljak. Próbáljam rávenni az eladót, hogy vegye vissza, vagy ez amúgy megszokható valahogy? Szívesebben megtartanám, mert pont azért vettem, hogy a stucni olyan legyen mint a kormány és ha ez nem lesz, de ha ezt nem tartom meg, akkor nem lesz ilyenem soha.
Van aki próbált már ilyen lefelé hajló stucnit? Esetleg valami vélemény, tapasztalat? - túl azon, hogy hülye voltam a vásárlásnál...
Írta 2012. január 04. - 09:30

Mire jó az, hogy a stucni lefele hajlik?
Csak azért kérdem, mert sikerült elb@sznom egy rendelést és -5 -ös stucnit vettem. Most nem tudom, mit csináljak. Próbáljam rávenni az eladót, hogy vegye vissza, vagy ez amúgy megszokható valahogy? Szívesebben megtartanám, mert pont azért vettem, hogy a stucni olyan legyen mint a kormány és ha ez nem lesz, de ha ezt nem tartom meg, akkor nem lesz ilyenem soha.
Van aki próbált már ilyen lefelé hajló stucnit? Esetleg valami vélemény, tapasztalat? - túl azon, hogy hülye voltam a vásárlásnál...
fordítsd meg, hogy emelkedjen. olyan nincs (tudomásom szerint) hogy egy stucnit csak egyféleképpen lehessen használni.
legalábbis a-head-es stucni esetébn.
Írta 2012. január 04. - 08:32

Írta 2012. január 03. - 23:23

Köszi. Akkor mit? Ami 2-2.5 ujjas kialakítású, és fekete lehetõleg. (shimano?, avid SD7?)
Nekem Tiagra van az outi fékhez egyenes kormányon. Teljesen jó.

-- Bikemarket.hu -- Shimano*Tiagra BL-R550 fkkar pr
Írta 2012. január 03. - 23:21

Az fr7,sd7 mûködési módja szempontjából ugyanaz.A piros izé tekergetése adja meg a kar forgáspontja és a bowden érintõje távolságát.Ha növeled vele a távot,akkor azonos szögfordulat több bowdent húz.Így már egyértelmû?Az országúti fékeknek "kevés" bowden húzás kell a v fékhez képest...
Számomra ez eddig is tiszta volt. Ami a karokat illeti. A fékekkel kapcsolatos infót kösz.
Írta 2012. január 03. - 23:18

Egyenes kormány mellé, Avid FR5-ös karok jók lesznek valami két forgáspontos o.uti fékhez? Ha jól emlékszem közvetlen bovden húzású kell.
nekem a dolgozóbajárós bicajon elõl outi fék van avid FR5-ös fékkarral. simán jó.