Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
FSA kerek: http://s.wiggle.co.u...0-0100-zoom.jpg egyenes

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

na, az durva lehet!
felület?
aszfalt, vagy kockakõ?
az ilyen várbejáratok általában gyilkosak.
a güssingi várba is ilyesmi megy fel.
kb 350m ,és 47m-t emelkedik, úgy hogy egyre meredekebb(4%->26%)

Aszfalt, kb. rendes, azaz sima, lefele már legyalogoltam rajta (föl is, szintén gyalog, de másutt). Ne lõjétek le egy darabig az eredményt, szerintem érdekes lesz.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Nekem pont kéne egy ilyen - sajnos azonban egy Veloce is megteszi, számomra s erre nem érdemes nemesfémbõl gyártani :). Nem, nem puhultam el teljesen (bár Richie meg Ave tavalyi Bp-i Nyereg utcai teljesítményével adós vagyok), de van egy híres, nagyon meredek és elég magas (30% (!), na jó, néha csak 14% és a legmeredekebbeken 26%-ra is könnyíthetõ, ha „lankásan” kanyarodunk; 270 m.) emelkedõ, a grenoble-i Bastille hegyen (a Chartreuse-ben), erre kéne. Itt még a fiatal Bernard Hinault is letette a lábát (igaz, elõtte esett egy óriásit), de az edzõje valahogy lelket vert bele.
1999-tõl úgy szept 3. körül külön versenyt tartanak az adott szakaszon, centiméteres (!) pontossággal. Amúgy pedig a Critérium de Dauphiné fénypontja szokott lenni ez a kínzás.
Tippeljétek meg, mi a legjobb idõ, s ki tartja? Profi és amatõr idõ is jöhet, sok-sok neves versenyzõ volt ott, Armstrong is. A csúcson étterem van (1896-tól ua. a család viszi, Pèr' Gras, azaz Zsíros Papa, közepes, de a kilátás csodálatos).
Nos, idén megpróbálom, följutok-e, de a 12-25-ös triplát 13-29-re cserélem „eleinte” (egy Veloce 50 € körüli).

na, az durva lehet!
felület?
aszfalt, vagy kockakõ?
az ilyen várbejáratok általában gyilkosak.
a güssingi várba is ilyesmi megy fel.
kb 350m ,és 47m-t emelkedik, úgy hogy egyre meredekebb(4%->26%)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Fábián Imre

Fábián Imre

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Ebben a kerékben milyen lehet a küllõ? Egyenes, vagy hajlított?

Ha jól gondolom egyenes.

FSA Vision Trimax Wheelset £249.99

Köszönöm

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Kép

Erre senkinek sincs ötlete?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Valakinek ötlete, hogy mennyit érhet egy 13-29es titánium 10-es record sor? Akad egy ilyenem fölösbe.

Nekem pont kéne egy ilyen - sajnos azonban egy Veloce is megteszi, számomra s erre nem érdemes nemesfémbõl gyártani :). Nem, nem puhultam el teljesen (bár Richie meg Ave tavalyi Bp-i Nyereg utcai teljesítményével adós vagyok), de van egy híres, nagyon meredek és elég magas (30% (!), na jó, néha csak 14% és a legmeredekebbeken 26%-ra is könnyíthetõ, ha „lankásan” kanyarodunk; 270 m.) emelkedõ, a grenoble-i Bastille hegyen (a Chartreuse-ben), erre kéne. Itt még a fiatal Bernard Hinault is letette a lábát (igaz, elõtte esett egy óriásit), de az edzõje valahogy lelket vert bele.
1999-tõl úgy szept 3. körül külön versenyt tartanak az adott szakaszon, centiméteres (!) pontossággal. Amúgy pedig a Critérium de Dauphiné fénypontja szokott lenni ez a kínzás.
Tippeljétek meg, mi a legjobb idõ, s ki tartja? Profi és amatõr idõ is jöhet, sok-sok neves versenyzõ volt ott, Armstrong is. A csúcson étterem van (1896-tól ua. a család viszi, Pèr' Gras, azaz Zsíros Papa, közepes, de a kilátás csodálatos).
Nos, idén megpróbálom, följutok-e, de a 12-25-ös triplát 13-29-re cserélem „eleinte” (egy Veloce 50 € körüli).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

köszi!

végig 24 mm, vagy a shimano-nál is van egy picivel (talán 0,2 mm-el) nagyobb átmérõjû rész a lánckerék felõli csapágynál?

24 mm a csapágy alatt, a többi részen ~23,8 mm körül van.

A sebesség mindent megold.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

24mm.

köszi!

végig 24 mm, vagy a shimano-nál is van egy picivel (talán 0,2 mm-el) nagyobb átmérõjû rész a lánckerék felõli csapágynál?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

hol lehetne utánanézni, hogy a shimano integrált tengelyes hajtómûveinek mekkora a tengely-átmérõje? (tech-dok.-ban nem nagyon van ilyesmi)

de ha valakinek van kéznél hajtómûve, és megmérné, megköszönöm!

24mm.

A sebesség mindent megold.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts
hol lehetne utánanézni, hogy a shimano integrált tengelyes hajtómûveinek mekkora a tengely-átmérõje? (tech-dok.-ban nem nagyon van ilyesmi)

de ha valakinek van kéznél hajtómûve, és megmérné, megköszönöm!

másik: press-fit (trek BB90) középhez jó az integrált hajtómû, csak a középcsapágy változik, ugye?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
13-29: Ifinek tul kemeny, felnottnek meg keves.
Mondjuk Dolomitokba vegulis nem rossz, de hat ha a Campa, akkor 11... Aki meg 10-esen van, az valoszinuleg arerzekeny.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Valakinek ötlete, hogy mennyit érhet egy 13-29es titánium 10-es record sor? Akad egy ilyenem fölösbe.

érjen annyit mint egy record hátsóagy: 120 euró. de hát ki használ ilyesmit?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
itt egy másik link

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
Hauptindex - MTB-News.de: Bikemarkt

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Tavaly talan valaki linkelt szerintem itt egy nemet apro.bikemag.hu -t, de nem birom megtalalni. De ha barki mas is tud nemet bringas aprohirdetos oldalt, plz, ide a linkkel!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Hoppá. :)

Posted Image

Szerintem elég jól néz ki az új kerekekkel meg villával. Villanyakvágás, szingóragasztás és fékpofacsere még hátravan.

Ez a kulacstartó még tudna dobni az amúgy is szép összképen: Specialized Bicycle Components : Rib Cage Road/MTB

A legutolsó piros-fehérre gondoltam...

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Kinek ismeros a helyzet? ;) (angoltudas required)
http://a7.sphotos.ak...485475164_n.jpg

ez nagyon jó :)

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
:D

kinek ismeros a helyzet? ;) (angoltudas required)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Kinek ismeros a helyzet? ;) (angoltudas required)