Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Mi van itt számháború?

Nekem szintén 6600 ultegrával, tokkal-vonóval, km órával, kulacstartóval, pedállal 7,9 kg és ez még mehetne lejjebb kb. 0,1 kg-t a külsõk cseréjével. És a kormányom, a nyeregrudam, meg a nyergem is max. középsúlyban van. Ha ez lenne csak a szempont akkor lehetne 7,5 kg is. de ezt úgysem érezném meg, ellenben a pénztárcám!
De most nem ezzel megyek, hanem egy 12 kg-s télivel (felszerszámozva ennyi lámpával, és kulacsba tett pótbelsõvel, pumpával, szerszámmal) és imádok menni vele! Azért ez más mûfaj de erõsít, az biztos.
Múlt hétvégén elmentünk bringázni egy haverommal aki a 8 kg körüli bringájával jött én meg a télivel. Nyáron-õsszel kb. egyforma erõben voltunk. Hát most hegyen is meg síkon is le bírt volna szakítani.
Ezt a plusz 4 kg-t azért meg lehet érezni hegyen. Síkon tempónál meg a 36 küllõs kereket, a sárvédõt meg a laffantyúkat

Kb egy cipõben járunk, csak az én téli vasam kb 14Kg..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Kíváncsivá tettetek, lemázsáltam a Merida 905-öst Sram Rival szettel, Mavic ksyrium elit gurigákkal és wcs kiegészítõkkel, 540-es Shimi pedál. Még egy Garmin GSC-10-es jeladó, más sallang nincs, még a kulacstartó sincs fent. Így lett 8, 2 kg. De ha felkerül a nyeregtáska a sok motyóval (szerszám, gumi, stb.) két kulacstartó, pumpa, comp, no meg a kulacsok folyadékkal, így biztos tízes felett lesz.

Ridley Noah Fast 

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Mi van itt számháború?

Nekem szintén 6600 ultegrával, tokkal-vonóval, km órával, kulacstartóval, pedállal 7,9 kg és ez még mehetne lejjebb kb. 0,1 kg-t a külsõk cseréjével. És a kormányom, a nyeregrudam, meg a nyergem is max. középsúlyban van. Ha ez lenne csak a szempont akkor lehetne 7,5 kg is. de ezt úgysem érezném meg, ellenben a pénztárcám!
De most nem ezzel megyek, hanem egy 12 kg-s télivel (felszerszámozva ennyi lámpával, és kulacsba tett pótbelsõvel, pumpával, szerszámmal) és imádok menni vele! Azért ez más mûfaj de erõsít, az biztos.
Múlt hétvégén elmentünk bringázni egy haverommal aki a 8 kg körüli bringájával jött én meg a télivel. Nyáron-õsszel kb. egyforma erõben voltunk. Hát most hegyen is meg síkon is le bírt volna szakítani.
Ezt a plusz 4 kg-t azért meg lehet érezni hegyen. Síkon tempónál meg a 36 küllõs kereket, a sárvédõt meg a laffantyúkat

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
igaz,nekem csak aszfalton edzeni van országútim,meg nem is leghíresebb fajta(merida 880-sorával)de 10,2 kg.de annyira nem zavar ez a tény :)

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Az enyém kb. 9.5 körül lehet valahol. Merida 904-es Shimano 105-tel szerelve, Ultegra 6700 pedállal és két kulacstartóval. Kíváncsi leszek, ha végre felkerül rá a Campagnolo szett, mennyit változik. Bár úgy gondolom fõleg a kerekek hozhatnak majd pozitív - azaz súlyban negatív :) - változást.

Csak nem tudom mikor lesz a szerelésbõl valami, mert most elég zûrös körülöttem minden. :( Lehet a jövõhéten beadom valahová, hogy rakják össze, az biztosabb megoldásnak tûnik.

Másrészrõl úgy vagyok ezzel, hogy amíg 92 kg körül mozog a súlyom, nincs sok jelentõsége, hogy a bicikli 1 kg-val több, vagy kevesebb.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
nekem 9,2kg körül van pedállal és kulacstartókkal, órával.
aluváz, karbvilla, középnehéz kerék, veloce+centaur mix, 310gr külsõ

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Persze, racionálisan végiggondolva megvan a különbség. :) (A kerék, ami jelentõsen nehezebb, mint az enyém.) De akkor is nehéz felfogni, hogy 9kg felett van egy ultegra sl szettes bringa.

a karbon (és aza zért nem volt egy kavics váz) virslisem 8,2 volt ultegra/105 mix-el (az a 08-as ice grey vagy milyen szinû ultegra) viszonylag nem kõnehéz mavic kerekekkel. úgyhogy össze lehet szedni azt a kilót szvsz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
ráadásul ez 42% diszkonttal 230e??? 396e volt az eredeti ár? c'mon maaaan! :-))

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Szerintem olcso aluvaz, ergo nehez. Az aluszaru kormanyszaru villa is nehez lehet. A kerek biztosan az.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

lehet az aluváz 2 kg-s. az altrixmatrix belépõ váza is annyi. karbonvilla is lehet nehezebb vagy ugyanannyi tömegû mint az acél (600-650 gr)

kormány+stucni: saját márka. lehet hogy ott sem a grammokat vadászták. elképzelhetõ egy 320+180 gr, ami máris fél kg

Erõs emberek alakjára formált :).

Felni, kormány, nyeregcsõ (300 mm, elég lenne 250), 3 lánckerék?

Persze, racionálisan végiggondolva megvan a különbség. :) (A kerék, ami jelentõsen nehezebb, mint az enyém.) De akkor is nehéz felfogni, hogy 9kg felett van egy ultegra sl szettes bringa.

A sebesség mindent megold.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

milyen az az anabolikus kormany?

Erõs emberek alakjára formált :).

http://apro.bikemag....sl-l57056.html#
Ez mitõl ilyen nehéz? Alig könnyebb, mint a vasbiciklim.

Felni, kormány, nyeregcsõ (300 mm, elég lenne 250), 3 lánckerék?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
lehet az aluváz 2 kg-s. az altrixmatrix belépõ váza is annyi. karbonvilla is lehet nehezebb vagy ugyanannyi tömegû mint az acél (600-650 gr)

kormány+stucni: saját márka. lehet hogy ott sem a grammokat vadászták. elképzelhetõ egy 320+180 gr, ami máris fél kg

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
http://apro.bikemag....sl-l57056.html#
Ez mitõl ilyen nehéz? Alig könnyebb, mint a vasbiciklim.

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,432 posts

az ki van zárva,me' én azt nem tudom. :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Az uj BMC idofutamvaz kormanya legokockakbol allithato ossze olyan hosszura es magasra, amilyenre akarod.

Jah csak árából kijön két ilyen Argonváz :) ha mondjuk 8:58at tudnék Ironmanon, nem 12órát, akkor elgondolkodnék egy BMC-n. Így csak álmodozok.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
ehh nekem is kéne vmi, mert már szakad a sarokrész (belül)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,432 posts
használ vlki ilyen csukát? Sidi Zeta, stoplival, pedállal Új 19990Ft « hajtás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
tapasztalatokat várnék. sztem nem rossz ár,és lehet,h a méret is jó lenne. igaz nem terveztem cipõt venni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Triatlonra nincsenek ilyen megkotesek. Valamilyen szabalyok azert biztos vannak, kulonben mindenki rekuval menne. :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
Argon képhez: nyeregorr épp a csapágy felett. csak nem eltörölték az 5 cm-s szabályt? vagy a triatlonra nem az UCI szabályok érvényesek?